BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wybory 2010- na kogo głosujecie?

Na kogo będziesz głosował w wyborach na prezydenta?
Bronisław Komorowski
55%
 55%  [ 5 ]
Jarosław Kaczyński
11%
 11%  [ 1 ]
Grzegorz Napieralski
0%
 0%  [ 0 ]
Andrzej Olechowski
0%
 0%  [ 0 ]
Waldemar Pawlak
0%
 0%  [ 0 ]
Marek Jurek
0%
 0%  [ 0 ]
Andrzej Lepper
0%
 0%  [ 0 ]
Bogusław Ziętek
0%
 0%  [ 0 ]
Kornel Morawiecki
0%
 0%  [ 0 ]
Janusz Korwin-Mikke
33%
 33%  [ 3 ]
Głosowań: 9
Wszystkich Głosów: 9

Autor Wiadomość
Mak'en 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-06-09, 18:14   

Do tego okazało się, iż cyberkomuniści byli sterowani przez obcą cywilizację z innego wymiaru, a Marks był tak na prawdę kosmitą w ludzkim ciele rządnym opanowania Ziemi.
Postaw piwo autorowi tego posta

Ogur 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-06-09, 18:29   

Powiem tyle: śmiech na sali
Polityka jest ważna, a w szególności w naszym zakichanym kraju. Niestety jestem jak większość ludzi zdołowany tym, co się dzieje w polityce i osobiście nie mam zamiaru iść na wybory "BO" poprostu nie ma na kogo głosować i pie***le gadanie że każdy głos się liczy. Mimo że po raz pierwszy mogę głosować, to się wstrzymam do następnych wyborów :-|
Każdy kandydat ma swoje + i -, jednak dla mnie każdy tylko dąży do władzy po to, by się wbogacić i śmiać się z góry na ludzi którzy znowu zaufali, po raz wtóry.
Marionetka Tuska i mocherowe bojówki do mnie nie trafiają, dziękówa.

PS. Osobiście głosowałbym na panią Kwaśniewską jakby startowała, kobieta zrobiła by porządek :-D

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-06-09, 18:54   

Wyście tu chyba ze średniowiecza przyszli.
Jak ulał, myślenie chłopa pańszczyźnianego, którego uciska zły pan włości (tudzież kapitalista - w nieco nowszej wersji).

Oczywiście, jakieś drobne płotki, posłowie o których nikt nie słyszy mają się w polityce jak pączki w maśle i zacierają tylko ręce na pieniądze jakie tam dostają (i ilekroć ktoś o tych pieniądzach wspomina zastanawiam się dlaczego sam nie poszedł do polityki, skoro, z tego co widać, nawet debili przyjmują).

Cytat:
pie***le gadanie że każdy głos się liczy

Ziarko do ziarka?

Cytat:
Marionetka Tuska

Że co?

Cytat:
mocherowe bojówki

Spokojnie. Nikt nie żyje wiecznie.
Gorzej, że kiedy mocherowe bojówki odejdą do swojego Boga, który w dodatku jest, tfu, Żydem to zostaną zastąpione przez coś o wiele gorszego. Może przez pokolenie JP na 100%.

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

Mak'en 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-06-09, 19:19   

Inq napisał/a:

Spokojnie. Nikt nie żyje wiecznie.
Gorzej, że kiedy mocherowe bojówki odejdą do swojego Boga, który w dodatku jest, tfu, Żydem to zostaną zastąpione przez coś o wiele gorszego. Może przez pokolenie JP na 100%.

Zapomniałeś o Leninie. Co do pokolenia JP na 100% to szkoda mi tych ludzi...

Inq napisał/a:
Cytat:
Marionetka Tuska

Że co?

Tusk jest manipulowany przez byłych SBeków, Żydów, Rosjan. Może o to mu chodziło?

Inq napisał/a:
Cytat:
pie***le gadanie że każdy głos się liczy

Ziarko do ziarka?

Nie ważne kto głosuje, ważne kto liczy głosy. A tak na serio to myślę iż większość tych co nie głosują mają brak świadomości jak ważne jest to kto rządzi państwem. Jeśli tacy ludzie zostaliby zmuszeni do głosowania to mielibyśmy niezły burdel.

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2010-06-09, 19:34   

Inq napisał/a:
Zagłosuję na Komowskiego jako na zło konieczne - Kaczyński to zguba dla Polski.

Jednego Kaczyńskiemu nie można odmówić: przyczynia się do wzrostu frekwencji wyborów. Nie ma chyba drugiego polityka z tak dużym, hm... elektoratem negatywnym ;) Wielu polaków nie głosuje przecież ZA kimś, tylko PRZECIWKO komuś.

Inq napisał/a:
Polityka potrzebuje takich ludzi, którzy mają własną twarz w domu kiedy nikt na nich nie patrzy, ale kiedy stoją przed tłumem każdy zupełnie bezosobowy człowiek, stereotypowy Kowalski, musi patrzeć na Komorowskiego czy Kaczyńskiego i myśleć - "ten człowiek jest taki jak ja!". Na tym właśnie polega bycie politykiem w demokracji - na nie eksponowaniu własnego "ja" a wbijaniu się w pewne archetypy (wieśniaka - Lepper, dobrego króla - Tusk, itd.) aby każdy z tych grup czuł, że ma w rządzie swojego człowieka.

Inq napisał/a:
Co głupsi ludzie mówią - "nienawidzę polityków bo są dwulicowi". A ja się pytam - a jacy mają być? Polityka odkąd powstała opiera się na mówieniu wielu rzeczy pod publiczkę. To jest walka o władzę, tam nie ma miejsca dla idealistów (z tego tez powodu ja nie pcham się do polityki).
Polityka potrzebuje ludzie bezwzględnych, twardych w swoich postanowieniach i umiejących posługiwać się kłamstwem dla osiągnięcia własnych korzyści. Czy to źle? Ja uważam, że to bardzo dobrze. Wolę mieć za prezydenta kogoś kto będzie kłamał jak z nut, mówił ludziom co chcą usłyszeć a czasem zrobi coś dobrego dla kraju niż kogoś, kto pełen pięknych zamiarów i pełnej uczciwości dorwawszy się do władzy zginie pod naporem nie liczących się z innymi przeciwników.

Właśnie przez taką "politykę" ludzie są coraz bardziej skołowani, nie wiedzą na kogo głosować i przestają chodzić na wybory. Skąd niby przeciętny Kowalski (który często NIE jest osobą wykształconą) ma wiedzieć kto ma rację, skoro wszyscy obrzucają się nawzajem błotem? Po wyborach i tak okazuje się, że media i opozycja krytykują zwycięzcę, że nie robi nawet połowy tego, co obiecał. Pewnie jest to po części prawda ale trzeba zwrócić uwagę, że wprowadzenie jakiś poważnych reform wymaga czasu. Poprawcie mnie jeśli się mylę ale IMO nie wystarczy jedna kadencja, żeby zreformować i doprowadzić do porządku służbę zdrowia, zwłaszcza, kiedy media krytykują KAŻDY pomysł na dokonanie tego.

Dla mnie w polityce powinny być RACJONALNE obietnice, a po wyborach rząd powinien pracować, a nie tracić czas i energię na konferencje prasowe tudzież sprzeczki z opozycją. Niech lepiej każdy spojrzy na to, co zostało zrobione przez niego i innych, a potem OBIEKTYWNIE (lub chociaż starając się być obiektywnym) wypowie się, co z tego było słuszne, a co nie. Ha-ha-ha... bardzo realne, wiem ;) Niemniej przydałoby się właśnie trochę PRAWDY, a nie mówienia wszystkiego pod publiczkę. Ja na przykład jestem bardzo ciekaw, czy kiedyś ktoś powie Jarosławowi Kaczyńskiemu, że nie powinien przystępować do wyborów w nadziei, że ludzie wybiorą Go tylko i wyłącznie z powodu tragedii, jaka Go dotknęła, albo chociaż skrytykuje Jego sposób prowadzenia kampanii opierającej się o katastrofę w Smoleńsku. Pewnie wielu polityków zgadza się z przytoczonym poglądem ale nikt tego głośno nie powie, bo opinia publiczna pewnikiem zniszczyłaby autora takiego osądu.

mateusz812 napisał/a:
Nie wiem czym się podniecać. Polityka jest przereklamowana. Dziwię się, że chce wam się czas tracić na coś takiego.

mateusz812 napisał/a:
A i owszem. Nie czuję więzi z Polską. Nie rozumiem czemu ludziom chce się bawić w głosowanie - dla mnie polityka jest kiepska i nie mam zamiaru jej dotykać. Jeszcze się pobrudzę.

mateusz812 napisał/a:
To w jakim kraju żyję zależy ode mnie? Do mnie te słowa nie trafiają. Nie będę głosować na kogoś, kto jedynie potrafi oszukiwać. Polityka do mnie nie trafia, nienawidzę jej z całego serca, a dobro kraju najmniej mnie obchodzi.

Bardzo infantylne podejście. Zwłaszcza ta ostatnia wypowiedź mnie załamała. Nie napiszę nic więcej, panowie powyżej już Ci chyba wszystko wytłumaczyli.

Inq 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-06-09, 19:49   

Cytat:
Dla mnie w polityce powinny być RACJONALNE obietnice

Ok - ale tak można do tego podchodzić, kiedy ma się już trochę rozumu. A taka babcia czy dziadek, gdzie dopiero w dwutysięcznym telewizję podłączyli komu prędzej zaufa - gościowi, który mówi:
Uczciwy kandydat napisał/a:
Będzie ciężko, państwo wymaga poważnych reform. Wprawdzie za mojej kadencji nie uda się wyprostować wszystkiego co spowalnia dzisiaj rozwój kraju, ale jeżeli zagłosujecie na mnie przyszłe pokolenia będą czerpały z tego same profity.

czy
Nieuczciwy kandydat napisał/a:
Jeżeli zagłosujecie na mnie Polska znajdzie się z dziesiątce najbogatszych państw świata. Koniec z niskimi emeryturami, niskimi zasiłkami i pracą w ogóle! Każdy Polak otrzyma po wyborach 100 tyś od ręki.

Tacy ludzie rozsiani po wsiach nawet nie są w stanie ogarnąć wszystkich aspektów, które kształtują współczesny świat. Tam dalej pokutuje model samowystarczalnego państwa, gdzie wszystko co dzieje się poza granicą nas nie dotyczy. Współczesne rządy wymagają przestawiania percepcji na cały świat, nie jedynie jakiś mały jego fragment.

Unia Europejska, mimo, że ma masę bezsensownych (być może tylko na pierwszy rzut oka) przepisów dąży właśnie do tego, by nie patrzeć w taki ksenofobiczny sposób na wszystko dookoła, ale by rozumieć jak pozornie błahe zdarzenia gdzieś daleko mogą kształtować obraz całości.
Nic nie daje chyba pełniejszego wglądu jak się sprawy mają w Europie niż bezpośredni dialog między politykami z różnych państw.

Gdyby tylko dotacje szły na coś pożytecznego a nie na świątynię opatrzności bożej...

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

Ogur 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-06-09, 20:57   

Mak'en napisał/a:

Inq napisał/a:
Cytat:
Marionetka Tuska

Że co?

Tusk jest manipulowany przez byłych SBeków, Żydów, Rosjan. Może o to mu chodziło?
Nie ważne kto głosuje, ważne kto liczy głosy. A tak na serio to myślę iż większość tych co nie głosują mają brak świadomości jak ważne jest to kto rządzi państwem. Jeśli tacy ludzie zostaliby zmuszeni do głosowania to mielibyśmy niezły burdel.

Chodziło mi o to że Komorowski to typ "misia na usłudze" nie dosłownie, ale to widać. Nie jestem przeciw niemu, ale też go nie popieram. I rzeczywiście Tusk (PO) cuś słabawo sobie radzi z Rosjanami, w sprawie katastrofy (ukradzione karty, swobodny dostęp do miejsca katastrofy)

Mam brak świadomości, ponieważ wg mnie nie ma na kogo głosować i mam wybrać mniejsze zło? Może tu zalatuje jak to Inq ujął średniowieczem, ale dla mnie nie liczą się mordy na bilbordach, które obiecują - tylko ja, moje otoczenie. A jak wiadomo w społeczeństwie nie istnieję JA tylko MY. I jak ktoś chce, niech robi to, co uważa za stosowne, w końcu na tym polega demokracja (i nie mam namyśli skrajnych przypadków, typu nadmiar JP itp.)
Nie idę na wybory nie dlatego że i tak się nic nie zmieni, nie idę bo żaden kandydat nie ma planu wyborczego trafiającego we mnie. (nie wspominam o uprzykrzaniu życia...)
Do mnie przemawiają 2 cytaty Piłsudzkiego:
"Wam kury szczać prowadzić a nie politykę robić" oraz "Naród wspaniały, tylko ludzie k***y"
Cała prawda o nas i basta ;-)

Inq 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-06-10, 09:06   

Cytat:
Nie idę na wybory nie dlatego że i tak się nic nie zmieni, nie idę bo żaden kandydat nie ma planu wyborczego trafiającego we mnie. (nie wspominam o uprzykrzaniu życia...)

Nie chodzi o plan wyborczy, bo w te wybory są robione na szybko i za szybko. Chodzi o to, żeby nie wygrał Kaczyński, który ze swoją rusofobią zniszczy wszystko co powoli stara się budować reszta bardziej rezolutnych polityków - tj. - dobre stosunki z Rosją.

Ja się niczego absolutnie po żadnym z kandydatów nie spodziewam. Prawdę mówiąc, chyba jedynym kandydatem, który wniósłby jakieś zmiany byłby ten nieszczęsny Kaczyński - tyle, że były by to zmiany na gorsze.
Trzeba pamiętać jak udało się zepsuć cały rząd jego bratu (przypomnijcie sobie całą chrześcijańską koalicję jaka była na początku - w tym cyrki jakie wyprawiał ojciec Romana Giertycha) i gdzie dopiero cię się zaczęło układać na niedługo przed Smoleńskiem. Jarosław w porównaniu z Lechem jest jak... hm. Bomba atomowa z zimnym ogniem. W dodatku wykorzystywałby śmierć swojego brata to wytworzenia kultu wokół własnej osoby starając się stworzyć coś w rodzaju mesjanizmu Kaczyńskich.
Przecież to byłaby totalna klęska dla Polski.
Dlatego głosuje na Komorowskiego, który odsiedzi swoją kadencję pewnie nic nie robiąc a później się rząd zastanowi co dalej.

Cytat:

wrzod master 

Otrzymał 1 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-06-10, 12:20   

łooooooo ale kipiel się zrobiła. galt chyba otworzyłeś puszkę pandory na forum to niech szynek ją zamknie za nim będzie za późno.

Inq 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-06-10, 12:31   

Omg. Przecież na razie to jest bardzo fajna dyskusja. Zamykać jedne z niewielu ciekawych na tym forum tematów? Szkoda.

Cytat:

J.Galt 

Piwa: 2/8
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2010-06-10, 13:37   

Inq napisał/a:
Chodzi o to, żeby nie wygrał Kaczyński, który ze swoją rusofobią zniszczy wszystko co powoli stara się budować reszta bardziej rezolutnych polityków - tj. - dobre stosunki z Rosją.
A to mie rozbawiłeś. " tj. - dobre stosunki z Rosją" Myślę że polska nie ma wpływu na to w jakich stosunkach jest z rosją. Rosja Carska jaka była, taka jest.

Inq napisał/a:
Dlatego głosuje na Komorowskiego, który odsiedzi swoją kadencję pewnie nic nie robiąc a później się rząd zastanowi co dalej.
Może rzeczywiście jest to jakiś sensowny pomysł.

38 173 000 polaków w kraju. I chociaż jeden z 10 polityków ma mieć plan idealny dla wszystkich? Wątpię żeby tak było. To że nie wszystko w czyichś planach nam sie nie podoba, nie powinno od razu dyskwalifikować danego kandydata. Najlepiej zapoznać się z ich planami, i wybrać taki, który nam najbardziej pasuje.

A ja na wybory leję, bo i tak wyjadę na zachód (ewentualnie Japonia^^). Jak to mówią- jak rząd nie przyjdzie do człowieka, to człowiek do rządu. (A logiczne jest, że bez rządu nie ma pieniądza w kraju.)

Inq@ To z tym kowalskim załapałem, ale nie chciało mi się już kompa włączać.

Inq 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-06-10, 15:28   

Cytat:
A to mie rozbawiłeś. " tj. - dobre stosunki z Rosją" Myślę że polska nie ma wpływu na to w jakich stosunkach jest z rosją. Rosja Carska jaka była, taka jest.

Miałem na myśli stosunek w rodzaju: "Ja będę cicho, tylko mnie nie bij".
Wiadomo, że w OBECNEJ sytuacji Polska nie ma szans na równą z Rosją pozycję - chodzi mi po prostu o nie dawanie powodu do jakiegokolwiek konfliktu - zarówno tych ekonomicznych (kurek z gazem) czy militarnych (jak interwencja Polski podczas tego zamieszania w Gruzji sprzed dwóch czy trzech lat).

Co innego, że ostatnio coraz głośniej się mówi o wielkich złożach gazu w naszym państwie, których eksploatacja mogła by zmienić układ sił.

Cytat:

J.Galt 

Piwa: 2/8
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2010-08-20, 22:08   

http://www.youtube.com/wa...feature=related może rzeczywiście gada jak głupek, ale trzeba próbować nowych rozwiązań.

Odpowiedz do tematu