witam!
mam dokładnie to samo to kolega w pierwszym poscie. Dojezdzam batyskafem na dol i przy ładowaniu ekranu "Welcome to Rapture" wywala mi sie gra.
Z tym ze u mnie na odwrót jest, bo na Visicie mi działało bez problemu wróciłem do XP-ka i lipa.
mam najnowsze sterowniki do grafiki - obecnie zainstalowałem te nowe bety i to samo;/
Athlon Core 2 Duo 3600+,GeForce 7900GS.
Czy ktos wie co to może byc??
-----------------------------
Problem rozwiązany - wystarczy wyłączyć High Resolution Shaders..
W sumnie to szkoda bo na Visci mi chodziło z ta opcja właczoną i łądniejsza troszke grafa była...
No coż ale trzeba grac:)Pozdro fanom Bioshock
asda [Usunięty]
Wysłany: 2007-10-12, 20:58
witam :] chcialem wszystkim powiedziec ze po zainstalowaniu najnowszych catalistow 7.10 (datowanych na 11 pazdziernika) bioshock działa bez zadnych problemow na karcie ATI Radeon HD2600XT pod Windowsem Vista
Siemka. Ja mam podobny problem do tych wcześniej wymienionych. Pierwsza scena działa,
ale następna mapa ładuje się jakiś czas a potem dźwięk znika i nic się nie dzieje.
Wtedy pozostaje ctrl+alt+del albo reset kompa. Mam Win xp, 1 giga ram,
intel pentium D 930 3.00 GHz, geforce 6200 tc.
Widzę że dobrze trafiłem, tutaj mam nadzieję że ktoś pomoże mi uporać się z moim problemem .
Otóż moja konfiguracja to:
Amd Athlon 64 4000+ 2,6 GHZ
Ati Radeon 9600 Pro 256MB
1,5 GB DDR2 Ram
Chyba nic więcej nie jest potrzebne.
Poinstalowałem wszystkie poprawki, fix'y, i najnowszy directX + stery do karty.
Pierwsza akcja... Brak kursora w menu, a później cała reszta. Po odpaleniu gry tekstury białe/czarne niewidoczne. W ogóle praktycznie nic nie widać.
Dodam jeszcze że mam win xp pro sp1
Czy to wina poprostu już tej nieco starej karty graficznej ?
Ta karta VGA nie jest obsługiwana przez silnik UE3 (ten który został użyty w BS), gdyż wymaga on shaderów model min. 3.0 a twoja karta posiada 2.0 Wina leży po stronie karty graficznej
Wysłany: 2008-01-30, 21:08
wisien94 napisał/a:
Siemka. Ja mam podobny problem do tych wcześniej wymienionych. Pierwsza scena działa,
ale następna mapa ładuje się jakiś czas a potem dźwięk znika i nic się nie dzieje.
Wtedy pozostaje ctrl+alt+del albo reset kompa. Mam Win xp, 1 giga ram,
intel pentium D 930 3.00 GHz, geforce 6200 tc.
Zainstaluj najnowsze sterowniki do grafiki i (o ile masz angielską wersję gry) patch 1.1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum