Wiek: 22 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 53 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Siemiatycze
Wysłany: 2008-05-04, 21:24
Tak udziela wsparcia.
Serwis techniczny:
Tel. (22) 574 2 574,
od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00-18.00
E-mail: serwis@cenega.pl
Dzwoniąc lub pisząc e-maila prosimy o:
1. Podanie tytułu gry;
2. Podanie konfiguracji komputera (karta graficzna, procesor, ilość pamięci RAM);
3. Sprawdzenie czy nie ma odpowiedzi w dziale pomocy (ewentualnie patch, dodatek);
4. Zapisanie treści komunikatu jaki się pojawia w danej grze.
Osobiście uważam, że nie otrzymasz lepszej pomocy niż u nas /// PiotrW
_________________ I chwała, wieczna chwała, razem dźwigniemy jej brzemię. Wykuta niczym szabla w płomieniach śmierci.
--------------------------------------------------------
Gigabyte GA-MA69G-S3H/DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+/ATI RADEON HD 4850 512/256/ 2x1024MB Geil [dual] 800 Mhz DDR II/
Seagate Baracuda 250GB 7200rpms 16mb cache, SATA II/Logitech Z-5500 5.1 THX/Amacrox Warrior AX450-PNF/Windows 7 Ultimate 64bit
Markus
Wysłany: 2008-05-04, 22:06
Dzięki za info!
jutro się tym zajmę.
[ Dodano: 2008-07-06, 19:41 ]
Długo mnie nie było na forum i muszę nadrobić informacje dla użytkowników o zbliżonych do mojej konfiguracji komputera. Niestety bioshock 1.1 pl na pewno poprawnie nie pójdzie przy takiej lub podobnej konfiguracji. Podejrzenie pada głównie na 3 elementy:
procek AMD x2+sound blaster X-fi+ karta Nvidia GTS 320.
Przy takiej konfiguracji raczej odpuśćcie sobie tą grę.
Próbowałem wszystkiego nawet łącznie z przeinstalowaniem (legalnego windows vista 32-bit z dodatkiem sp1). Przy instalacji mam oczywiście wyłączony kodek ac97 z płyty głównej. System instaluje się poprawnie. Dzisiaj spróbowałem nawet najnowszy sterownik graficzny Nvidii WHQL oraz nawet sterownik beta (najnowszy) ze strony creative do x-fi.
Objaw jest taki:
Po uruchomieniu (oczywiście legalnej i poprawnie zainstalowanej wersji gry 1.1pl) gra działa max. 10 min. Po czym zwis połączony z piskiem z głośników. Konieczny restart. Po restarcie (którymś z kolei) konieczna jest reinstalacja sterowników do creative. Wniosek prosty konflikt z dźwiękówką. Wiem, można olać x-fi i grać na kodeku z płyty ale chyba nie o to chodzi. Tym bardziej, że na identycznej konfiguracji gra działała poprawnie ale pod systemem xp sp2.
Wiem, odezwą się głosy krytyki co do visty ale prawda jest taka, że problem mam tylko z bioshock. Reszta wszystko chula jak ta lala.
Nie po to ma się legalne system oraz grę żeby człowiek musiał się męczyć.
Pisałem do Cenega ale oni mnie olali cienkim moczem.
Taki mają support.
Innymi słowy olać legalne gry i piracić nic nie pozostaje innego.
Jesteś legalny- jesteś głupi....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum