Wiek: 22 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 89 Piwa: 4/2 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-22, 15:54 Własne plazmidy i toniki
Nie znalazłem podobnego tematu, więc zachęcam do kreatywności. O co chodzi? Wymyślamy jakie plazmidy, tudzież toniki z chęcią zobaczylibyście w grze. Ktoś może powiedzieć: po cholerę taki temat? Przecież dużo tego stuffu w grze! Odpowiadam: dla zabawy
1. Chmura pyłu
Gracza otacza chmura pyłu, uniemożliwiająca dostrzeżenie go. W tym czasie można się wycofać lub ukryć gdzieś.
(+) Chmurę pyłu można wytworzyć w dowolnym miejscu wskazanym przez gracza, rozszerza swoje działanie na większy obszar niż wersja podstawowa.
(++) (uber hardcore, trochę przepakowane, ale to tylko pomysł^^) chmura poza, tym że tworzy zasłonę, działa trująco (jak wtedy gdy genofag korzysta ze shackowanej) (na postać gracza też). Nie otruwa Tatuśków(wiadomo, ma swój akwalung;).
2. Teleport
Był na trailerach, więc czemu nie ma w grze (przynajmniej na peceta). Smutno mi z tego powodu, bo świetna sprawa by była
3. Szybkość
Zwiększa na krótki czas prędkość gracza, w stosunku do otaczającego świata (wszystko jest spowolnione o x%)
(+)(++) zwiększają czas działania plazmidu
5 Telekineza (+)
Wyobraźcie sobie złapanie przeciwnika, i ciśnięcie nim w siną dal (oczywiście zżerało by o wiele więcej EWY niż zwykła telekineza)
Na razie tyle Komentujcie, i dzielcie się swoimi pomysłami.
4. Słoneczny wybuch
Działa na zasadzie flasha. Oślepia i dezorientuje wrogów na krótki czas
Ostatnio zmieniony przez Gam 2008-09-22, 18:23, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2008-09-23, 13:42
Szynek napisał/a:
Hmmm... Można by było "pożyczyć" kilka mocy z Star Wars: Jedi Knight (np. "pchnięcie"- odrzuca przeciwnika)
A Sonic Boom to niby co??!!
Ja bym dodał:
Mim (+) czyli mozliwość zmiany się na chwile w jednego z genofagów a ulepszona wersja to zamiana na dłużej.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2008-09-23, 22:16
Ja bym zmienił Sonic Boom na Hydro Boom działanie to samo ale zamiast wiatru używalibyśmy wody, Rapture pełne wody a jej jakoś używać nie mozemy, nie licząc Zamrożenia (lód tez woda tylko w innej postaci ).
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wiek: 20 Dołączył: 02 Paź 2007 Posty: 43 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: South Park
Wysłany: 2008-09-25, 18:00
Temat ciekawy... Moje propozycje to:
-Coś na kształt przemiany w "Demona" tzn gwałtowna przemiana w jakieś monstrum... np 1 podpakowany czlowiek większe mięsnie (+) Stajemy się coraz więksi i szybsi... dodatkowo silniejsi (wyższe skoki, szybki bieg walka wręcz) (++) Do tego wytwarzają się nam skrzela więc możemy pływac (oczywiście kolejne zwiększenie szybkości , siły),
(-) bardzo szybko tracimy ewę i do tego punkty życia... nie możemy hakowac systemow obronnych i BIG D atakuje nas odrazu...
Wysłany: 2008-09-25, 18:34
Duch możemy przechodzić przez ściany (++) możemy to robić szybciej i przez grubsze ściany minusem tej umiejetności są przechodzenie przez ściany trwa bardzo długo nie możemy robić to przez szkło i przez bardzo grube ściany. Jesli podczas przechodzenia prze ściane skończy nam się EVA utykamy w ścianie i umieramy.
Piaskowa Pulapka-Genofag zostaje otoczony sciana piahu i nie moze sie wydostac , a my mozemy do niego pruc nie widzimy go
Piaskowa Pulapka 2-Genofag zostaje otoczony sciana piahu i nie moze sie wydostac , a my mozemy do niego pruc widzimy go
_________________ "No God's or King's only Man"- Andrew Ryan The Bloody King of RAPTURE
Wysłany: 2008-09-25, 19:53
Ta piaskowa pułapka to bardzo podobne do porażenia lub zamrożenia no ale jak kto chce. A co do ducha to przeciwnicy nas widza i mogą nas zabić my niestety nic nie możemy zrobić tak jak powiedział kkusio.
Wysłany: 2008-09-27, 11:25
Spojrzenie przez przeszkody
Po użyciu plazmidu, możemy zobaczyć niewyraźne zarysy przeciwników poprzez przeszkody oraz cienkie ściany.
(+) Obrysy przeciwników stają wyraźniejsze, i możemy widzieć przez grubsze przeszkody oraz ściany.
Kolce - podobnie jak Winter Blast, z tym że zamiast zamrażać po prostu pruje się drewnianymi kolcami ( na początku jednym)
(+) Trzy szpikulce naraz
(++) 5 dużych kolców naraz; przyszpilają do ściany.
Wysłany: 2008-09-27, 14:09
Cytat:
Coś na kształt " sense " z Jedi Academy??
Nie wiem, nie grałem w JA. Raczej mi to nasuwa bardziej skojarzenia z specjalnym widokiem Obcych z AvP. Pierwotnie myślałem nad tym jak nad czymś w rodzaju widzenia przez ściany (jak Superman) ale postanowiłem napisać tak jak wyżej
Te kolce zmieniłbym na (++) kolce we wszystkich kierunkach (taka burza z kolców). Sfera wokół gracza to wtedy istne deadzone
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum