BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakończenia
Autor Wiadomość
Brokulis 

Wysłany: 2007-09-03, 21:22   Zakończenia

Czy ktoś zna dokładne rodzaje zakończeń i ew. opis sposobu ich wyboru podczas całej gry ?

...spoiler...

Spoiler:

Wiem że jedno z zakończeń to gdy nie zabijamy dziewczynek - w nagrodę potem dostajemy od nich bonusowe paczki przy automatach z większą ilością płynów - zakończenie tej ścieżki z ratowaniem wszystkich dziewczynek to ich pomoc na końcu przy likwidacji głównego bossa a następnie filmik o uratowaniu dziewczynek i wypłynięcie batyskafem na powierzchnię i podarowanie im życia i przyszłości na lądzie....

Ktoś gdzieś napisał że są podobno 3 zakończenia ?
Postaw piwo autorowi tego posta

subasa 

Wysłany: 2007-09-12, 21:56   

Ja udupiłem 45% siostrzyczek, ratując 55%... zakończenie było raczej negatywne (pomogły mi zalatwić Fontanina...ale potem to już nie było miło... teraz przechodzę jeszcze raz wszystkie je po drodze ratując... :mrgreen:

Brokulis 

Wysłany: 2007-09-12, 23:17   

hehe... a ja wlasnie teraz gram drugi raz i usuwam calkowicie wszystkie :) zostaly mi 2 poziomy wiec moze przed wekendem ukoncze i obejrze alternatywne zakonczenie ;)

No i ukonczylem likwidujac wszystkie siostrzyczki.. niestety TYM zakończeniem mocno się rozczarowałem.. miało być ponuro.. myślę sobie.. może zostanę do końca życia w mieście i żerował na mieszkańcach przy pomocy siostrzyczek zastraszonych itp... a tu... bryndza.... nie dośc że infantylne to jeszcze sporo krótsze niż "pozytywne" zakończenie....

a teraz opis tego zakończenia (spoiler)

Spoiler:

klucz do miasta z rąk dziewczynki wyrywam łapiąc ją dośc intensywnie, następna scena to łódź podwodna na powierzchni która wyławia strzępy chyba samolotu jeszcze z katastrofy, nagle na powierzchni wynurzają się batyskafy, otwierają się luki.. i wyskakują genofagi, lądują na łodzi i zaczynają sieczkę marynarzy.. na zakończenie głoś że miasto to za mało i zbliżenie na wyrzutnię z atomówką z tej łodzi podwodnej - jakby ratunkowe łodzie miały na pokładzie wyrzutnie !!! lol.. ech.. zawiodłem się okrutnie na tym zakończeniu !!!!

uważam że zakończenie "pozytywne" jest o wiele lepsze... aczkolwiek granie na złego jest prostsze i szybsze

SubKavon 

Wysłany: 2007-10-09, 22:59   

Z tego co wiem, wystarczy zabić dwie Little Sisters, żeby pojawiło się "złe zakończenie". Ja na razie mam zamiar skończyć grę ratując je, a potem cofnąć się trochę i przejść poziom jeszcze raz tak, żeby zobaczyć "złe" zakończenie.

naruto-kun 

Wysłany: 2007-10-10, 14:21   

Masz rację jedna jest dozwolona. Dwie już nie. A złe zakończenie jets ilpne, dobre lepsze.

Menzuranol 

Wysłany: 2007-10-11, 18:06   

Oba zakończenia są do ....
Skończyłem grę ze złym zakończeniem, a nie mam siły drugi raz jej przechodzić....
Jedne gry mają w sobie to COS inne nie...

SubKavon 

Wysłany: 2007-10-11, 19:33   

Menzuranol napisał/a:

Skończyłem grę ze złym zakończeniem, a nie mam siły drugi raz jej przechodzić....

To po coś dzieweczki mordował? Niemiecka krew się odezwała? ;-)
IMHO Bioshock ma klimat, tyle że gra faktycznie trochę za długawa żeby przechodzić ją tylko po to, żeby drugie zakończenie zobaczyć.

WarriorWolf 

Wysłany: 2007-10-13, 14:39   

Mi sie tam podobały dwa zakończenia ale lepsze jest dobre od złego :-) :-)

tobibravo 

Wysłany: 2007-10-25, 21:29   

na you tube mozna znalesc wszystkie zakonczenia... ja wlasnie skonczylem gierke... zakonczenie nie najleprze dziwczynki mi pomogly ale ja sie nie odwadzieczam na filmiku...

Menzuranol 

Wysłany: 2007-10-26, 17:14   

Ta gra nie powinna być FPP'se od tego trzeba zacząć. bieganie ze spluwa i strzelanie jest tam zupełnie chybione, że tak powiem....:)
zabawne, od paru lat zauważam, że przerost jakości grafiki rozwala kompletnie sferę fabularną gier. To jest właśnie niższość kapitalizmu, od gospodarki planowej. Kapitalizm napędza nowe karty graficzne, a gry tworzą popyt, a tam gdzieś w tym giszefcie gieremkim jest gracz... i dostaje kolorowe gówno na dwie godziny grania za 150zł czy nie więcej.
Egalitaryzm to mrzonka!! A w sferze sztuki, grach komputerowych to kompletna masakra.
ot kicz, jelenie na rykowisku w tle zachodzącego słońca...
To wszystko dlatego ze wyrżnięto szlachtę....!!!! teraz elitą jest Kononowicz i Gieremek!!

Firaxo 

Wysłany: 2007-11-12, 00:03   

A mnie tam się dobre zakończenie podobało :-P Nawet trochę wzruszające było :cry:

pijawa 

Wysłany: 2007-11-26, 14:23   

Cytat:
To jest właśnie niższość kapitalizmu

Właśnie o tym traktuje ta gra. Przedstawia skutki czystego i konsekwentnego kapitalizmu.

LoCker 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2007-12-02, 08:58   

A ja przeszedłem grę 3 razy różnymi sposobami i za każdym razem mnie tak samo pasjonowała :-) A zakończenie złe i bardzo złe, róźni się tylko tonem głosu narratora... i zostawiło to we mnie spory niesmak :-/ Oczekiwałem podobnie jak Brokulius, że naszego bohatera udupią ścigający go po całym Rapture Big Daddy i stanie się jednym z psycholi poszukujących Eve i Adama, a tu .. nic :-?

28.05.2008 <-- Metallica, Stadion Śląski, Chorzów.. będe tam :-D A Ty?

Wizzy 

Piwa: 9/4
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2007-12-04, 20:45   

Wzruszające było ja se tam bez przechodzennia zobaczyłem wszystkie. ;) jak ktoś ma BinkVideo może se je zobaczyć w folderze BioShock\Content\BinkMovies zapraszam do ściągnięcia ;) http://www.radgametools.com/bnkdown.htm
Ostatnio zmieniony przez Wizzy 2009-11-21, 12:53, w całości zmieniany 1 raz  

LoCker 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2007-12-06, 22:47   

A ja sobie nie pójde na łatwizne i nie obejże :-P Wole sam dojść do zakończen. Poza tym przechodzenie BioS drugi raz jest równie przyjemne co za pierwszym razem. Tyle tylko, że wiem co będzie dalej, i nie ma tego dreszczyku emocji, i chęci zagłebienia się w zakamarki Rapture i spenetrowania wszystkich możliwych miejscówek :mrgreen:

28.05.2008 <-- Metallica, Stadion Śląski, Chorzów.. będe tam :-D A Ty?

Odpowiedz do tematu