Wiek: 20 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 76 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-03-10, 16:57
Big Dadies:
Biorę kilka min i przyklejam do butli z gazem ( od biedy ciała ), rzucam w B.Dadiego i walę kilka razy elektrycznym śrutem. Done! genialne w swojej prostocie.
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2009-03-10, 19:34
Ja na youtube widziałem kolesia co pokonał Elite Rosie w 4 sekundy wykorzystując kusze z bełtami zapalającymi. Może to być po prostu przyspieszony filmik ale raczej wątpie koleś wykorzystał pewien błąd z przeładowaniem .
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
elektric bolt a potem naparzam z shotgana i znowu błyskawica potem shotgan i tak dalej aż padnie. Prosty sposób. a żeby było łatwiej to na dokładke rój a potem patent z plasmidem i szotganem
_________________ Każdy kto lubi Bioshocka jest moim ziomkiem
ja czasami jak widzę BD i splicerów albo moje działko to prowokuje go ,uciekam trochę , żeby działko się nim zajęło albo splicer.Wtedy nawet jak walę z granatika w niego to i tak najpierw zabija splicera lub bota a dobiero póżniej walczy z mną i wystarczy kilka strzałów elektrycznych z shotguna albo ammo preciwpanc. z thmosona (sposób na tego z nitownicą)
Przyznam, że nie bawią mnie bezpośrednie starcia, czy bezmyślna wymiana śrutu.
Uwielbiam podkładać miny, pułapki z Trap Bolt czy wykorzystywać otoczenie (działka, wodę, ropę etc) do niecnych celów. W późniejszej fazie gry na Big Daddych najbardziej efektywne są właśnie linki pod napięciem plus podpucha w postaci Target Dummy - obowiązkowo na hardzie, bo niższe poziomy to jednak banał.
Wysłany: 2009-06-13, 21:44
Czasem dobrze jest sprowokować BD do zaatakowania Splicerów wtedy oni się nim troche zajmą no i jeszcze inny BD też może im pomóc.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
No i do tego idealnie nadaje się Target Dummy Nad Enrage nie ma się kontroli, a korzystając z TD można bez problemu napuścić Splicery na Daddy'ego, lub na odwrót.
W sumie niezła zabawa jest też z Security Eye - kiedyś pozbyłem się BD przez połączenie tego plazmida z Target Dummy. Działka ostrzeliwały Bouncera, a on z kolei zaaferowany był widmem, więc nie rozwalił ich w drobny mak.
Wysłany: 2009-06-13, 23:49
Dobra rzecz, można też spróbować takiego bajerka z Trailera BioShocka.
Mina zbliżeniowa z granatnika, nad nią stawiamy Manekina i czekamy na Splicera, gdy zaatakuje bum i po nim hehe.
Nieźle się można zabawić ze Spider Splicerami na początku Fort Frolic, kiedy w początkowej lokacji pierwszy raz atakuje nas całe stado, a pomieszczenie jest naszpikowane linkami pod napięciem - pac TD na drugim końcu pokoju i patrzymy jak idioci sami pakują się w pułapkę
Dołączył: 28 Sty 2011 Posty: 32 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Ale co skąd?
Wysłany: 2011-01-29, 12:25
Na zwyczajne genofagi mam prostą taktykę - Telekineza. Najlepiej rzucać czymś ciężkim np. zwłokami Tatuśka lub skrzynią itp.
Na Genofagi Houdini mam inną taktykę. Jestem cały czas w ruchu i staram się razić je Błyskawicą, aby je zatrzymać, potem albo seria w łeb, albo machnięcie kluczem, szczególnie jak ma się Tonik Łomiarz.
Z Ochroniarzem walczę w ten sposób, by unikać jego szarżowania i trzymać go na odległość. Parę razy walcząc w ten sposób, nie straciłem ani trochę życia.
W walce z Uszatkami wykorzystuję osłonę, np. ścianę i wychylając się co chwila nawalam z jakiejś dobrej broni. Miny odrzucam za pomocą Telekinezy.
_________________ Cel wojny może być sprawiedliwy, ale środki nigdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum