BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zwis na samym początku
Autor Wiadomość
asda
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-16, 19:19   Zwis na samym początku

witam wszystkich!
mam powazny problem uniemozliwiajacy mi granie w bioshocka
mianowice: gra sie wlacza, plyne ziomkiem do tej wiezy, wchodze do kapsuły zjezdzam kawalek i na tym konczy sie moja przygoda z bioshockiem (czasem nawet wczesniej) komp zwisa i pomaga tylko ctrl+alt+del. i tak za kazdym razem, probowalem zmniejszac detale na minimum, bawic sie ustawiniami sterownika graficznego i nic. mam najnowsze sterowniki do wszystkiego, moj komp to: core 2 duo e4400 2.0ghz. 2giga DDR2 800mhz, ATI HD2600xt 256mb gddr4, WDcaviar 250gb sata2, zasilacz pentagram silent force 370W. prosze pomozcie!

PiotrW 

Piwa: 17/8
Wysłany: 2007-09-16, 19:26   

Instalowałeś Catalysty 7.9? ( http://ati.amd.com/support/driver.html )
Spróbuj także przed uruchomieniem gry pozamykać wszystkie niepotrzebne aplikacje oraz usługi działające w tle.

asda
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-16, 19:29   

tak korzystalem z tych catalistow oraz tych zekomo specjalnie do bioshocka ( ATI_8.401.1_BioShock_HotFix_Vista ) i caly czas to samo :(

PiotrW 

Wysłany: 2007-09-16, 19:32   

A czy mógłbyś dokładnie napisać co się dzieje? czy jest to, że tak to ujmę "tradycyjny zwis" - tzn. gra się po prostu zawiesza i nic się nie da robić, czy może coś się wyświetla?

asda
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-16, 19:38   

hmm dokladnie jest tak: wchodze do tej kapsuły i zaczynam zjezdzac w dol (to jest sam poczatek gry) jade, mijam niebieska "mumie" zjezdzam jeszcze pietro nizej pojawia sie przede mna cos ala pergamin i gra sie zawiesza. tak normalnie sie zawiesza ze musze ja wylaczyc poprzez ctrl+alt+del. system sie nie wiesza tylko sama gra. jesli zas do tej kapsuly nie wsiade tylko krece sie po pomieszczeniu to po okolo minucie tez sie gra zawiesza :( aha dodam ze sprawa przegrzewania sie karty graficznej albo czegokolwiek innego odpada bo mam obudowe rozkrecona i wszystkie podzespoly mam swietnie chlodzone.

PiotrW 

Wysłany: 2007-09-16, 19:49   

Zapomniałem się spytać o jedną rzecz :) Jaki windows? jeżeli Vista to spróbuj może uruchomić grę w DirectX 9?

Inna możliwość: Wyłącz opcję High Detalet Shader (czy jakoś tak :-P )

Kolejna możliwość: Otwórz plik "default" (np. notatnikiem) znajdujący się w "\BioShock\Builds\Release", zjedź na prawie sam dół i zamień: "HighDetailShaders=True" na "HighDetailShaders=False".

Niestety nie mogę Ci obiecać, że któreś z tych rozwiązań pomoże.

asda
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-16, 19:52   

tak mam viste. wylaczyc dx10 czyli w opcjach grafiki w grze mam ustawic dx10 na off czy oprocz tego cos jeszcze? poki co sprawdze z ta modyfikacja pliku "deafult" i zaraz sie odezwe.

sprawdzilem i nic caly czas tak jak bylo...

a co myslisz o tym zeby sprobowac odpalic tego bioshocka na xp'eku? :>
zaraz odgrzebe jakiegos starego twardziela na ktorym mam ikspeka i przetestuje. odezwe sie za jakies 30min :)

PiotrW 

Wysłany: 2007-09-16, 20:58   

asda napisał/a:
wylaczyc dx10 czyli w opcjach grafiki w grze mam ustawić dx10 na off czy oprocz tego cos jeszcze?

Myślałem tu o wymuszeniu DirectX'a 9 w samym Windowsie, ponoć jest taka możliwość- nie wiem dokładnie bo mam XP (może w skrócie do gry czy coś, w każdym razie w jakiejś zakładce "games" bodajże...).

asda napisał/a:
a co myslisz o tym zeby sprobowac odpalic tego bioshocka na xp'eku? :>

Próbuj :) każdy sposób jest dobry, aby tylko doprowadził do działania tej gry :)

W każdym razie gdyby się mimo wszystko nie powiodło to nie odkładaj tej gry "na półkę", tylko daj ją do poczekalni i przyglądaj się uważnie, czy nie pojawiają się jakieś poprawki do samej gry lub sterowników od ATI.

asda
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-16, 21:06   

działa :D jupi!!! odpaliłem bioshocka na XP i chula jak złoto ;) tylko nurtuje mnie mysl dlaczego nie chce chodzic pod win Vista? czego to wina? sterownikow do karty graficznej? a moze czegos innego? dodam ze na XP rowniez uzywam catalistow 7.9...

PiotrW 

Wysłany: 2007-09-16, 21:55   

Cieszę się , że Ci się udało. Niestety nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytania... :-/
No cóż, pod względem rozgrywki Bioshock jest idealny, ale niestety, jeśli chodzi o jego kompatybilność z przeróżnymi konfiguracjami PC'tów nie jest już tak różowo... :-? Trzeba czekać na poprawki, niestety... (dla niektórych), a póki co trzeba sobie jakoś radzić.

asda
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-16, 22:55   

no narazie bede gral na xp a jak tylko wyjda catalisty 8.0 to sprawdze czy gra pojdzie pod vistą. oczywiscie napisze o tym :) dziekuje za pomoc, pozdrawiam

TheOne
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-17, 21:15   

Ja mam taki sam problem po XP kiem - mój komp to Abit AB9PRO, Core2Duo E4300 OC-2.9GHz, G-Force MSI 7900GS Heatpipe, 1GBDDR2Geil800MHz ,Pentagram 500W - wszystkie sterowniki opór świeże - jak do tej pory maxymalnie stabilny - wszystkie gierki do tej pory ciągnoł bez zająknięcia a przy BS w zupełnie różnych momentach robi freeza i wywala do systemu albo go tnie na sztywno i pomaga tylko shutdown kompa. W czym może być problem - gram na pełnych ustawieniach i res.1024x768 100 Hz? Na dodatek nie mogę odpalić tweakera bo też wywala mi jakiś błąd.

Podrzucajcie sugestie bo normalnie masakra - śmigam 5 - 10minut i mnie wywala.

Pozdro

PiotrW 

Wysłany: 2007-09-17, 22:44   

TheOne napisał/a:
Core2Duo E4300 OC-2.9GHz

Spróbuj na niepodkręconych podzespołach (nie tylko procku) go odpalić.

TheOne
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-19, 07:57   

Witam ponownie, póściłem wszystko na seryjnych ustawieniach i nic nie pomogło - dalej ta sama Qpa :(

PiotrW 

Wysłany: 2007-09-19, 08:13   

Sprawdzałeś najnowsze bety, o których napisałem w najnowszym newsie?

Odpowiedz do tematu