Zamierzam nabyć taki oto komputer (znaczy będę składać):
-Intel Core i3 550 3.20 GHz (ponoć na b.dobrym chłodzeniu wyciąga bez większych oporów 4 GHz przy OC-tylko po co?)
-Asus P77H55-M PRO
-Geil 2x2gb DDR3 1333 Dual Channel
-Asus GTX 460 1024mb 256 bit direct CU
-Chieftec CFT-600-14CS 600W
do tego obudówka Cooler Master, kilka wentylatorów oraz napęd LG
I tu moje pytanie: czy na taki sprzęt warto wydać 2200 zł? W moim przekonaniu jest to konfig. z przyszłością, bo pod ten socket wejdzie choćby i7, a karta ciśnie 31 fps w Crysisie na dx10 w Full HD. Poza tym płyta główna obsługuje SLI, więc tym bardziej to wszystko ma sens. Jakie jest Wasze zdanie? Co byście może zmienili? Warto dodać, że ta cena jest raczej dla mnie zaporowa i nie chciałbym jej przekraczać
I po raz kolejny... Nie chcę więcej kont na kolejnym forum, a jako że to dział offtop, sądziłem iż nie będzie to stanowić kłopotu.. Cóż, przepraszam za błąd...
Znów IMO nieodpowiednie miejsce- forów sprzętowych jest od zatrzęsienia, więc nie rozumiem, po co piszesz o tym akurat tutaj.
Niby czemu jest to nieodpowiednie miejsce? Rozumiem że mało ludzi się orientuję w sprawach sprzętu komputerowego na tym forum, ale spróbować zawsze można.
Jeżeli chodzi o sprzęt to jest git, można zamienić zasilacz na jakiś lepszy 700-800W.
Jeżeli ma być to komp pod najnowsze gierowe produkcje - to taki zasilacz się przyda, w szczególności
jak masz zamiar coś zamieniać/dokładać w przyszłości do niego, choćby i tą kartę graficzną
Ja tam się ciągle pluję, że kupiłem nowego kompa Niby PC ma tańsze gry, albo można jeździć na piratach. Wolałbym kupić 1 grę na pół roku, i ją przejść na 100% i calaka zdobyć.
Jednak komputera nie będę używać wyłącznie do gier... Photoshop, obróbka audio, konwersja filmów itd, więc będzie on znacznie wszechstronniejszym zakupem niż konsola
Jeżeli ma być to komp pod najnowsze gierowe produkcje - to taki zasilacz się przyda, w szczególności
jak masz zamiar coś zamieniać/dokładać w przyszłości do niego, choćby i tą kartę graficzną
- nie widzę w tym sensu, taki zasilacz (600W) wystarczy.
Następnie -
NeeD napisał/a:
Poza tym płyta główna obsługuje SLI, więc tym bardziej to wszystko ma sens.
SLi, moim zdaniem nie warto w to inwestować, wzrost wydajności może być albo dosyć duży, albo może go wcale nie być, zależy od tytułu, a tych obsługujących SLi chyba nie jest zbyt wiele, co?
A, i w jakiej rozdzielczości chciałbyś grać?
Cóż, na razie mam śmieszny monitorek (1280x1024), ale po kupnie komputera będę inwestować właśnie w monitor, więc podejrzewam że będzie to Full HD bo innego nie ma sensu, ta rozdiałka to już standard
[ Dodano: 2011-02-06, 10:43 ]
Ostatno przyuważyłem, że i5 teraz są tanie, gdybym doplącił ok 200 zł do procka, mógłbym pokusić się na i5 z zegarem 3.2 ghz. Chyba się opłaca?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum