Wysłany: 2011-06-29, 17:20
Od kiedy mam internet, prawie zawsze używam Opery. Kiedyś była najszybsza teraz to już chyba tylko z przyzwyczajenia przy niej zostałem. Cały czas dodają funkcje, z których chyba nikt nie korzysta, zżera toto pamięć (u mnie kilka otwartych kart i już jest 100-150mb...), i niektórych stron nie chce renderować. Z drugiej strony przy dzisiejszych komputerach i prędkości internetu, wydajność przeglądarki IMO nie ma aż tak dużego znaczenia, a jako że Opera jest często aktualizowana i mało kto jej używa, może uchodzić za w miarę bezpieczną.
Internet Explorer'a nigdy w życiu nawet kijem nie dotknę. Dziewiątka co prawda działa nawet znośnie ale nie zamierzam przyczyniać się do kolejnego (ewentualnego) monopolu MS'u na rynku przeglądarek. Jeden IE6, którego zresztą do dzisiaj nie mogą wytępić wystarczy.
Firefox od wersji 4 wygląda dużo lepiej ale przynajmniej na moim komputerze co 3-5 minut "zamarza" albo w ogóle się wysypuje (całkiem jak IE6). Rzecz ma miejsce zarówno pod Windows'em jak i Linux'em, dlatego nie jestem w stanie o tej przeglądarce nic złego (poza tym że nie działa ;]), ani dobrego napisać.
Chrome to w tej chwili chyba najbardziej godna uwagi przeglądarka. Szybka, lekka, podobno bezpieczna, no i sama się aktualizuje. Większych minusów brak.
Dodam jeszcze, że całkiem ciekawe i aktualne porównanie przeglądarek jest dostępne TUTAJ.
Wysłany: 2011-07-11, 23:16
Ja mam Opere. Według mnie i ostatniego numeru CDA jest to aktualnie najlepsza przeglądarka internetowa.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum