Witam w tym temacie chcę poruszyć temat tz. vigor czyli zastępstwa plazmidów w nowym bioshocku. jak wyjaśnia Ken Levine : ,,Plazmidy musiały reprezentować podobną skuteczność za każdym razem, bowiem były uzależnione od mechanizmu z EVE Moc "Vigor" będzie uwalniana w różnych dawkach. Jej najpotężniejsze warianty dadzą nam 100% skuteczności w niewielu próbach." czyli zamiast EVO żernych plazmidów dostaniemy nalewki po wypiciu których danej mocy możemy użyć parę razy . W tym temacie chcę byście powiedzieli co myślicie o wigorze.
kilka znanych mocy to: bucking bronco unoszący przeciwników. mesmerize zmieniający najbliższych wrogów w przyjaciół. weapon slave ,,ożywia" broń zmarłych wrogów która będzie cię bronić.
Proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy temat na tym forum.
_________________ Bóg odsłania przyszłość niesłychanie rzadko i tylko wtedy, gdy zapisana została po to, by odmienić jej bieg.
Paulo Coelho
@ziomek13 szczerze mówiąc, spójrz na ostatni, 15 minutowy gameplay z Bioshocka Infinite, po tym jak Booker wypił bucking bronco, na dole ekranu wyświetliła się ikona przedstawiająca ten wigor. Obok tego była liczba 5. Sądzę że to oznacza liczbę możliwego użycia. @jerycho, pominąłeś vigor o nazwie deadly crows ( zabójcze wrony), wysyła on stado wron, które odwracają uwagę wroga i stopniowo zadaje im obrażenia( pod tym względem przypomina rój pszczół z BS i BS2).
_________________ Good girls gather, gather, gather...
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2012-01-10, 22:40
Boże, ale ja jestem z tyłu. Tak czytam ten temat i na początku zastanawiam się "jaki Vigor?" Teraz przynajmniej wiem o co chodzi ale i tak nie jestem z tego dumny, musze się troszkę podszkolić z zakresu wiedzy o BSie: Infinite.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2012-02-09, 19:50
Ramzes01 napisał/a:
Cóż to znaczy że trzeba będzie chyba więcej strzelać
I to mi się właśnie nie podoba. Mam nadzieję że nie zrobią z BSa wojennej strzelanki. Mniej akcji, więcej fabuły. Nigdy nie na odwrót, przynajmniej w tej grze.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
_________________ "it's a me Ramzes !"
"Drżyjcie i rozpaczajcie na forum zstąpiło zło!"
Soldi
Wysłany: 2012-02-14, 11:33
ja bym powiedział, że częściej będziemy uciekać:) pomysł z tym wigorem według mnie jest ok, ponieważ sprawi, że gra będzie bardziej nastawiona na przetrwanie. W gameplayach dokładnie widać, że wszystkich nie ubijemy - mało amunicji oraz możliwość trzymania 2/3 broni.
Wysłany: 2012-02-15, 17:28
Wszystko wyjdzie w praniu. Ja czekam na premiere gry (obym do tego czasu kupił nowego kompa bo chce zagrać na full a nie na minimum przy 15 FPSach)
Soldi
Wysłany: 2012-02-15, 19:03
To może kup konsole:) Tam spokojnie będziesz grał:)
Mi się osobiście taki pomysł nie podoba, lubiłem zabawę Plazmidami w BioShock'ach, jeśli zostaną ograniczone to moim zdaniem trochę będzie to ubytek dla serii
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum