Wiek: 17 Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 127 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2007-11-14, 17:54
Słucham głównie rocka... Metallica, nieśmiertelna Nirvana, Korn, Rage Against The Mashine i świetne ACDC.... ale pozatym Eminem, Gangstarr (szczególnie wcześniejszy).
Ja preferuje coś między Rockiem a metalem od SOAD przez Green Day aż do... mhm Nightwish? :P A tak pozatym polecam zespół Tenacious D (Żeby się komukolwiek spodobał trzeba przynajmniej umieć angielski) Ich teksty są niesamowite http://www.youtube.com/watch?v=Ews6lVhIDxU tutaj próbka ich twórczości ( z napisami) Proszę o komentarze!
Wiek: 22 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 53 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Siemiatycze
Wysłany: 2007-12-14, 20:34
Ja jestem otwarty na każdy rodzaj muzyki. Jeżeli utwór jest naprawdę dobry to nie robi mi różnicy jakiego rodzaju muzycznego on jest. Ostatnio słucham płyty zespołu Within Temptation "Mother Earth". A oto i tytułowa piosenka http://www.youtube.com/wa...feature=related
Jeżeli chodzi o konkretny utwór to też takiego nie posiadam.
_________________ I chwała, wieczna chwała, razem dźwigniemy jej brzemię. Wykuta niczym szabla w płomieniach śmierci.
--------------------------------------------------------
Gigabyte GA-MA69G-S3H/DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+/ATI RADEON HD 4850 512/256/ 2x1024MB Geil [dual] 800 Mhz DDR II/
Seagate Baracuda 250GB 7200rpms 16mb cache, SATA II/Logitech Z-5500 5.1 THX/Amacrox Warrior AX450-PNF/Windows 7 Ultimate 64bit
W zasadzie to masz racje hip-hop to kultura a jej cztery główne aspekty to rap, DJing(dziwnie to brzmi niewiem czy tak to sie pisze), graffiti, oraz taniec breakdance.
Często jednak rap i hip-hop używa się zamiennie.
Faktycznie kawałki nazywane hip-hopem są bardzie rytmiczne i "śpiewane" nawiąują do R'nB co innego z rapem gdzie muzyka i bit odchodzą na drugi plan a na pierwszym pozostaje to co raper mówi (bo śpiewem tego nazwać nie można) więc w sumie trudno to rozgraniczyć .
Wiek: 17 Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 127 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2007-12-17, 17:06
Hmmmm nie powiedział bym, że Hip-Hop nawiązuje do R'n'B, chociaż nazwa może być podonba (Rhyme and Beat??). R'n'B moim zdaniem bardziej podchozi pod Soul, alebo Jazz ale w mniejszym stopniu. A w kwesti tematyki to zupełnie inna bajka . R'n'B to takie "baby oh baby I love you so much baby" a hip hop to takie "Party up in here, shake that ass b*tch
PS Fanom metalu i hard rocka serdecznie polecam Rammstein, notomiast fanom Rapu świetnego undergroundowego MC CL Smooth'a Jestem fanem obydwu gatunków muzycznych ;]
I polecam jeszcze raz! http://www.youtube.com/watch?v=Ews6lVhIDxU i bardzo proszę o komentarze! To jest krótki element ich filmu... musicalu chyba A czy słucha ktoś Reggeae?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum