Wysłany: 2008-04-30, 16:20
Ja to bym zrezygnował z "Would you kindly...", a konkretnie z motywu hipnozy. Wyjaśniało by to wiele niedorzeczności w fabule (np. dlaczego stajemy przed wyborem, co zrobić z dziewczynkami, skoro Atlas/Fontaine mógł nas zmusić do wykorzystywania używając ww. hipnozy?). Poza tym gra miałaby jeszcze jedno przesłanie- bohater (a więc pośrednio gracz) zdałby sobie pod koniec sprawę z tego, że wykonywał bez zastanowienia rozkazy, nie zastanawiając się nad konsekwencjami ("A man chooses, a slave obeys"), tylko dlatego, że ten go o to grzecznie prosił.
@Szynek, jeśli chodzi o te dziewczynki to wszystko jest bardzo fajnie i prosto wytłumaczalne, tylko trzeba pomyśleć ponieważ nigdzie o tym nie ma wzmianki, otóż Atlas/Fontaine nie chce abyśmy wykorzystywali dziewczynki ponieważ nie widzi takiej potrzeby oraz nie ma pojęcia nawet, że to się odwróci przeciw jemu
A co do tej drugiej części Twojej wypowiedzi ... to niezbyt wiadomo o co Ci chodzi.
Ja to bym chciał żeby:
- gra była dłuższa
- żeby nie było tych idiotycznych limitów na ammo i cash
- mogłoby być troszke więcej rodzajów przeciwników
I to tyle:D
Wysłany: 2008-04-30, 22:23
Beliar napisał/a:
otóż Atlas/Fontaine nie chce abyśmy wykorzystywali dziewczynki ponieważ nie widzi takiej potrzeby oraz nie ma pojęcia nawet, że to się odwróci przeciw jemu ;-)
Nieprawda. Przecież Atlas/Fontaine, podczas spotkania pierwszej dziewczynki nakłania nas do jej wykorzystania. Nielogicznością jest wg. mnie to, że mógł wtedy użyć "Would you kindly...", zamiast bawić się w dyskusje z Tenebaum.
Nieprawda. Przecież Atlas/Fontaine, podczas spotkania pierwszej dziewczynki nakłania nas do jej wykorzystania. Nielogicznością jest wg. mnie to, że mógł wtedy użyć "Would you kindly...", zamiast bawić się w dyskusje z Tenebaum.
A pomyśl logicznie, co miał powiedzieć ? Że ona dobrze mówi i aby robił to o co ona prosi ? Fontaine udawał Atlasa który był przeciwny wszystkim eksperymentom a więc nie mógł powiedzieć, że dobrze zrobi te dziewczynki ratując tak jak prosiła Tenenbau ( bodajże tak się zwała, chodzi o pisownię ). Nie mógł powiedzieć, że ktoś kto jest jemu przeciwny mówi i nakłania do dobrych czynów bo by to było nie logiczne. A z drugiej strony:
1. Nie spodziewał się takiego obrotu spraw
2. Twórcy gry chcieli uczynić atmosferę wolności, że nie musisz ciągle robić tego co Ci mówią tylko samemu możesz decydować co i jak, po to, aby pod koniec gry jeszcze bardziej wstrząsnąć graczem, aby przemyślał wszystko od początku.
A więc jest to jak najbardziej logiczne działanie aby fabułą gry jeszcze bardziej zaskoczyła gracza
a ja powiem cześć, pierwszy post wszak to jest. C oja bym zmienił? wydać część że tak powiem "simsowatą" jak to wyglądało przed upadkiem... ofkors też wydłużył całość i dodałtrochę więcej "nie splicerów"... tyle.
_________________ Power to the people! TO THE PEOPLE! Where pwoer means: Ska, soul, jazz, swing, rocksteady, skinhead reggae and 2Tone! Cheers mates!
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2008-06-18, 16:13
Ja bym zmienił:
1 Końcowego BOSSA czyli fontaina bo za łatwo było go pokonać
2 Dodał bym więcej rodzajów BIG DADDYCH
3 Więcej dziewczynek żeby różniły się wyglądem i ilością Adamu w sobie
4 Żeby splicerzy jak zabiją BIG DADDIEGO to żeby sami wykorzystali LITTLE SISTER anie czekaja aż główny bochater jen wykorzysta
NBo i chyba to wszystko pozdro.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2008-08-25, 20:33
Mogliby jeszcze wprowadzic troche bardziej zniszczlane otoczenie nie chodzi mi tu odrazu o silnik GEO MOD ale troszke bardziej zniszczlane ściany (żeby dziury były wieksze) i żeby np. w śmietnikach pozostawały dziury po strzale albo żeby były małe wgnioty w metalu od uderzenia kluczem. To by jeszcze bardziej podnisoło oceny za grafke (która i tak jest świetna).
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
1. o wiele więksi tatuśkowie
2. większa moc plazmidów
3. więcej hazardowych gier
I 4. siostrzyczki powinny się bronić a ty musisz szybko wciskać np. 2 guziki
Wysłany: 2008-10-10, 22:41
Cytat:
I 4. siostrzyczki powinny się bronić a ty musisz szybko wciskać np. 2 guziki
Co ty stary chcesz z BSa typową konsolówke zrobić, BS to FPS nie nadają się do niego takie mini gierki zręcznościowe więc przemyśl to co napisałeś.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum