BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zwis na początku gry
Autor Wiadomość
Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2008-06-29, 00:43   

Gangsta napisał/a:
Jeżeli masz dobry DirectX i inne potrzebne programy...to okazałeś się kłamczuszkiem:D Takie problemy są w pirackich wersjach gier-moga być uszkodzone przy rozpakowywaniu....myśle że nie mówisz nam wszystkiego...dlatego proponuję zamkąć ten temat bo i tak dostał dużo porad...a po tym wszystkim jestem w 90% pewien ze to pirat-.-

Moim zdaniem wyciągasz zbyt pochopne wnioski. Jak wszyscy wiemy Bioshock jest bardzo niestabilny i sprawia dużo problemów technicznych, więc dlaczego uważasz, że akurat Darco jest piratem? Na takiej zasadzie można podejrzewać o posiadanie nielegalnych kopi wszystkich autorów tematów z tego działu. Poza tym jeśli jakieś pliki byłyby uszkodzone to gra najprawdopodobniej w ogóle by się nie włączyła.
Postaw piwo autorowi tego posta

Gangsta 

Piwa: 11/18
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-06-29, 07:49   

Jeżeli byłaby uszkodzona (oryginalna) to juz na stracie albo przy odpalaniu już byłoby coś nie tak..w piratach "w czasie w jakimś momencie gry" zwiecha jest;/

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2008-06-29, 10:32   

Gangsta napisał/a:
Jeżeli byłaby uszkodzona (oryginalna) to juz na stracie albo przy odpalaniu już byłoby coś nie tak..w piratach "w czasie w jakimś momencie gry" zwiecha jest;/

Nie rozumiem dlaczego uszkodzony pirat miałby się wieszać w jakiś momentach, a oryginał tylko zaraz po odpaleniu. A poza tym skąd wiesz, że to płyta jest uszkodzona? Przecież równie dobrze może to być kwestia konfiguracji sprzętowej i/lub programowej komputera.

Najlepiej będzie, jeśli Darco zrobi skan/zdjęcie oryginalnej płyty i wklei je na forum. No chyba, że Gangsta ma rację.

Sasza 

Piwa: 29/15
Wysłany: 2008-06-29, 19:00   

Darco na bank ma pirata dowiedział sie że My nie tolerujemy piratów i uciekł do sklepu kupić se oryginał który Mu działa w 100% i nie ma problemu. pzdro ale nie dla piratów.

Gangsta 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-06-29, 21:58   

Pirat zawsze zostanie piratem.....(bez obrazy innych-kieruję to do Darco)....bo po co ma kase wydawać żeby pograć w coś co i tak za 5dni w kąt rzuci;/ <-to nie jest zastosowanie dla gier

Darco 

Wysłany: 2008-06-29, 22:44   

Ha ha nie wiem czy śmiać się mam czy po prostu litować -.- Znalazł się problem, w którym nie potrafisz pomoć Gangsta to od razu w krzyk "oo pirat". Naprawdę śmieszne. Nie graj eksperta z tym pisaniem co jest przy piracie a co przy oryginale, bo tylko wychodzi twój brak wiedzy i się kompromitujesz.... I "zwiecha w jakimś momencie gry" - jakbyś rozumiał co czytasz to byś zauważył, że gra ma takich momentów olbrzymią ilość, co raczej wskazuje że komputer ma problemy z określonym rodzajem tekstur. Gra jest oryginalna i nic na to nie poradzisz. nie będę więcej o tym pisał bo kłótnia nie ma sensu szczególnie gdy się kłócisz z kimś kto tylko zgaduje, jak mu pasuje... Niestety w problemie nie potrafi pomóc nikt, ani wy ani nikt z innych for, ani spece z Cenegi, więc wygląda na to że se nie pogram.

Takie miłe forum było a skończyło się zupełnie nieprzyjemnie...
Jeśli o wypróbowaniu któregoś ze sposobów nie wspomniałem pozostaje mi zapewnić że próbwałem wszystkiego co tu było napisane i wielu innych rzeczy z innych źródeł bez efektu. Jak widać nie dla mnie Bioshock ^^

PS: Ha ha Szynek dzięki, jedyny który nie wołał pod koniec o piracie ^^ A co do rzucenia fotki, ale nigdy nie wrzucałem fot do neta to nie za bardzo wiem jak się zabrać do tego ^^ jak jakiś ktoś jest rządny dowodu na oryginała to niech poczeka, zobaczę jak to zrobić i rzucę fotę... Dla tych niedowiarków co to próbują użyć najłatwiejszej dla nich opcji... No bo jak ONI nie wiedzą to już na sto procent jakaś podpucha nie ^^?

