BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ulubiona broń
Autor Wiadomość
Ajvory 

Piwa: 3/1
Wysłany: 2008-01-28, 23:29   

Ja lubię shotgun i rewolwer :)

adamsek333333 

Piwa: 1/4
Wysłany: 2008-02-13, 16:01   

elektryczny żel- na Big Daddy
karabin z amunicją p.piechotną- genofagi
karabin z amunicją p.pancerną- Big Daddy porażony prądem
a kusza to nie wiem bo formatowałem kompa i usunęły mi się wszystkie save' y :-D
i nie pamiętam jak się nią strzela
Postaw piwo autorowi tego posta

Missile 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2008-03-02, 19:27   

Zdecydowanie strzelba. Szczególnie ta ulepszona na maxa. Uniwersalna - nadaje się zarówno na genofagi jak i na Big Daddy'ch - pod warunkiem, że się strzela elektrycznym/wybuchowym śrutem. Thompson w ogóle mi się nie podoba - słabe obrażenia zadaje. Rewolwer - może być, ale na początku gry, bo później jest z nim ciężko coś zrobić. Granatnik tylko na Tatusiów używam. Miotacza prawie w ogóle nie używałem, a szczególnie ciekły azot w nim nieprzydatny.
Kusza - też rzadko, jeśli już to pułapki.

TesseracT 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-03-25, 16:49   

Przeszedłem gre na hard i teraz przechodzę drugi raz jako litościwy zbawca siostrzyczek ;)
Z tego co zauważyłem to najlepsze bronie to te, które dostajesz na starcie, a pierwsze upgrade'y powinno inwestować się w damage. Nie zgodzę się z przed mówcami, że pistolet jest do dupy. Przede wszystkim trzeba strzelać nim w głowę poza tym trzeba dobierać dobrą amunicje. Amunicja przeciw piechotna świetnie spisuje się nawet pod koniec gry. Shotgun jest tutaj chyba jedna z najpotężniejszych broni, na początku trochę za wolny, ale potem da się to nadrobić. Karabinek niby jest dobry, jednak trzeba w niego zainwestować na start stabilizator, bo inaczej strasznie nim trzęsie, przez co nie można np. siać długich serii w BD.

W późnej fazie gry bardzo przydaje się miotacz, a szczególnie napalm ;) , przydaje się tutaj upgrade na mniejsze złużycie, ale upgrade na zasięg uważam za bezsensowny...
I kusza, szczególnie dobra jeśli celujesz w głowę (tak samo jak w przypadku pistoletu), tylko nieraz miałem problem z jej trafialnością, miałem wrażenie, że trafiłem, a jednak chybiłem. Jest tam jakiś upgrade na łamliwość bełtów, możliwe że bez niego niektóre bełty się łamia i nie trafiają w cel...

Jedyna broń do której mógłbym się przyczepić to karabinek, dobry jest dopiero jak się zrobi 2 upgrade'y, a nie jest to tak wysoko opłacalne jak w przypadku shotgun'a. Można za to stosować dość ciekawe combo na BD: Azot + karabinek z nabojami przeciw pancernymi. Z drugiej strony takie combo przydaje się tylko po to aby pozbyć się nadmiaru amunicji ;)

Ogólnie muszę przyznać, że broń w BioShock'u jest bardzo mocno wyważona i świetnie się uzupełnia, nie tak jak w niektórych strzelankach, gdzie masz 10 lub więcej broni, ale i tak używasz: chain/rocket launcher/rail ;)
__
TT

Beliar 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2008-03-25, 21:17   

Nareszcie po wydaniu patcha mogłem przejść grę bez problemów :-) No i fajna xD Ale to jest temat o ulubionej broni a moją ulubioną bronią był klucz francuski :mrgreen: Jakoś tak najczęściej go używałem. Natomiast na tatuśków to strzelba, plazmidy oraz karabin :-) Czasem także lubiłem postrzelać ze zwykłego rewolweru, aczkolwiek amunicja w nim ubywa w zastraszającym tempie :-D

chicek 

Wysłany: 2008-04-04, 20:14   

rewolwer fajnie wyglada i z anti personal ammo albo armor piercing naprawde fajny, shotgun jest bardzo fajny, tommygun jak sie ulepszy i pociski wreszcie maja jakis przyzwoity rozrzut jest sympatyczny. Granatkin fajnie wysadza stada genofagów ;p chemical thrower to najgorszy koszmar tatuśków, kusza ma dobre dmg ale w wiekszosci małych pomieszczeńśrednio sie przydaje. Natomiast jedna jedyna najlepsza bronia jest :)

WRENCH / klucz francuski oklaski :D :D

Gangsta 

Piwa: 11/18
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-04-04, 22:22   

Plazmidy + Francuz

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2008-04-05, 08:16   

Mój ranking to:
1. Strzelba (uniwersalna, prawie każdy genofag pada po pojedynczym strzale w łeb)
2. Kusza (jeszcze mocniejsza niż strzelba ale bardzo długo się przeładowuje)
3. Rewolwer (przy amunicji przeciwpiechotnej daje radę, a kolejne pociski znajdujemy dość często)

Co do reszty: z Thomson-a korzystałem tylko na początku, bo było do niego bardzo dużo amunicji, miotacz kompletnie mi się nie podoba, a granatnik nadaje się tylko na tatuśków.

creep 

Piwa: 9/5
Wysłany: 2008-05-05, 16:08   

Noo... strzelba jest fajna :-D
Ale i tak kusza wymiata;
No i granatnik - mniam.

[ Dodano: 2008-05-05, 17:09 ]
A kusza wcale tak wolno się nie ładuje

Big_Daddy 

Piwa: 1/1
Wysłany: 2008-05-26, 21:35   

1 Kusza - Dlaczego ? - uniwersalna , fajnie wygląda , duże obrażenia .
2 Shotgun - Dlaczego ? - lubię walczyć z bliska , Mało kto wytrzyma strzał w łeb
3 Klucz Francuski - Dlaczego ? - Nie kantuję !!! Jest dosyć silny jak ma się do niego ulepszenia :)

Sasza 

Piwa: 28/14
Wysłany: 2008-07-04, 11:01   

Dla mnie tak:
1. Tommygun - uniwersalny na bliskie jak i na średnie odległości na wieksze już nie daje rady ale od tego mam
2. Rewolwer - po ulepszeniach świetna broń za równo na średnie jak i na dalekie dystanse celna i heda bez niczego zapodasz jeśli masz anti personel no i jeszcze
3. Kusza - w szczególności bełty z potykaczem lubie sobie pułapki na BIG D zastawiać no i na GENOFAGI też tylko że czasem moje boty strażnicze wpadają w potykacze i jest dupa.
A tak na uboczu to wszystke inne też lubie pozdro.

Gangsta 

Piwa: 11/18
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-07-04, 11:06   

Ja to lbie wypłacac z francuza i tyle:D

Sasza 

Wysłany: 2008-07-04, 22:25   

Kluczem też lubie ponapieprzać ale tylko w punkty pierwszej pomocy bo amuny nie chce marnowac, a tak to z klucza można napieprzać ale tylko z odpowiednimy tonikami.

Tramwaj 

Wysłany: 2008-08-22, 00:41   

Na BD elektryczny śrut, ostatnich 3 tatuśków zatłukłem jednak zapalającymi bełtami (czy coś takiego).

1. Shotgun i rewolwer
2. Kusza
3. Nie ma :(

Granatnika w ogóle nie rozumiem. Mało Tatuśkowi zabiera życia i strzela puszkami z pomidorami konserwowanymi. Tommy też jakiś nie tego, bez stabilizatora mało przydatny jako broń, której siła leży w liczbie wystrzelonych pociskówi. Azot w miotaczu jako zapchajdziura, żel elektryczny jeszcze ujdzie, ale tylko na Tatuśka i jak chcę wytracić jego [żelu] cały zapas. Ogólnie jakoś tak głupio stać i czekać aż Tatuś kopnie w kalendarz :>

Sasza 

Wysłany: 2008-08-22, 10:53   

Ulepsz se granatnik na maxa to zobaczysz że to całkiem niezła broń, nie będzie Ciebie narnić tylko przeciwnika no i zwiększysz poziom DAMAGE, fajna giwera. Ja jeszcze do mojej listy zapomniałem dopisać miotacz chemiczny ale tylko po ulepszeniach jeśli nie mam zmniejszonej zużywalności amunicji to jest broń do dupy, pozdro.

Odpowiedz do tematu