BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Urozmaicenia gry
Autor Wiadomość
mateusz812 

Piwa: 2/4
Wysłany: 2010-05-16, 11:37   Urozmaicenia gry

Zapraszam na dzisiejszy wieczór - 18.00 lub 20.00

A więc, z J.Galtem zagraliśmy w prowizoryczne "Kill 'em kindly" i przyznam, że ciekawie się gra. Postanowiłem założyć temat z waszymi pomysłami na temat urozmaiceń pojedynków.

Dzisiejszy prywatny mecz będzie prowizorycznym "Kill 'em kindly". Na czym to polega? Już wyjaśniam. Każdy z nas zmienia loadout: broń pistolet bez ulepszeń i jakiś plazmid. Toniki dowolne. Kiedy mamy odpowiednio skonfigurowany loadout możemy zacząć. Oto zasady:

- Nie używamy broni.
- Nie hakujemy wieżyczek i vending machines
- Nie robimy zdjęć do badań nad przeciwnikiem
- Nie zakładamy strojów Tatuśka
- Nie używamy plazmidów

W ten sposób mamy prowizoryczny Kill 'em kindly. Gramy w trybie "Survival of the fiftest" czyli każdy na każdego.

Podsumuję wszystkie wymienione zasady i niewymienione :P

- Wybieramy JEDEN Loadout w którym musi być: pistolet i jakikolwiek plazmid, którego i tak nie będziemy używać :P Nie używamy pistoletu. Toniki dowolne. I uwaga: nie strzelamy do beczek i nie podnosimy ich telekinezą!
- Nie hakujemy wieżyczek, maszyn z EWĄ i amunicją i nie robimy badań przeciwnikom.
- Kiedy w okolicy pojawi się skafander Tatuśka, nie zakładamy go! On ma tam zostać!

To chyba tyle. Mam nadzieję, że przyjdzie przynajmniej pięć osób, aby sobie pograć ;) Jeśli macie jakieś inne propozycje na urozmaicenia rozgrywek - piszcie śmiało!
Ostatnio zmieniony przez mateusz812 2010-05-22, 08:55, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Joorass 

Wysłany: 2010-05-16, 12:53   

Zabijać można tylko z doskoku xD i tylko wtedy gdy gracz cię widzi, czyli po rycersku;)

mateusz812 

Wysłany: 2010-05-16, 13:17   

Oj, ta reguła z widzeniem mi się nie podoba :P Wolę polować :D Chociaż pomysł z taką grą w cztery oczy już mam... ;)

Ro-Bhaal 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-05-16, 13:33   

Może się scena rozrusza w końcu. Pomysł ciekawy. Sądzę, że zagram dzisiaj z wami :)

mateusz812 

Wysłany: 2010-05-16, 13:33   

Dziękuję, dziękuję :) Postaram się napisać też coś na 2K forum - może pogramy sobie w dużym gronie i nauczymy czegoś obcokrajowców :P

Joorass 

Wysłany: 2010-05-16, 13:45   

mateusz812 napisał/a:
Dziękuję, dziękuję :) Postaram się napisać też coś na 2K forum - może pogramy sobie w dużym gronie i nauczymy czegoś obcokrajowców :P

nieeee...nie chcę grać z obcokrajowcami, wolę w naszym gronie^^

mateusz812 

Wysłany: 2010-05-16, 13:46   

Hmm, co racja to racja ;)

A więc ludziska, o 20? :)

Joorass 

Wysłany: 2010-05-16, 13:47   

mateusz812 napisał/a:
Hmm, co racja to racja ;)

A więc ludziska, o 20? :)

zobaczę, jutro matura, ale może mi się uda. jakby co to grajcie beze mnie;p

mateusz812 

Wysłany: 2010-05-16, 13:56   

:( O jednego Polaka mniej... :P

"Area Fighting"

Kolejny pomysł. Pamiętacie Farmer's Market? Miejsce gdzie jest wieżyczka i winiarnia (ta z różowym logiem). Nad tym jest restauracja Bistro. Na czym polega Area Fighting? Dwójka graczy ustawia się naprzeciw siebie na dole w Farmer's Market. Reszta ustawia się na górze (widownia :P ). Ta dwójka na dole walczy ze sobą. Nie uzupełniając EWY i Amunicji. Załóżmy, że wygrywa gracz 2. Czekamy chwilę, aż zwycięzca naładuje EWĘ, amunicje i pasek zdrowia. Wtedy przychodzi gracz 3. Także przegrywa. Znów czekamy i idzie gracz 4. Wygrywa gracz 4 i teraz to on zostaje na polu bitwy. I tak w kółko :P Wygrywa osoba z największą liczbą zabić.

Zasady:
- Nie hakujemy niczego.
- Wszyscy czekamy w Bistro, obserwując pojedynek
- Walczymy tylko na tej arenie
- Walczący nie przechodzą blisko vending machines - cała EWA i amunicja w pobliżu zostaje usunięta (zużyta przez innych)
- Nie używamy granatników, sztucerów na słonie i kuszy - staramy się walczyć jak najbliżej.
- Nie ładujemy plazmidów - dozwolone tylko aero dash, błyskawica, lodowe uderzenie, rój.
- Nie robimy zdjęć przeciwnikom.
Ostatnio zmieniony przez mateusz812 2010-05-16, 14:47, w całości zmieniany 1 raz  

Joorass 

Wysłany: 2010-05-16, 14:06   

mateusz812 napisał/a:
:( O jednego Polaka mniej... :P

"Area Fighting"

Kolejny pomysł. Pamiętacie Farmer's Market? Miejsce gdzie jest wieżyczka i winiarnia (ta z różowym logiem). Nad tym jest restauracja Bistro. Na czym polega Area Fighting? Dwójka graczy ustawia się naprzeciw siebie na dole w Farmer's Market. Reszta ustawia się na górze (widownia :P ). Ta dwójka na dole walczy ze sobą. Nie uzupełniając EWY i Amunicji. Załóżmy, że wygrywa gracz 2. Czekamy chwilę, aż zwycięzca naładuje EWĘ, amunicje i pasek zdrowia. Wtedy przychodzi gracz 3. Także przegrywa. Znów czekamy i idzie gracz 4. Wygrywa gracz 4 i teraz to on zostaje na polu bitwy. I tak w kółko :P Wygrywa osoba z największą liczbą zabić.

Zasady:
- Nie hakujemy niczego.
- Wszyscy czekamy w Bistro, obserwując pojedynek
- Walczymy tylko na tej arenie
- Walczący nie przechodzą blisko vending machines - cała EWA i amunicja w pobliżu zostaje usunięta (zużyta przez innych)
- Nie używamy granatników, sztucerów na słonie i kuszy - staramy się walczyć jak najbliżej.
- Nie ładujemy plazmidów - dozwolone tylko aero dash, błyskawica, lodowe uderzenie, rój.
- Nie robimy zdjęć.
- Nie zaczynamy rozgrywki dopóki główny "organizator" tego nie zarządzi ;)

Alternatywą jest "Combo breaker" :P Jedna osoba walczy z drugą. Gdy ktoś zginie, mijają dwie lub trzy sekundy, aby mogła wejść druga osoba. Bez ostrzeżenia walczą ze sobą. Kolejne trzy sekundy i walka. Przeciwnicy mogą nadejść z każdej strony ;) Inną różnicą jest ta, że walki toczą się na całej mapie. I mogą nawet 2 jednocześnie. Gracz 1 vs. Gracz 3 w restauracji Bistro i gracz 2 vs. gracz 6 na mostku obok ulów.

....kombinujesz....

mateusz812 

Wysłany: 2010-05-16, 14:47   

Oj tam :P Fajnie jest sobie tak popatrzeć ;P Ale fakt, z alternatywą przesadziłem :D

MacMillan09 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-05-16, 17:08   

Pomysły mogą wypalić, ale warunkiem są uczciwi gracze. Mnie dzisiaj nie będzie na multi.

Feniasty 

Wysłany: 2010-05-16, 17:33   

Ja postaram się być. ;-)

mateusz812 

Wysłany: 2010-05-16, 17:46   

skończyliśmy z J.Galtem jeden meczyk ;) Powiem jedno: Kill 'Em Kindly będzie super trybem :)

Sasza 

Piwa: 28/14
Wysłany: 2010-05-16, 18:04   

Hmmm fajnie by było jakby powstały mody z fajną muzyką. Czasami się z tym spotykam i naprawde muzyka z mario albo jakieś fajne przeróbki są super. Dobre sa tez odgłosy np. z Unreal Tournament (Multi kill, monstel kill itp) to naprawde fajnie wpływa na rozgrywke.

Odpowiedz do tematu