Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2009-11-10, 18:25 Zadanie Domowe.
Chyba wiadomo o co chodzi, jeśli macie problemy z zadaniem domowym (nawet Ty Piotrze ) to śmiało piszcie a inni użytkownicy zapewne wam pomogą (jeśli będa w stanie i będzie im sie chcieć). Zapraszam do zadawanie zadań domowych.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Kura zniosła 10 jajek w 3 dni a druga kura zniosła o x kwadrat jajek więcej.
Kąty trójkąta prostokątnego mają 30, 60 i 90 stopni. Korzystając z funkcji trygonometrycznych i własności trójkąta, oblicz ile jajek zniosła kura, jeśli ich ilość jest kwadratem długości przyprostokątej leżącej przy kącie 30*.
Ile jajek znosi druga kura przez godzinę?
Ostatnio zmieniony przez Inq 2010-01-08, 22:45, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2010-01-08, 22:19
Pytanie dodatkowe:
1. Jaki to gatunek kury.
2. Jak ma na imie właściciel kury.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Kura zniosła 10 jajek w 3 dni a druga kura zniosła o x jajek więcej.
Kąty trójkąta prostokątnego mają 30, 60 i 90 stopni. Korzystając z funkcji trygonometrycznych i własności trójkąta, oblicz o ile jajek więcej zniosła kura, jeśli liczba ta jest kwadratemem długości przyprostokątej leżącej przy kącie 30*.
Ile jajek znosi druga kura przez godzinę?
Końcowa wersja.
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów
Wysłany: 2010-01-09, 00:20
Dla mnie matma to marna czagia, ale pogadam z moją korepetytorką i zobaczymy czy ona je rozwiąże.
A to ktoś rozwiąże?
Uznane zostało za najtrudniejszą zagadkę na świecie
"Trzy boginie, Prawda, Kłamstwo i Los odpowiadają na pytania w swoim języku.
Mówią tylko DA i JA, które odpowiadają słowom TAK i NIE, jednak nie wiesz
które któremu. Prawda zawsze mówi prawdę, Kłamstwo zawsze kłamie, a Los
czasem mówi prawdę, czasem kłamie. Musisz za pomocą trzech pytań okreśłić
która z bogiń to która. Każde pytanie może być skierowane tylko do jednej
bogini.
Dwie niewiadomo! Kurde, kombinuje jak koń pod górę, ale zawsze brakuje mi jednego elementu.
Pierwsze co mi przyszło na myśl to było:
1. Pytam sie jednej z bogiń czy jest losem.
2. Pytam się drugiej, czy powiedziała prawdę.
3. Pytam się trzeciej, czy druga powiedziała prawdę.
Ale w tym przypadku ani nie wiem co znaczą jakie słowa a dwa, że 2 to będzie kłamstwo, to pkt. 3 nie zadziała.
Albo:
1. Pytam się, czy DA to TAK.
2. Pytam się drugiej, czy to prawda.
3. Pytam się trzeciej czy pierwsza jest losem...?
Ciężkie to, zawsze czegoś brakuje.
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów
Wysłany: 2010-01-09, 12:18
Wizzy napisał/a:
Mówią tylko DA i JA, które odpowiadają słowom TAK i NIE, jednak nie wiesz
Popełniłeś błąd czy to jest tak w zagadce, bo po niemiecku nie to NEIN a po rusku się zgadza Tak=Da. (nie to NIET)??
DA i JA. To jest Tak i Tak. Może diabeł tkwi w tym szczególe, że próbują nam wmówić, iż to TAK i NIE?
A może te litery specjalnie takie wybrane?
Nie wiem, naprawdę ciężki orzech do zgryzienia...
ja tylko zagadke skopiowałem z jednej stronki
sam nie umiałem jej rozwiązać.
nie wiadomo czy DA to tak czy nie i na odwrót z JA
gdzieś znalazłem rozwiązanie ale sami spróbujcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum