Ludzie, mam do was takie pytanie - czy ktoś z was rysuje?
Ja cośtam sobie skrobię jednak nie jest to poziom na tyle wysoki, by nadawałby się do szerszej prezentacji.
Ale do rzeczy - umie tutaj ktoś rysować takie komiksowe rzeczy (jak ikony przedmiotów z BS, wiele plakatów, np. ten Atlasa). Bardzo zależałoby mi na nauczeniu się takiego stylu.
Największym problemem jest światłocień, który jest podstawą takiego stylu.
Wiek: 16 Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 161 Piwa: 5/2 Skąd: Z koncertu U2
Wysłany: 2009-04-12, 12:16
Powiedźmy że ja może troszeczkę rysuję
Ale wolał byś grafikę komputerową czy szkice ??
Jak mi się nudzi to próbuję coś wymyślić (jakieś techniki z rysowaniem urbrań lub ciała)
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1076 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2009-04-12, 19:09
Ja zbytnio rysować nie umiem, nawet pisze brzydko więc...
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Ja tam trochę sobie rysuję. Zwykle by przelać informacje z głowy na papier. Skoro powstał taki temat no to przedstawię tu coś od siebie, gdyby ktoś był zainteresowany.
_________________ "Father...and I need you to guide me"
Więcej odwagi i ekspresji w kresce.
Wygląda to tak jakbyś się bał rysować. Taki styl rysowania to tak jak cicho mówiący ludzie - nawet jeśli mają coś ciekawego do powiedzenia, to i tak nikt nie zwróci uwagi. Trzeba się drzeć głośno i pewnie, nawet jak gada się głupoty.
Per analogia - nawet jeśli nie rysujesz fotorealistycznie, czy jak tam chcesz, to niech będzie widać, że jesteś pewny tego co chcesz narysować.
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów
Dzięki za rade. Głównie zależy to od ołówka, który obecnie mam w dłoni. Pewnie też zdjęcie kiepsko wyszło. Ale postaram się rysować bardziej... jak to określiłeś: ekspresyjnie.
_________________ "Father...and I need you to guide me"
Domyślenie się kto jest kim nie jest specjalnie trudne o ile zna się jako tako Biblię
(a myślę, że warto przeczytać, nawet jeżeli chrześcijaństwo jest ostatnią rzeczą jaka was interesuje, żeby chociaż wiedzieć czego się nie lubi).
OCENIAJCIE
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum