BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: PiotrW
2007-09-06, 12:01
System Shock 2
Autor Wiadomość
Alex30 

Wysłany: 2007-09-05, 23:29   System Shock 2

Pewno nie wielu z młodszych użytkowników forum wie dlaczego powstał Bioshock
A no swego czasu była bardzo fajna gra System shock 2 (1999) stara co prawda ale ma klimat nie powtarzalny dla mnie bomba
Na oficjalnej stronie tej gry wiele osób podpisało petycje nad kontyłacją tej gry
no i po wielu perypetiach powstała własnie ta gra z rozbudowaną fabuła
tak jak i system shock 2 - choć to całkiem inna epoka :) )

no powstała całkiem nowa gra i ciesze sie ze w koncu do tego doszło :) )

http://www.cda.pl/gry/systemshock2.php

dodam tylko ze gre mozna przejść od nowa 3 razy i za kazdym razem osobą o innej specjalnosci

Aha gra ma dość starą grafe bo to 99 rok ale już są w internecie nowe textury :)
gra ma małe wymagania sprzetowe
ale jest też problem o Procesory 2 rdzeniowe :) ))
to tyle co moge napisać
wszyscy którzy podniecają się Bio Shockiem powinni zobaczyć tą gre
a napewno młodzież która jej niezna
bo klimat i fabuła jak na tamte czasy poprostu wymiata :shock:

Pozdrawiam jesli chcecie sie czego wiecej dowiedzieć to zapraszam :) )

Elldrigar 

Wysłany: 2007-09-06, 18:17   

Dawno temu grałem W SS2 :-) Gra jest godna polecenia każdemu, komu spodobał się Bioshock :-) SS2 jest bardziej futurystyczne ;-)

Zagrałbym again w tego Klasyka, masz może coś więcej o nowych teksturach do SS2?
I czy działa pod XP??
Postaw piwo autorowi tego posta

Bloody
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-08, 21:26   

hmmm pamiętam jak mój brat kiedyś grał w SS2. Giera wygładała bardzo fajnie, ale byłem mały i bałem się patrzyć jak brat gra :-D

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2007-09-10, 14:11   

Bardzo dobra gra :-) Polecam, w internecie można nawet znaleźć spolszczenie.

Scarface 

Wysłany: 2007-09-15, 18:04   

Alex30 - pisałeś o kłopotach z dwurdzeniowymi CPU, o co dokładnie chodzi? Jest jakiś patch na to? Próbuję odpalić SS2 i po załadowaniu pierwszego poziomu pojawia się czarny ekran. To jest kwestia cpu czy karty graficznej?
BTW google przewertowałem i trafiłem tylko na jedną, godną uwagi stronę o SS2. Poza linkiem do zmodyfikowanych tekstur żadnych patchy tam się nie dopatrzyłem. Pomocy!!!

Demonaz666 

Wysłany: 2007-09-17, 15:57   

Tutaj znajdują się poprawione tekstury do System Shock 2 http://files.filefront.co...;/fileinfo.html

Redman 

Wysłany: 2007-10-12, 20:11   

Przed chwilą grałem w System Shock 2 i bardzo mi BioShock'a przypomina, ale SystemShock2 jest do kitu, mi się nie podoba. Kwadratowe ludziki... Quake 2.... jak ja tego nie lubie...

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2007-10-13, 09:02   

Redman napisał/a:
Przed chwilą grałem w System Shock 2 i bardzo mi BioShock'a przypomina, ale SystemShock2 jest do kitu, mi się nie podoba. Kwadratowe ludziki... Quake 2.... jak ja tego nie lubie...

Po pierwsze: Pamiętaj, że gra powstawała w zupełnie innych czasach i nie dziw się, że grafika nie dorównuje np. Crysis-owi ;-) . Zresztą wg. mnie nawet za 10 lat dalej będzie ona niedoścignionym wzorcem do naśladowania.

Po drugie: Powstało wiele modów polepszających grafikę. Polecam:
REBIRTH: http://files.filefront.co...;/fileinfo.html
SHTUP: http://files.filefront.co...;/fileinfo.html

Redman 

Wysłany: 2007-10-14, 10:53   

Nie chodzi mi tylko o grafike. Jakaś małpa mnie jakimś kijem rozwaliła, a ja przywaliłem jej w ryj trzy razy tym niby kluczem. I ta gra jest jakaś za wolna. Ten koleś potrzebuje 2 sekund, żeby sie tym kluczem zamachnąc. A Hybrid potrzebuje 5 sekund, żeby nieżywy spaść na ziemie.

P. S. Co to do cholery ta kulka PSI czy coś takiego? @edit Ta kulka mi wygląda na jakieś perfumy. Co to ma do jasnej cholery być? BioShock jest mniej skomplikowany.

Booszm@n 

Wysłany: 2007-10-16, 22:03   

Hej!

Pozdrawiam wszystkich fanów SS2 - Macie rację, że jeszcze długo może być niedoścignionym wzrocem!!

Szynek -> Good point :!:

Redman -> W tej komplikacji kryje się cała radocha - sam wybierasz swój styl prowadzenia gry. Perfumowanego PSI-AMPA nie musisz wcale używać żeby skończyć grę (podobnie przecież jak w DEUS EX) Rozwój umiejętności postaci w FPS'ach to dziś nic nowego ale kilka lat temu to na prawdę było coś nowego.

...ale przyznam, że gra jest specyficzna więc nie każdemu musi się podobać :mrgreen:

PEACE 2U ALL 8-)

Redman 

Wysłany: 2007-10-20, 21:11   

System Shock 2 ma fajną fabułę, ale grafiki i postaci bardziej rozwalic się już nie dało. Kto to widział aby dwa razy kogoś z pistoletu w głowę walnąc, a on dalej żyje...

Link 

Wysłany: 2007-10-23, 23:01   

Jak dla mnie, to brak szacunku dla klasyka :P
Grałem w SS2, po zobaczeniu speedruna. Mimo iż słabo mi szło, 4 dni nie grałem nic innego tylko w to... po 8 godzin dziennie :!:
Fizyka w grze jest jaka jest... nie narzekajcie :!: Wtedy kiedy gra wyszła, fizyka ruchów była na całkiem dobrym poziomie :!: Oczywiście pomijając to, że w Q2 była lepsza... ale tak czy siak, okażcie szacunek... gdyby SS2, nie mielibyście Bioshock... a i pewnie Obliviona i Morrowinda... SS2 bądź co bądź, wyznaczyła pewną drogę jak co należy zrobić, a rok 1999 powinien być zapamiętany godnie przez wszystkich prawdziwych fanów gier, a zwłaszcza fanów Bioshock :!: :!: :!: ;-)
I nie narzekajcie proszę... dla mnie i tak fizyka ruchu SS2 jest co najmniej grywalna, i kojarzy mi się z tą którą prezentował BF1942, który wyszedł 3 lata później :!:

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2007-10-25, 13:56   

Link napisał/a:

Grałem w SS2, po zobaczeniu speedruna. Mimo iż słabo mi szło, 4 dni nie grałem nic innego tylko w to... po 8 godzin dziennie :!:

8*4=24

Coś Ci długo szło, ja całą grę za pierwszym razem (bez solucji) przeszedłem w jakieś 10h

Alex30 

Wysłany: 2007-12-27, 18:09   

Scarface napisał/a:
Alex30 - pisałeś o kłopotach z dwurdzeniowymi CPU, o co dokładnie chodzi? Jest jakiś patch na to? Próbuję odpalić SS2 i po załadowaniu pierwszego poziomu pojawia się czarny ekran. To jest kwestia cpu czy karty graficznej?
BTW google przewertowałem i trafiłem tylko na jedną, godną uwagi stronę o SS2. Poza linkiem do zmodyfikowanych tekstur żadnych patchy tam się nie dopatrzyłem. Pomocy!!!

hmmm no ja mam P4 3,0 z HT i musze jeden rdzen wyłaczyć by zagrac w SS2
albo HT wyłaczyć w biosie

jak macie problemy na stacjonarnym kompie to moze macie dostep do jakiegoś starszeo lapa - ja na laptopie z p4 1,6 spokojnie sobie gram :)

Cień 

Wysłany: 2008-02-14, 11:38   

System Shock 2 to jedna z najlepszych gier jaką znam. Z BioShock wiązałem ogromne nadzieje - skoro wiadomo było, że SS3 nigdy nie powstanie.

Podzielę się refleksją po 3h przy komputerze - to BS to kalka SS2. Mam wrażenie, że dołożono tylko nowe tekstury, nowy dźwięk. Dopiero grę zaczynam, a mam nieodarte wrażenie, że już wszystko gdzieś widziałem. Choćby quest "Lazarus Vector" - toż to plagiat niemal. Możnaby wymieniać w nieskończoność (i to już na początku...). BS ma jednak klimat (taki nieco Fallout'owy) i to jakoś zabija niesmak.

Odpowiedz do tematu