Rapture zostało założone w 1946r. Katastrofa samolotu nastąpiła w 1960. Zakładając ze Jack urodził się w 1948r w Rapture. to w chwili katastrofy ma 12 lat, mimo że wygląda jak prawdziwy mężczyzna (i z pewnoscią nim jest xD).
I tu moje pytanie: Czy ktoś natrafił na dokładną datę urodzin Jack'a??
Przecież wyraźnie jest w grze powiedziane, że Jack urodził się w Rapture.
Tennenbaum mówi. "Witaj dziecko.Witaj w miejscu swoich urodzin."
Czy cos w ten deseń xD
Witam.
To jest IMHO akurat proste:
-nie mozna zalozyc, ze w momencie zalozenia miasta bohater sie od razu urodzil poniewaz juz w miescie Ryan spotykal sie z Jasmine (chyba tak na imie miala tancerka/piosenkarka o ile dobrze pamietam), czyli miasto juz musialo istniec.
-o przyspieszonej ciazy nigdzie nie jest napisane, wiec mamy z pewnoscia 9 miesiacy od daty zalozenia rapture.
-pewnie z rok minal nim Ryan ja zapylil, wiec na moje oko:
-1948(powstanie rapture)+rok na spotkania+9 miesiecy trawnia ciazy= 1950 jako rok poczecia glownego bohatera
-w rok nabiajaja go Adamem/plasmidami do 18/19tki, jak to bylo wspomniane, wiec bohater w 51 roku ma okolo 18 lat.
-zakladamy, ze ten proces trwa rok bo chyba pozniej nic o tym nie "wyslyszalem" z tasm.
-w 51 zostaje wyslany na powierzchnie, gdzie juz jako dojrzaly chlopiec pewnie zyje popychany jakimis podprogowymi (vide "would you kindly?") sygnalami
-zakladajac, ze na zew. (by nie rzucac sie w oczy i z braku Adama, oraz kontroli naukowcow) proces dojrzewania trwa normalnie to 1960 ma okolo 30 lat ( 1951=18/19 +9 lat czasu spedzonego na powierzchni przy normalnym wzroscie).
Oczywiscie to tylko przypuszczenia, jak w wiekszosci watkow co do tej gry
Jeśli tak to mam jeszcze jedno IMO bardzo trudne pytanie:
otóż kto dał Jack'owi tą paczkę z wiadomością i rewolwerem. Bo jeśli dali mu ją ci przybrani rodzice (ci, co są u Jack'a na zdjęciu w portfelu), to musieli oni być w zmowie z kimś z Rapture ( Fontaine, ew. Tennenbaum) a jeśli nie, to kto mu ją dał.
Bron i list byl od Atlasa, to on od poczatku uknol wszystko. Tak mysle, to mialo sprowadzic bohatera z powrotem do Rapture by usunac Fontaine. Bohatera jest bronia Atlasa.
Co do 2 miesiecy w Rapture to juz nei pamietam, przeszedlem gra jakis czas temu.
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2008-07-20, 20:58
No własnie Atlas to Fontain, teraz widac kto nie ma polskiej wersji, ale to nic. A tak to w ogóle ciekawe jak długo jesteśmy w Rapture, mi sie wydaje że to bedzie 1 dzień, chcociarz to troche mało jak na tyle akcji nad tym by trzeba pomyśleć.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum