BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Szynek
2009-10-07, 18:58
The Fall of Rapture
Autor Wiadomość
Mako 

Wysłany: 2009-07-19, 11:22   The Fall of Rapture

To mój pierwszy temat. Specjalnie założyłem tutaj konto, żeby zadać fanom takim jak ja pytanie: Czy nie ciekawi was jakby wyglądała gra, w której autorzy pokazaliby upadek Rapture? Czy gra byłaby horrorem? Czy dobrze byłoby pokazać akcję z różnych perspektyw? Oczywiście mówię to raczej o bohaterze no name, bo nie miałoby większego sensu wcielenie się powiedzmy w Atlasa, prawda? Ale... jeśli mielibyśmy grać osobą, która walczy o przeżycie to... wiecie, że na końcu byłaby definitywna śmierć, prawda? Bo jest chyba jasno i wyraźnie powiedziane, kto w Bioshocku pozostał człowiekiem a kto nie, prawda? I czy to byłaby śmierć z rąk kogokolwiek, czy może też przemiana w splicera? Dowiedzielibyśmy czy taki splicer w ogóle ma tożsamość i jaźń. Czy kieruje się tylko żądzą jak zwierzę - nieświadomie, czy ma chociaż cząstkę człowieczeństwa...

Dlaczego zakładam, że jaki główny bohater na pewno zginiemy? Bo ja nie lubię dopisywania historii. Pomyślcie sobie, jak zajebiście byłoby zobaczyć Big Sister już w pierwszej części, choćby na rysunku, albo nagraniu. Przecież twórcy nie musieli wiedzieć co będzie w następnej części, ale mogli coś i tak sobie przygotować na zasadzie McGuffina (http://en.wikipedia.org/wiki/Macguffin).

Co o tym myślicie. Jak temat już kiedyś się pojawił to...
Postaw piwo autorowi tego posta

DarkMaster 

Piwa: 2/7
Wysłany: 2009-07-19, 12:10   

Multiplayer BioShock'a 2 p prostu ta jest pokazany upadek Rapture a BigSister nie mogła by być bo to siostrzyczka która tęskniła za Rapture więc stworzyła sobie taki kostium porwała parę dziewczynek na siostrzyczki i wróciła do domu.A i jeszcze jedno nie przeklinaj.

BOUNCER 

Piwa: 6/1
Wysłany: 2009-07-19, 12:17   

DarkMaster napisał/a:
Multiplayer BioShock'a 2 p prostu ta jest pokazany upadek Rapture a BigSister nie mogła by być bo to siostrzyczka która tęskniła za Rapture więc stworzyła sobie taki kostium porwała parę dziewczynek na siostrzyczki i wróciła do domu.A i jeszcze jedno nie przeklinaj.

A w trójce będziemy chodzić Big Sister :mrgreen:

Ogur 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2009-07-19, 12:58   

EE, raczej Big Mother :P

Mako 

Wysłany: 2009-07-19, 14:46   

Słowo "zajebiście" nie jest obecnie przekleństwem. Powiedział mi to profesor i znawca Języka Polskiego, autor wielu książek na temat naszego języka.

Sasza 

Piwa: 28/14
Wysłany: 2009-07-19, 21:20   

Hmmmm nam na dzień dzisiejszy nic o tym nie wiadomo więc na razie dostajesz tylko ostrzeżenie słowne. A i w sprawie tematu
Mako napisał/a:
wiecie, że na końcu byłaby definitywna śmierć, prawda?
przecież moglibyśmy chodzić jako Tenenbaumn albo jako Faontain albo Ryan, więc śmierć nie jest definytywna.

Odpowiedz do tematu