Edit: o macie nidowiarki.
http://i280.photobucket.c...9/Zdjcie031.jpg
Swoją drogą nieźle mi się nudzi, żeby udowadniać takie rzeczy...
I ciekawi mi jaka reakcja będzie ^^ Skasowanie teamtu/posta, ignorowanie, wymyślanie dalszych bzdur czy przeprosiny ^^ W sumie wyjdzie na to z jakimi ludźmi gadam ;p

PS: Jakość zdjęcia tragiczna bo z komórki robione ^^ nie dysponuję aparatem żadnym.
Ale to co trzeba to się znajduje ^^ Nawet karteczka z nickiem żeby nie było że z neta fotka :) No idę sprawdzić maila czy ci od Cenegi znowu coś przysłali. Chociaż oni nie oskarżają mnie o pirata :)

Gangsta 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-06-30, 09:15   

No dobra ty ci rację musze przyznać...wiele tutaj jest ludzi którzy mówią że mają oryginalne a to piraty a dalej problemy mają...i płaczą że nie chodzi>Ale był jede typ co sie przyznał na stracie w temacie "Dwa problemi z Bioshockiem ;/ /" .Ludzie mówią że mają oryginalne ale tak naprawde to piraty bo wiedzą że jak pirat na forum to nikt nie pomoże.[=...co do eksperta troche się znam na sprzęcie, programach itp....byłbyś chociaż raczył odpisać po moich radach-.- bo nie wiem czy pomogło ci to czy coś innego pokombinować.Ale widzę że do jednej z moich rad się zastosowałeś....wysłałeś maila do pomocy technicznej-.-

sosna5115 

Otrzymał 9 piw(a)
Wysłany: 2008-06-30, 21:44   

Tak poczytalem te posty i powiem Darco ze jesli to by byl pirat to ,to dlaczego masz takie bledy moglo by miec miliony powodow... Na szczescie masz oryginala. Probowales robic tego formata?? A pozatym jestem pewien ze to chodzi o twoja karte graficzna po pierwsze to radeon a gra ma atest nvidii. Mowie ze radeon dlatego ze wszyscy wiem ze gra nie rusza na x1550 (tak jest napisane w wymaganiach) co nie znaczy ze na innych radeonach nie pojdzie. Ale zostawmy to ,chodzi tez o to ze twoja karta jest w wersji mobile (wersja dla laptopa) nie porownuj jej do 8600 czy 8800 jak to wczesniej zrobiles bo mobile i zwykla karta do stacjonarnego jest innaczej skonfigurowana. Moze i moca doruwnuje 8600 ,ale to o niczym nie swiadczy. Laptop nie jest do gier moi drodzy. Do gier PC , do pracy Laptop
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^

Gangsta 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-06-30, 22:29   

W myśleniu mojej tzw. siostry cioteczniej laptop o wartości 6tyś zł jest do gadu-gadu i fotka.pl <-to jest horror wyrzucić 6 tyś na gg i fotke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sosna5115 

Otrzymał 9 piw(a)
Wysłany: 2008-06-30, 23:49   

Gangsta no mowie ci laptopa nie ma co kupywac do gier ,niewazne jaka karta graficzna z jaka porownywalna ,jaka ma moc ,ta karta jest w wersji mobile i koniec nie na darmo na kazdej grze oryginalne w ramce z wymaganiami jest napisane ze "moze nie dzialac na kartach graficznych montowanych w komputerach przenosnych". No ale to jest glupota wywalic 6 tys na laptopa ktory sluzy do gg i fotki :D za 6 tys bys mial laptopa i jescze zajebisty PC do gier...
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^

Darco 

Wysłany: 2008-07-01, 00:25   

Kłóćił bym się że laptop nie może być do gier ^^ oczywiście zwykły PC jest do tego lepszy, i można taki mieć za tańsze pieniądze, ale nie znaczy to że na laptopie grać się nie da. Jest to pierwsza gra z jaką mam problemy, a takie tytuły jak Wiedźmin, czy też Half-Life 2 chodziły wyśmienicie na full detalach (sporo więcej tytułów, ale co wymieniać będę). A i ten błąd naprawdę sądzę że nie jest spowodowany laptopem, tylko być może Vistą, a najprowdopodobniej jakąś niefortunna konfiguracją/programami co się akurat gryzie z Bioshockiem -.- A co do karty - naprawdę nie ma co lekceważyć kart z laptopów. Niektóre są słabsze, inne nie. Moim zdaniem jedyna różnica to taka, że podkręcanie odpada. A ogólne zdanie o kartach jest spowodowane kartami zintegrowanymi z laptopów któe to moc mają lekko mówiąc znikomą. A co do sposobów, to mogę zapewnić Gangsta że próbowałem wszystkich (oprócz formata) i nic :/ Na razie czekam na kolejnego maila od Cenegi ^^ Ich pierwsza wersja nie pomogła. I sorry za ostrzejsze słowa, ale miałem naprawdę zły dzień wtedy ^^

Gangsta 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-07-01, 09:19   

Jak dla mnie laptop to jezt nic jakby ona te 6 tyścięcy w kompa włożyła to bałbym się zapytać o jego konfigurację....a że gg u niej odpala się 2-3minuty(buahaua zawsze z tego ostro wyję jak slyszę) to naprawde LOL(a ma Viste:D)

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2008-07-01, 11:19   

A wracając do tematu: format to bardzo radykalne rozwiązanie, więc proponowałbym jeszcze przeskanować dysk programem Odkurzacz oraz wklejenie logów z HijackThis i Silent Runners na TYM forum.

Sasza 

Piwa: 29/15
Wysłany: 2008-07-01, 15:24   

jak to mówi mój kumpel FORMAT c\ NAJLEPSZY ANTYWIRUS ^^. Ale Szynek ma racje najlepiej zrobić formata wgrać XP i już będzie działać BSik PZDRO.

Odpowiedz do tematu