A jeszcze jedno, w grach wyświetla się inny komunikat.
[ Dodano: 2010-03-28, 19:56 ]
zaraz dam wam screena
[ Dodano: 2010-03-28, 19:59 ]
ej, a jest może jakaś możliwość zalogowania się do GfWL bezpośrednio ze strony internetowej tzn. bez włączania gier i samego LIVE
Założyłam sobie fikcyjne konto w USA i mogę się teraz logować do Games for Windows Live (wcześniej wyskakiwał ten śmieszny błąd, że chodzi o Polskę), jednak w grze nie mogę się ciągle zalogować- może dlatego, że nie dostałam jeszcze maila z potwierdzeniem tego konta albo że już wcześniej miałam kilka innych kont, których nie można usunąć.
Można w końcu usunąć te konta, czy nie? Po przeinstalowaniu gry nie zostałam poproszona o ponowne podanie klucza, więc kicha.
W Cenedze powiedzieli mi, że mam zainstalować ostatniego patcha. Dobre.
ja musiałem zainstalować triala programu który przenosił IP -czy coś w tym stylu- do innego kraju. Na szczęście wystarczyło raz się zalogować do Winda LIVE, a potem już działało normalnie, nawet w innych grach
_________________ Then Jesus asked him, "What is your name?"
"My name is Legion," he replied, "for we are many."
Dzięki. A czy ten program przekierowuje IP na stałe? Bo nie wiem, czy jakieś jaja mogą z tego nie wyjść. I czy jest jakiś sposób aby powiązać grę z innym profilem?
[ Dodano: 2010-05-09, 18:13 ]
Sorry, że tak piszę post pod postem, ale chyba znalazłam wyjście z tej sytuacji. Oto co piszą na stronie Cenegi:
"Po zarejestrowaniu się w usłudze Games for Windows Live i zalogowaniu się w grze, wyświetlany jest komunikat: "Używany Windows Live ID, może należeć do regionu, który nie jest obsługiwany przez Live". Nie można zapisać stanu gry.
Należy utworzyć profil lokalny w grze. W tym celu po uruchomieniu gry (będąc w menu gry), należy wcisnąć na klawiaturze klawisz Home, wybrać z paska Games for Windows Live "utwórz nowy profil", następnie przewinąć pasek z tekstem w dół i wybrać "utworzyć profil lokalny". Potem wystarczy wpisać nazwę profilu, klinkąć "wyślij", oraz "gotowe". Należy się logować na utworzony w ten sposób profil."
Nie wiem tylko, czy wtedy da się grać w trybie multiplayer. Ale można przynajmniej robić save'y. Jeżeli jest to profil offline, Cenega powinna również dać instrukcję, co zrobić w przypadku stworzenia profilu online.
pomogę w miarę możliwości phazey, tak cenega podaje jak stworzyć konto OFFLINE ale by stworzyć online łuuuuuuuuu trochę trudniej,
należy postępować tak:
1.wejść na strone games for windows(zagraniczną)
2wybrać kraj(tylko nie polska u nas nie działa ten serwis)
3wypełniać listę wymaganą do stworzenia konta(email może być z polski)
4włączyć bs 2 w trybie multi
5podać id(adres email i hasło)
6i miłego prucia z "maszynówki" do innych w multi .
tak zrobiłem jak podałem wyżej i działa jak złoto.
_________________ Strzeżcie się Leopolda, bo inaczej do was przyjdzie i będzie chciał zgrać na kompie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum