Mam nowy problem... Pobrałam aktualizację do WL, zalogowałam się i przez chwilę działało, a teraz kilka sekund po zalogowaniu wywala grę i pokazuje się znany wszystkim komunikat "Wystąpił problem z aplikacją i zostanie ona zamknięta". Reinstalowałam grę, nawet na inną partycję, ale nic to nie dało. Szukałam na forum, ale jakoś nie znalazłam rozwiązania tego problemu, który pojawił się zresztą zupełnie znikąd.
Komputer:
AMD Athlon 3800+, 2.4GHz
3 GB RAMu
GeForce 9600 GT 512 MB
Windows XP SP3
Z żadną oryginalną grą nie miałam jeszcze takich przebojów.
Ostatnio postanowiłem powrócić do Bs2. Wszystko działa jak dawniej, aż wkońcu otwieram menu, a tu zupełna zwiecha jak nigdy i dopiero ctrl+alt+delete pomogło zamknąć grę. Ale nie to jest najgorsze. Po ponownym uruchomieniu gry, po zalogowaniu do gfwl i kliknięciu 'single game' pojawia się krótko menu a potem "wystąpił problem z aplikacją Bioshock2.exe blabla" i tak za każdym razem. Dokładnie tak samo, jak użytkowniczce powyżej. Reinstalowałem grę, ponownie zaaktualizowałem (spolszczenia nie tknąłem) a tu wciąż crash (uruchamiając singla z multiplayera też nie działa). Sp3 oczywiście mam, wcześniej BS2 działał. Już mnie krew od tego zalewa.
_________________ "Father...and I need you to guide me"
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2012-01-23, 23:53
Hmmm. Ja już bym zrobił reinstalke Wina. To zawsze pomaga. Chyba że nie chce się wam tego robić. Ja innego pomysłu nie mam.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Reinstal Win raczej nie rozwiąże tego problemu. Udało mi się znaleźć info, że powodem są uszkodzone pliki zapisów. Usunąłem więc wszystkie savy i BS2 uruchomił się bezproblemowo. Ale żeby nie tracić postępu w grze przywróciłem uprzednio skopiowane zapisy i usunąłem tylko te dwa:
AUTOSAVEMacMillan09.bsb
qs9MacMillan09.bsb
Oczywiście każdy będzie miał w nazwie plików swoją nazwę użytkownika. Rozszerzenia .bsh i ręczne zapisy zostawiłem. Auto i quick, cóż gra nie widzi ich wcale (tych starych). Ręczne działają.
Wolę nie polegać już na quick i skorzystam wyłącznie z ręcznych zapisów Najważ. że gra działa.
_________________ "Father...and I need you to guide me"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum