BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Szynek
2009-09-19, 20:00
Wojna! Konsole vs PC
Autor Wiadomość
LoCker 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-01-24, 17:32   

Wiesz co?.. Zgadzam się z Tobą całkowicie. Nie będę wysuwał kontrargumentów bo to zwyczajnie nie ma sensu.

Proponuję, aby raz na zawsze zamknąć ten temat i zablokować topic. Sprawa moim zdniem jest rozstrzygnięta. Porównywaliśmy Pecety i konsole TYLKO pod względem gier. (takie było moje założenie) więc jest remis.

Niech Grzyb albo PoiorW zamkną ten temat.

28.05.2008 <-- Metallica, Stadion Śląski, Chorzów.. będe tam :-D A Ty?
Postaw piwo autorowi tego posta

J.Galt 

Piwa: 2/8
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2009-09-19, 20:36   

[{jagby co to ja zrobiłem temat ale go szynek skasował http://www.bioshock.com.p...p?p=11488#11488 }]

Ostatnio zastanawiałem się czy opłaca się -zamiast ulepszać kompa- kupić konsolę(Xbox 360)
a jako że ja bardzo lubię myśleć mam do was jeszcze pytanie.

Chodzi mi o odpowiedź na pytanie do użytkowników konsol (którzy grają też na kompach). Czy wam też sie wydaje że konsole w multi są nastawione na dobrą zabawę/współpracę, a nie -jak w przypadku PC- na "masterowanie" gier/bycie uber-super-duper-masterem w jakiejś grze?
ps. konsole mają ten minus, że nie da sie odpalić na nich starych Gier z klimatem (Vide Gothic 2 i NK) ale to nie problem- bo teraz nawet biurowe kompy uciągną większość starych gier.

A kożystając z głównego tematu. prawda jest taka że PC to użądzenia do pracy biurowej (stąd ta miniutaryzacja) A konsole są sprzętem do grania, i kropka . I tu chciałem przytoczyć śmieszną zależność- na konsolach nigdy nie pograsz w prawdziwego RTSa, a na PC nigdy nie pograsz w nawalanki typu tekken, street fightera itp.

Sasza 

Piwa: 29/15
Wysłany: 2009-09-20, 00:26   

J.Galt napisał/a:
Ostatnio zastanawiałem się czy opłaca się -zamiast ulepszać kompa- kupić konsolę(Xbox 360)

Konsola to ZUO ulepszaj kompa.

J.Galt napisał/a:
też sie wydaje że konsole w multi są nastawione na dobrą zabawę/współpracę, a nie -jak w przypadku PC- na "masterowanie" gier/bycie uber-super-duper-masterem w jakiejś grze?

NIe mam konsoli ale tak nie uważam że gry na PC są przeznaczone do masterowania. Po prostu na kompach masz pokazane i zapisane statystyki innych graczy, stąd też chęć zdobycia jak najlepszego wyniku, konsole w tym przyadpku nie są wiele lepsze. Mają achivements (czego niestety PC-ty tak często nie mają).

J.Galt napisał/a:
a na PC nigdy nie pograsz w nawalanki typu tekken, street fightera itp.

A street Fighter IV i Devil May Cry to niby co?

Beliar 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2009-09-20, 07:14   

J.Galt napisał/a:
Czy wam też sie wydaje że konsole w multi są nastawione na dobrą zabawę/współpracę, a nie -jak w przypadku PC- na "masterowanie" gier/bycie uber-super-duper-masterem w jakiejś grze?

A skąd, wszystko zależy od tego jak chcesz grać. Np. w TDU 3/4 czasu gry spędziłem na spokojnym crusingu po wyspie ze znajomymi, czasem trochę szybszym, ale nie było żadnego wywyższania się jak to ująłeś :P

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2009-09-20, 10:51   

J.Galt napisał/a:
Czy wam też sie wydaje że konsole w multi są nastawione na dobrą zabawę/współpracę, a nie -jak w przypadku PC- na "masterowanie" gier/bycie uber-super-duper-masterem w jakiejś grze?

Jeśłi chodzi o PC- zależy od gry. Grałem kiedyś w poczciwego CS'a oraz ET i muszę powiedzieć, że faktycznie, tego co opisałeś jest tam dużo- na większości publicznych serwerów cała masa camper'ów, spamerów, cheater'ów czy innych dzieci neo. Warto jednak czasami zwrócić uwagę na mniej popularne sieciówki- na przykład w najnowszym AA sporo ludzi gra jak najbardziej drużynowo, chodzi w wyznaczonych grupach do wyznaczonych celów, a chat zawiera coś innego niż tylko "TY JEBNIENTY HUJU!", przeplatane z "Medic!". To samo jest pewnie na konsolach. Zresztą, IMO jeśli znajdziesz fajnych ludzi do gry, platforma nie będzie miała większego znaczenia.

Sasza napisał/a:
NIe mam konsoli ale tak nie uważam że gry na PC są przeznaczone do masterowania. Po prostu na kompach masz pokazane i zapisane statystyki innych graczy, stąd też chęć zdobycia jak najlepszego wyniku, konsole w tym przyadpku nie są wiele lepsze. Mają achivements (czego niestety PC-ty tak często nie mają).

Wydaje mi się, że na konsolach też są statystyki.

J.Galt 

Piwa: 2/8
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2009-09-21, 11:00   

Sasza napisał/a:

Właśnie... achievementy...- czyli główny powód dla którego konsole są i dla każualowców jak i dla graczy. Na konsolach też są staty. Na kompach zawsze znajdzie sie ktoś kto będzie cie chciał zpwnować. Na konsolach zawsze możesz kogoś dodać do friendsów (Xbox live chyba) i z nim sie "pobawić"

J.Galt napisał/a:
a na PC nigdy nie pograsz w nawalanki typu tekken, street fightera itp.

A street Fighter IV i Devil May Cry to niby co?

LOL! :P (żart) to są ewemene... eee... to są wyjątki. a niech mi jakiś konsolowiec wymieni z 15 RTSów. i tu zrobie im żal.pl- gdzie ten wasz konsolowy wiedźmin HAHAHA!!!11?? :evil: :evil:

Wizzy 

Piwa: 8/4
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2009-09-22, 07:28   

mi wiedźmin nie jest potrzebny^^
a powiedz mi gdzie na waszym pc jest killzone 2 albo bad company ^^

Sasza 

Piwa: 29/15
Wysłany: 2009-09-22, 18:03   

A gdzie na twojej konsoli jest Star Craft, Dungeon Siege, Diablo, Supreme Commander?

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2009-09-22, 18:42   

Dobra, wystarczy. Proponuję zacząć jakąś konstruktywną dyskusję, zamiast prześcigać się w podawaniu kolejnych tytułów i/lub szydzić z przeciwnego obozu.

Wizzy 

Piwa: 8/4
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2009-09-22, 19:59   

też w nie akurat nie gram xp
gram akurat w to co wyhcodzi jednocześnie na pc x]

Odpowiedz do tematu