Jakby ktoś chciał to stąd można pobrać SS http://www.classic-pc-gam...stem_shock.html tylko niestety najpierw się trza zalogować...8)
Gra chodzi chyba pod DosBox'em...nie wiem bo nie próbowałem...8P
Tak czy inaczej miłej zabawy...8)
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2009-06-12, 20:50
Panowie a moze kto pokrótce opisał by fabułe System Shocka?
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2009-06-12, 21:15
Jest rok 2072. Ziemia jest zarządzana przez ogromne megakorporacje, z których największą jest TriOptinum Corporation. Postęp technologiczny pozwolił na kolonizowanie kosmosu, a ludziom generalnie żyje się dobrze. Niepokojące są jedynie plotki o tajnyh projektach naukowych realizowanych przez ww. konsorcja.
Intro zaczyna się w momencie kiedy pewien haker zostaje przyłapany na swojej nielegalnej działalności. Edward Diego, jeden z pracowników stacji kosmicznej Citadel proponuje Mu układ: anulowanie kary w zamian za włamanie sie do systemu komputerowego SHODAN (Sentient Hyper-Optimzed Data Access Network, Samoświadoma Hiperzoptymalizowana Sieć Informacyjna). Haker godzi się na to, i zdejmuje ograniczenia etyczne SHODAN'a tak, aby działał bez jakiegokolwiek nadzoru. W nagrodę, poza obiecaną wolnością otrzymuje także podskórne implanty (ulepszenia genetyczne), jednak warunkiem jest spędzenie 6 miesięcy w komorze kriogenicznej. Sen zostaje nagle przerwany i wtedy zaczyna się gra...
Pierwsze co słyszymy to komunikat od niejakiej Rebeki Lancer, która Informuje o tym, że (jakżeby inaczej) SHODAN oszalał, zabił większość stacji, a teraz zamierza rozwalić ziemię przy użyciu lasera. Twoim pierwszym zadaniem jest dostanie się do gabinetu doktora Darcy'ego w sekcji medycznej. A dalej.. coż bieganie w tę i z powrotem po poziomach i wykonywanie kolejnych zadań. Zagrajcie, a zobaczycie.
Nie brzmi to może jakoś specjalnie oryginalnie ale jak na '94 rok chyba nie jest źle. I mam nadzieję, że nic nie przekręciłem, grałem w to dosyć dawno
Wysłany: 2009-06-12, 21:54
Hmm, początek odrobine podobny do Red Faction z tą mega korporacją, ale musze przyznać że fabuła całkiem niezła. A co do tych implantów, czy one dają jakąś moc coś w stylu Plazmidów?
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2009-06-12, 22:00
Wiem że w drugiej części były jakieś moce PSI'oniczne ale nigdy nie kumałem, jak one właściwie działają. Co do fabuły, to SS2 ma ję dużo lepszą i bardziej skomplikowaną, no i tamtejsza końcówka jest jedną z najgenialniejszych, jakie w życiu widziałem.
Wysłany: 2009-06-12, 22:03
Szynek napisał/a:
Co do fabuły, to SS2 ma ję dużo lepszą i bardziej skomplikowaną, no i jedną z najgenialniejszych końcówek, jakie w życiu widziałem.
Czyli to oznacza że prawdopodobnie i BioShock2 będzie mieć dobrą fabułe.
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2009-06-12, 22:08
Zapowiedzieli 6 części więc obyś sie mylił.
Wysłany: 2009-08-17, 21:50
Jeśli ktoś jest zainteresowany pobraniem polskiej wersji System Shock 1, działającej pod Windows XP, zapraszam TUTAJ. Polecam, u mnie działa bez zarzutów, testowałem na 2 komputerach.
[ Dodano: 2009-09-03, 16:43 ]
Szynek, jak uruchomić SS? Ściągnąłem z drugiego linka, bo 1. cały czas jest zajęty. Robię wszystko wg. podanych instrukcji, ale zawsze kiedy już gra mi się włączy, poustawiam sobie ustawienia i naciskam start to się wyłącza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum