BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Własne plazmidy i toniki
Autor Wiadomość
Gam 

Piwa: 4/2
Wysłany: 2008-09-22, 15:54   Własne plazmidy i toniki

Nie znalazłem podobnego tematu, więc zachęcam do kreatywności. O co chodzi? Wymyślamy jakie plazmidy, tudzież toniki z chęcią zobaczylibyście w grze. Ktoś może powiedzieć: po cholerę taki temat? Przecież dużo tego stuffu w grze! Odpowiadam: dla zabawy :)

1. Chmura pyłu
Gracza otacza chmura pyłu, uniemożliwiająca dostrzeżenie go. W tym czasie można się wycofać lub ukryć gdzieś.
(+) Chmurę pyłu można wytworzyć w dowolnym miejscu wskazanym przez gracza, rozszerza swoje działanie na większy obszar niż wersja podstawowa.
(++) (uber hardcore, trochę przepakowane, ale to tylko pomysł^^) chmura poza, tym że tworzy zasłonę, działa trująco (jak wtedy gdy genofag korzysta ze shackowanej) (na postać gracza też). Nie otruwa Tatuśków(wiadomo, ma swój akwalung;).

2. Teleport
Był na trailerach, więc czemu nie ma w grze (przynajmniej na peceta). Smutno mi z tego powodu, bo świetna sprawa by była :(

3. Szybkość
Zwiększa na krótki czas prędkość gracza, w stosunku do otaczającego świata (wszystko jest spowolnione o x%)
(+)(++) zwiększają czas działania plazmidu

5 Telekineza (+)
Wyobraźcie sobie złapanie przeciwnika, i ciśnięcie nim w siną dal ;) (oczywiście zżerało by o wiele więcej EWY niż zwykła telekineza)

Na razie tyle :) Komentujcie, i dzielcie się swoimi pomysłami.

4. Słoneczny wybuch
Działa na zasadzie flasha. Oślepia i dezorientuje wrogów na krótki czas
Ostatnio zmieniony przez Gam 2008-09-22, 18:23, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Alixo 

Piwa: 1/1
Wysłany: 2008-09-22, 16:03   

Bardzo fajny temat!

Ja hmm...
O wiem !
Elektryczny belt (+++) nad tobą tworze się chmura która wali błyskawicami przez 10 sec. w przeciwników.

Ghost - Możesz przez chwile latać, wiem jest to w trainerze ale fajnie by to było jako np. Tonik, Plazmid

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2008-09-22, 16:28   

Bardzo fajny pomysł :-) . Chwilowo nie mam inwencji twórczej ale postaram się wkrótce coś wymyślić.

[ Dodano: 2008-09-22, 17:32 ]
Hmmm... Można by było "pożyczyć" kilka mocy z Star Wars: Jedi Knight (np. "pchnięcie"- odrzuca przeciwnika)

Gam 

Wysłany: 2008-09-22, 17:07   

Coś jak pchnięcie znajduje się chyba w zasobach gry, ale nie zostało dodane. Podmuch czy coś w tym stylu.

Sasza 

Piwa: 28/14
Wysłany: 2008-09-23, 13:42   

Szynek napisał/a:
Hmmm... Można by było "pożyczyć" kilka mocy z Star Wars: Jedi Knight (np. "pchnięcie"- odrzuca przeciwnika)

A Sonic Boom to niby co??!! :mrgreen:

Ja bym dodał:
Mim (+) czyli mozliwość zmiany się na chwile w jednego z genofagów a ulepszona wersja to zamiana na dłużej.

sosna5115 

Otrzymał 9 piw(a)
Wysłany: 2008-09-23, 18:47   

Tonik Zabojcze uderzenie, jak przywalisz genofagowi z klucza do go odrzuca na pare metrow
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^

Sasza 

Wysłany: 2008-09-23, 22:16   

Ja bym zmienił Sonic Boom na Hydro Boom działanie to samo ale zamiast wiatru używalibyśmy wody, Rapture pełne wody a jej jakoś używać nie mozemy, nie licząc Zamrożenia (lód tez woda tylko w innej postaci :mrgreen: ).

kkusio1991 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-09-25, 18:00   

Temat ciekawy... Moje propozycje to:
-Coś na kształt przemiany w "Demona" tzn gwałtowna przemiana w jakieś monstrum... np 1 podpakowany czlowiek większe mięsnie (+) Stajemy się coraz więksi i szybsi... dodatkowo silniejsi (wyższe skoki, szybki bieg walka wręcz) (++) Do tego wytwarzają się nam skrzela więc możemy pływac (oczywiście kolejne zwiększenie szybkości , siły),
(-) bardzo szybko tracimy ewę i do tego punkty życia... nie możemy hakowac systemow obronnych i BIG D atakuje nas odrazu...

[/url]

Sasza 

Wysłany: 2008-09-25, 18:34   

Duch możemy przechodzić przez ściany (++) możemy to robić szybciej i przez grubsze ściany minusem tej umiejetności są przechodzenie przez ściany trwa bardzo długo nie możemy robić to przez szkło i przez bardzo grube ściany. Jesli podczas przechodzenia prze ściane skończy nam się EVA utykamy w ścianie i umieramy.

kkusio1991 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-09-25, 19:05   

Lepiej niech w trakcie przechodzenia nie można atakowac... Coś za coś

[/url]

Smelvis97 

Wysłany: 2008-09-25, 19:26   

Piaskowa Pulapka-Genofag zostaje otoczony sciana piahu i nie moze sie wydostac , a my mozemy do niego pruc nie widzimy go
Piaskowa Pulapka 2-Genofag zostaje otoczony sciana piahu i nie moze sie wydostac , a my mozemy do niego pruc widzimy go

Sasza 

Wysłany: 2008-09-25, 19:53   

Ta piaskowa pułapka to bardzo podobne do porażenia lub zamrożenia no ale jak kto chce. A co do ducha to przeciwnicy nas widza i mogą nas zabić my niestety nic nie możemy zrobić tak jak powiedział kkusio.

Gam 

Wysłany: 2008-09-27, 11:25   

Spojrzenie przez przeszkody
Po użyciu plazmidu, możemy zobaczyć niewyraźne zarysy przeciwników poprzez przeszkody oraz cienkie ściany.
(+) Obrysy przeciwników stają wyraźniejsze, i możemy widzieć przez grubsze przeszkody oraz ściany.

creep 

Piwa: 9/5
Wysłany: 2008-09-27, 13:39   

Coś na kształt " sense " z Jedi Academy??

Kolce - podobnie jak Winter Blast, z tym że zamiast zamrażać po prostu pruje się drewnianymi kolcami ( na początku jednym)
(+) Trzy szpikulce naraz
(++) 5 dużych kolców naraz; przyszpilają do ściany.

Gam 

Wysłany: 2008-09-27, 14:09   

Cytat:
Coś na kształt " sense " z Jedi Academy??

Nie wiem, nie grałem w JA. Raczej mi to nasuwa bardziej skojarzenia z specjalnym widokiem Obcych z AvP. Pierwotnie myślałem nad tym jak nad czymś w rodzaju widzenia przez ściany (jak Superman) ale postanowiłem napisać tak jak wyżej ;)

Te kolce zmieniłbym na (++) kolce we wszystkich kierunkach (taka burza z kolców). Sfera wokół gracza to wtedy istne deadzone ;)

Odpowiedz do tematu