Ja z broni preferuję niemalże wszystko. Jeśli chodzi o plazmidy to najbardziej do gustu przypadł mi rój pszczół. A kamery nie używam prawie wcale(nie chce mi się ).
_________________ "Father...and I need you to guide me"
Wszystkie bronie są dobre, ale mi najbardziej przypadło wiertło, dubeltówka i rakietnica. Spear Guny też są mocne, ale jak dla mnie to broń snajperska. trudno wycelować podczas walki. A jeśli chodzi o plazmidy bardzo pochłonęły mnie dalsze wersje pułapki wiru, oraz podoba mi się też rój pszczół ulepszony na maxa.
Dołączył: 28 Sty 2011 Posty: 32 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Ale co skąd?
Wysłany: 2011-01-28, 19:01
Moją ulubioną bronią jest Świder. Zadaje potężne obrażenia i chyba tylko Granatnik z nim wygrywa. A po ulepszeniach to czyni cuda. Na drugim miejscu jest Strzelba. Tak jak Świder, zadaje śmiertelne obrażenia i świetnie się sprawdza w pomieszczeniach lub podczas walki z dużą ilością wrogów.
_________________ Cel wojny może być sprawiedliwy, ale środki nigdy.
Rumcajs
Wysłany: 2011-02-23, 22:06
Hmm...z broni wybrałbym zdecydowanie wiertło. W połączeniu z Winter Blastem 2(lub 3) zazwyczaj rozwala po jednej szarży, a z przeciwnika zamrożonego w blok lodu zawsze wypada kasetka z jego wcześniejszym dobytkiem. Minigun przy tatuśkach, dużych siostrach lub większych jadkach z hordami splicerów miksowanymi z seriami alpha czasem bywa po prostu nieoceniony. W przeciwieństwie do większości bardzo często używam wyrzutni harpunów, która po celnym strzale w głowę podpalonemu, porażonemu lub zahipnotyzowanemu uprzednio genofagowi przebija brutalnie czaszkę i powiesza na przeciwległej ścianie. Nie trzeba też martwić się o amunicję, gdyż każdy harpun możemy odzyskać po każdym strzale. Amunicja rakietowa przydaje się na tatuśków, siostry i inne grupki przeciwników; każdy trafiony splicer zaczyna panikować cały czas się obracając, co owocuje podpalaniem każdego naokoło i doprowadzając do eksplozji. Do dobijania ocalałych po moich destrukcyjnych akcjach używam najczęściej nitownicy, która ma także zastosowanie do obrony siostrzyczek; m. in. mówię o nitach pułapkach które w porę alarmują mnie przed zbliżającą się jednostką wrogo nastawioną do mnie. O granatniku nie mogę powiedzieć że jest bez lub mało użyteczny; Gdy idzie na mnie spora grupka genofagów zwykle odpalam im granat odłamkowy odrzucając eksplozją wszystkich splicerów ode mnie, co oczywiście daje czas do zmiany pozycji lub do wykończenia reszty przeciwników. Miny zbliżeniowe BARDZO(z dużym naciskiem) pomocne są przy braku amunicji albo przy masowej eksterminacji wrogów; nawet po nieudanym strzale wybuch może zabić(nawet większe grupki mogą paść po jednej) lub zabrać dużą ilość hp oponentowi(serie alpha bywają potem błahostką). Miniwieżyczki najlepiej sprawują się przy obronie siostrzyczki; w późniejszych etapach swobodnie wykańczały genofagów przy czym mogłem odejść by ze spokojnymi myślami uporać się z bestiami(typ splicera) lub ze wspomnianymi z tyłu serią alpha.
Co do plazmidów często używałem błyskawicy w połączeniu ze spear gunem co finalnie dawało efekt zwisającego na ścianie genofaga z przebitą harpunem głową, a używając wyższych wersji electro bolta ciągle praktycznie używałem wersji z łańcuchem błyskawic porażając każdego przeciwnika wokoło, zdobywając czas na wycelowanie i sieknięcie headshotowi oponentowi. Spopielenie też zalicza się do moich ulubionych, szczególnie na wyższych poziomach każdą grupkę wrogów można łatwo zjarać bombą ogniową, o zdolności erupcji nie wspominając. Telekineza jest dobra, ale najbardziej efektowna jest gdy rzucamy beczkami i butlami z gazem. Jednak co do tej mocy gryzie mnie jedno - że ostatnią wersję pozwalającą na podniesienie żywego splicera, a następnie rzucanie nim i masakrowaniu go świdrem udostępniono dopiero na ostatnią walkę. Oko ochrony przydaje się w rozpoczętej już walce w której uczestniczą wrogo nastawione wieżyczki i boty; możemy użyć go a następnie patrzeć jak wszyscy dookoła mocują się z nieustępującymi systemami ochrony. Na wyższych stopniach ulepszenia przywoływanie botów jest oczywiście jedną z najlepszych umiejętności szczególnie ważna przy walce z wielką siostrą - bot skutecznie odwraca uwagę przy czym my możemy spokojnie wystrzeliwywać miliony amunicji w nasz cel. Przy tym słyszałem o wabiku, ale jest jednorazowy(po każdym strzale wszyscy wrogowie kapują się o że zastawiliśmy manekina, używałem go przed ulepszeniem oka ochrony). Dalej na mojej liście jest pułapka wiru, która zastosowanie znajduje nie tylko w obronie siostrzyczek lub na większe walki, ale z dużym skutkiem pomaga w walce z bestiami(znowu mówię o genofagu); podczas ich szarży na nas możemy przed sobą zastawić pułapkę, a splicer przeleci bezwładnie nad nami i nie podniesie się przez jakiś czas po niemiłym lądowaniu, co zawsze prócz kupy śmiechu dawało mi czas na wykończenie przeciwnika lub poważne zranienie. Dalej na liście jest zimowe uderzenie 2 i 3; po roztrzaskaniu oponenta zawsze wylatuje kasetka z jego ekwipunkiem(wcześniej wspominałem), przy czym odłamki lodu zamrażały innych wokół nas. To nie jedyna nowość tej mocy - przeciwnika w bloku lodu zawsze możemy ciskać telekinezą, nawet brute splicera. Dalej jest hipnoza; zawsze miałem czas przygotować się w środku większych starć tuż pod nosem walczących ze sobą oponentów. Równie często używam roju 2 oraz 3, często szukałem pojedynczego przeciwnika tylko by popatrzeć jak użera się z moimi pszczółkami, a zwłoki zainfekowane przez rój dają duże możliwości w obronie siostrzyczek i przy większych bitwach.
Jeżeli mowa o tonikach, to nieoceniony jest wyścig zbrojeń uzyskiwany po całkowitym zbadaniu tatuśka. Jego moc polega na mnożeniu ilości zdobywanej amunicji dzięki czemu ciężko znalezioną forsę mogłem przeznaczyć na zakup apteczek i zastrzyków ewy. Drugi na podium stoi kameleon; przy nadciągających siłach wroga mogłem spokojnie stanąć w miejscu i z wielką swobodą strzelać headshoty z wyrzutni harpunów zaskakując przy tym przeciwników. Przez całą grę jednak towarzyszyły mi oszczędność ewy, atleta i burza żywiołów.
Przy okazji to mój pierwszy post na forum i chce się przywitać z innymi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum