BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
The masonic lodge.
Autor Wiadomość
Mak'en 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-11-22, 15:26   The masonic lodge.

Zna ktoś książki na temat wolnomularzy? Ale nie jakieś teorie spiskowe i głupoty tylko rzetelne informacje?
Mam nadzieję, że ktokolwiek ma na ten temat pojęcie :D
Postaw piwo autorowi tego posta

kacper5101 

Wysłany: 2010-11-22, 18:38   

chodzi ci o iluminatów ?

Mak'en 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-11-22, 20:11   

Ogólnie o masonerii ;P

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-11-22, 22:16   

Masoni mają w swoich zasadach pomagać każdemu państwu w jakim są.
Poza tym to elita intelektualna wszystkich dziedzin kultury i nauki.
Teorie spiskowe w stylu Dana Browna (i niedorzeczne mieszanie illuminatów do masonów) można (raczej!) między bajki włożyć.

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

Grzyb11115 

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2010-11-23, 13:58   

Aby rozważać rolę Masonów oraz Iluminatów i czy mają dobre zasługi dla świata czy wręcz przeciwnie i czy mają związek z całym NWO trzeba chyba zacząć od tego na czym to wszystko się opiera. A opiera się to na bardzo starej książce: "Protokoły Mędrców Syjonu"
Seagate Baracuda 250GB 7200rpms 16mb cache, SATA II/Logitech Z-5500 5.1 THX/Amacrox Warrior AX450-PNF/Windows 7 Ultimate 64bit

Inq 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-11-23, 19:12   

Super. Tyle, że protokoły mędrców syjonu to stworzona przez antysemitów gdzieś w okolicach końcówki XIX wieku książka mająca opisywać rzekome plany zawładnięcia Żydów nad światem.
Uwierzcie mi - Żydzi naprawdę są na to zbyt inteligentni, żeby przejmować się pisaniem takich bzdur jak te Protokoły. Sądzę, że gdyby Żydzi posiadali faktyczną władzę nad światem byłby on o wiele lepszym miejscem.

Mgła i drzewo oczywiście były podłożone przez żydowskich masonów, co do tego nie mam wątpliwości.
Bo chyba ku takim rozważaniom ten temat zmierza.

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

Grzyb11115 

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2010-11-23, 19:19   

@Inq - chodzi po prostu o to aby odróżnić pewne "nacje" od siebie. I to jest pierwsza rzecz przed zagłębianiem się w temat. Sam przecież o tym zapoczątkowałeś.
Seagate Baracuda 250GB 7200rpms 16mb cache, SATA II/Logitech Z-5500 5.1 THX/Amacrox Warrior AX450-PNF/Windows 7 Ultimate 64bit

Inq 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-11-23, 19:24   

Cytat:
@Inq - chodzi po prostu o to aby odróżnić pewne "nacje" od siebie.

Sugerujesz, że Żydzi są jakaś odrębną nacją?
Po stworzeniu Izraela - owszem. To oddzielny naród.
Zgadza się - Żydzi zawsze stanowili odrębną grupę wybijającą się głównie mądrością i zaradnością ponad plebs, który miał im za złe swoją życiową mierność. Także inna religia (przed laicyzacją społeczeństwa) była pewną barierą.
Ale mnóstwo Żydów było (i zapewne jest) całkowicie zasymilowanymi obywatelami państw, w których żyli i długo można by wymieniać jakie zasługi mają żydowscy obywatele dla swoich krajów.

Równie dobrze możemy zacząć dyskusję kto jest gorszy - czarny czy żółty.

Cytat:

Mak'en 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-11-23, 20:24   

I zbaczamy z tematu.
Sam protokół nabrał rozgłosu dzięki Nazistowskim Niemcom używającym owych dokumentów jako niezaprzeczalnego faktu jakoby Żydzi chcieli obrać władzę nad światem. Sam osobiście znam jednego ''rasowego'' Żyda i pracuje on w... banku. Mam o nim bardzo pozytywne zdanie, aczkolwiek ma nieco balastu życiowego za sobą.
Co do wolnomularzy to nadal nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie, a mianowicie czy moglibyście mi polecić jakąś książkę na temat organizacji masońskiej.
Zastanawia mnie dlaczego wolnomularze Polscy siedzą w ukryciu, a np. Angielscy mają stronę internetową, gdzie jest między innymi filmik oprowadzający po loży. Można do niej wejść w danych godzinach oraz zwiedzić ich muzeum... Czyżby przynależność w Polsce mogła tylko zaszkodzić ze względu na mity i złą sławę, która kreowała się przez lata w naszym społeczeństwie?

DUST DEVIL 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-11-24, 20:04   

Może w Polsce nie ma wolnomularzy? Ja się nie znam, ale sądzę, że niema ich za dużo z jednego powodu- ZWIĄZEK RADZIECKI ;* W Rosji, na Ukrainie i pozostałych 13 republikach też nie ma wolnomularzy, albo siedzą w ukryciu do dziś ...

Inq 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-11-24, 21:58   

Ja bym się nie doszukiwał powodu w związku sowieckim - chociaż to był główny wróg inteligencji (żeby było śmieszniej, jego powstanie "zawdzięczamy" w głównej mierze Żydom).
btw, nie rozumiem, czemu większość ludzi mówi o masonach jak o jakiejś mafii.
Pomijając wpływ książek p. Browna.

Cytat:

Mak'en 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-11-25, 15:51   

Odpowiedź jest prosta Inq... :) Jeśli jest organizacja o której wszyscy wiedzą, że istnieje, ale nie wiedzą co robią... Do tego skupiają najinteligentniejszych i najbardziej wpływowych ludzi to oczywistym jest, iż osoby nie zgłębione w temacie będą tak myśleć, bo to co obce, silne, tajemnicze jest ZUEM.

DUST DEVIL 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-11-26, 20:08   

Co śmieszne, najwięcej o masonach przeczytałem w "Panu Samochodziku i Strasznym Dworze" (4 część).

Odpowiedz do tematu