Wiek: 17 Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 127 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2008-01-24, 17:32
Wiesz co?.. Zgadzam się z Tobą całkowicie. Nie będę wysuwał kontrargumentów bo to zwyczajnie nie ma sensu.
Proponuję, aby raz na zawsze zamknąć ten temat i zablokować topic. Sprawa moim zdniem jest rozstrzygnięta. Porównywaliśmy Pecety i konsole TYLKO pod względem gier. (takie było moje założenie) więc jest remis.
Niech Grzyb albo PoiorW zamkną ten temat.
Chodzi mi o odpowiedź na pytanie do użytkowników konsol (którzy grają też na kompach). Czy wam też sie wydaje że konsole w multi są nastawione na dobrą zabawę/współpracę, a nie -jak w przypadku PC- na "masterowanie" gier/bycie uber-super-duper-masterem w jakiejś grze?
ps. konsole mają ten minus, że nie da sie odpalić na nich starych Gier z klimatem (Vide Gothic 2 i NK) ale to nie problem- bo teraz nawet biurowe kompy uciągną większość starych gier.
A kożystając z głównego tematu. prawda jest taka że PC to użądzenia do pracy biurowej (stąd ta miniutaryzacja) A konsole są sprzętem do grania, i kropka . I tu chciałem przytoczyć śmieszną zależność- na konsolach nigdy nie pograsz w prawdziwego RTSa, a na PC nigdy nie pograsz w nawalanki typu tekken, street fightera itp.
_________________ Then Jesus asked him, "What is your name?"
"My name is Legion," he replied, "for we are many."
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2009-09-20, 00:26
J.Galt napisał/a:
Ostatnio zastanawiałem się czy opłaca się -zamiast ulepszać kompa- kupić konsolę(Xbox 360)
Konsola to ZUO ulepszaj kompa.
J.Galt napisał/a:
też sie wydaje że konsole w multi są nastawione na dobrą zabawę/współpracę, a nie -jak w przypadku PC- na "masterowanie" gier/bycie uber-super-duper-masterem w jakiejś grze?
NIe mam konsoli ale tak nie uważam że gry na PC są przeznaczone do masterowania. Po prostu na kompach masz pokazane i zapisane statystyki innych graczy, stąd też chęć zdobycia jak najlepszego wyniku, konsole w tym przyadpku nie są wiele lepsze. Mają achivements (czego niestety PC-ty tak często nie mają).
J.Galt napisał/a:
a na PC nigdy nie pograsz w nawalanki typu tekken, street fightera itp.
A street Fighter IV i Devil May Cry to niby co?
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Czy wam też sie wydaje że konsole w multi są nastawione na dobrą zabawę/współpracę, a nie -jak w przypadku PC- na "masterowanie" gier/bycie uber-super-duper-masterem w jakiejś grze?
A skąd, wszystko zależy od tego jak chcesz grać. Np. w TDU 3/4 czasu gry spędziłem na spokojnym crusingu po wyspie ze znajomymi, czasem trochę szybszym, ale nie było żadnego wywyższania się jak to ująłeś
Wysłany: 2009-09-20, 10:51
J.Galt napisał/a:
Czy wam też sie wydaje że konsole w multi są nastawione na dobrą zabawę/współpracę, a nie -jak w przypadku PC- na "masterowanie" gier/bycie uber-super-duper-masterem w jakiejś grze?
Jeśłi chodzi o PC- zależy od gry. Grałem kiedyś w poczciwego CS'a oraz ET i muszę powiedzieć, że faktycznie, tego co opisałeś jest tam dużo- na większości publicznych serwerów cała masa camper'ów, spamerów, cheater'ów czy innych dzieci neo. Warto jednak czasami zwrócić uwagę na mniej popularne sieciówki- na przykład w najnowszym AA sporo ludzi gra jak najbardziej drużynowo, chodzi w wyznaczonych grupach do wyznaczonych celów, a chat zawiera coś innego niż tylko "TY JEBNIENTY HUJU!", przeplatane z "Medic!". To samo jest pewnie na konsolach. Zresztą, IMO jeśli znajdziesz fajnych ludzi do gry, platforma nie będzie miała większego znaczenia.
Sasza napisał/a:
NIe mam konsoli ale tak nie uważam że gry na PC są przeznaczone do masterowania. Po prostu na kompach masz pokazane i zapisane statystyki innych graczy, stąd też chęć zdobycia jak najlepszego wyniku, konsole w tym przyadpku nie są wiele lepsze. Mają achivements (czego niestety PC-ty tak często nie mają).
Wydaje mi się, że na konsolach też są statystyki.
Właśnie... achievementy...- czyli główny powód dla którego konsole są i dla każualowców jak i dla graczy. Na konsolach też są staty. Na kompach zawsze znajdzie sie ktoś kto będzie cie chciał zpwnować. Na konsolach zawsze możesz kogoś dodać do friendsów (Xbox live chyba) i z nim sie "pobawić"
J.Galt napisał/a:
a na PC nigdy nie pograsz w nawalanki typu tekken, street fightera itp.
A street Fighter IV i Devil May Cry to niby co?
LOL! (żart) to są ewemene... eee... to są wyjątki. a niech mi jakiś konsolowiec wymieni z 15 RTSów. i tu zrobie im żal.pl- gdzie ten wasz konsolowy wiedźmin HAHAHA!!!11??
_________________ Then Jesus asked him, "What is your name?"
"My name is Legion," he replied, "for we are many."
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2009-09-22, 18:03
A gdzie na twojej konsoli jest Star Craft, Dungeon Siege, Diablo, Supreme Commander?
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2009-09-22, 18:42
Dobra, wystarczy. Proponuję zacząć jakąś konstruktywną dyskusję, zamiast prześcigać się w podawaniu kolejnych tytułów i/lub szydzić z przeciwnego obozu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum