Pewno nie wielu z młodszych użytkowników forum wie dlaczego powstał Bioshock
A no swego czasu była bardzo fajna gra System shock 2 (1999) stara co prawda ale ma klimat nie powtarzalny dla mnie bomba
Na oficjalnej stronie tej gry wiele osób podpisało petycje nad kontyłacją tej gry
no i po wielu perypetiach powstała własnie ta gra z rozbudowaną fabuła
tak jak i system shock 2 - choć to całkiem inna epoka )
no powstała całkiem nowa gra i ciesze sie ze w koncu do tego doszło )
dodam tylko ze gre mozna przejść od nowa 3 razy i za kazdym razem osobą o innej specjalnosci
Aha gra ma dość starą grafe bo to 99 rok ale już są w internecie nowe textury
gra ma małe wymagania sprzetowe
ale jest też problem o Procesory 2 rdzeniowe ))
to tyle co moge napisać
wszyscy którzy podniecają się Bio Shockiem powinni zobaczyć tą gre
a napewno młodzież która jej niezna
bo klimat i fabuła jak na tamte czasy poprostu wymiata
Pozdrawiam jesli chcecie sie czego wiecej dowiedzieć to zapraszam )
Alex30 - pisałeś o kłopotach z dwurdzeniowymi CPU, o co dokładnie chodzi? Jest jakiś patch na to? Próbuję odpalić SS2 i po załadowaniu pierwszego poziomu pojawia się czarny ekran. To jest kwestia cpu czy karty graficznej?
BTW google przewertowałem i trafiłem tylko na jedną, godną uwagi stronę o SS2. Poza linkiem do zmodyfikowanych tekstur żadnych patchy tam się nie dopatrzyłem. Pomocy!!!
Przed chwilą grałem w System Shock 2 i bardzo mi BioShock'a przypomina, ale SystemShock2 jest do kitu, mi się nie podoba. Kwadratowe ludziki... Quake 2.... jak ja tego nie lubie...
Wysłany: 2007-10-13, 09:02
Redman napisał/a:
Przed chwilą grałem w System Shock 2 i bardzo mi BioShock'a przypomina, ale SystemShock2 jest do kitu, mi się nie podoba. Kwadratowe ludziki... Quake 2.... jak ja tego nie lubie...
Po pierwsze: Pamiętaj, że gra powstawała w zupełnie innych czasach i nie dziw się, że grafika nie dorównuje np. Crysis-owi . Zresztą wg. mnie nawet za 10 lat dalej będzie ona niedoścignionym wzorcem do naśladowania.
Nie chodzi mi tylko o grafike. Jakaś małpa mnie jakimś kijem rozwaliła, a ja przywaliłem jej w ryj trzy razy tym niby kluczem. I ta gra jest jakaś za wolna. Ten koleś potrzebuje 2 sekund, żeby sie tym kluczem zamachnąc. A Hybrid potrzebuje 5 sekund, żeby nieżywy spaść na ziemie.
P. S. Co to do cholery ta kulka PSI czy coś takiego? @edit Ta kulka mi wygląda na jakieś perfumy. Co to ma do jasnej cholery być? BioShock jest mniej skomplikowany.
Pozdrawiam wszystkich fanów SS2 - Macie rację, że jeszcze długo może być niedoścignionym wzrocem!!
Szynek -> Good point
Redman -> W tej komplikacji kryje się cała radocha - sam wybierasz swój styl prowadzenia gry. Perfumowanego PSI-AMPA nie musisz wcale używać żeby skończyć grę (podobnie przecież jak w DEUS EX) Rozwój umiejętności postaci w FPS'ach to dziś nic nowego ale kilka lat temu to na prawdę było coś nowego.
...ale przyznam, że gra jest specyficzna więc nie każdemu musi się podobać
System Shock 2 ma fajną fabułę, ale grafiki i postaci bardziej rozwalic się już nie dało. Kto to widział aby dwa razy kogoś z pistoletu w głowę walnąc, a on dalej żyje...
Jak dla mnie, to brak szacunku dla klasyka
Grałem w SS2, po zobaczeniu speedruna. Mimo iż słabo mi szło, 4 dni nie grałem nic innego tylko w to... po 8 godzin dziennie
Fizyka w grze jest jaka jest... nie narzekajcie Wtedy kiedy gra wyszła, fizyka ruchów była na całkiem dobrym poziomie Oczywiście pomijając to, że w Q2 była lepsza... ale tak czy siak, okażcie szacunek... gdyby SS2, nie mielibyście Bioshock... a i pewnie Obliviona i Morrowinda... SS2 bądź co bądź, wyznaczyła pewną drogę jak co należy zrobić, a rok 1999 powinien być zapamiętany godnie przez wszystkich prawdziwych fanów gier, a zwłaszcza fanów Bioshock
I nie narzekajcie proszę... dla mnie i tak fizyka ruchu SS2 jest co najmniej grywalna, i kojarzy mi się z tą którą prezentował BF1942, który wyszedł 3 lata później
Alex30 - pisałeś o kłopotach z dwurdzeniowymi CPU, o co dokładnie chodzi? Jest jakiś patch na to? Próbuję odpalić SS2 i po załadowaniu pierwszego poziomu pojawia się czarny ekran. To jest kwestia cpu czy karty graficznej?
BTW google przewertowałem i trafiłem tylko na jedną, godną uwagi stronę o SS2. Poza linkiem do zmodyfikowanych tekstur żadnych patchy tam się nie dopatrzyłem. Pomocy!!!
hmmm no ja mam P4 3,0 z HT i musze jeden rdzen wyłaczyć by zagrac w SS2
albo HT wyłaczyć w biosie
jak macie problemy na stacjonarnym kompie to moze macie dostep do jakiegoś starszeo lapa - ja na laptopie z p4 1,6 spokojnie sobie gram
System Shock 2 to jedna z najlepszych gier jaką znam. Z BioShock wiązałem ogromne nadzieje - skoro wiadomo było, że SS3 nigdy nie powstanie.
Podzielę się refleksją po 3h przy komputerze - to BS to kalka SS2. Mam wrażenie, że dołożono tylko nowe tekstury, nowy dźwięk. Dopiero grę zaczynam, a mam nieodarte wrażenie, że już wszystko gdzieś widziałem. Choćby quest "Lazarus Vector" - toż to plagiat niemal. Możnaby wymieniać w nieskończoność (i to już na początku...). BS ma jednak klimat (taki nieco Fallout'owy) i to jakoś zabija niesmak.
_________________ "The wise man asks himself the reason of his mistakes. The fool asks others"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum