Wysłany: 2009-04-20, 09:35 Problemy z patch'owaniem/spalszczaniem edycji Premium Games
Witam serdecznie - po raz pierwszy na tym forum
Otóż mam problem ze spatchowaniem do wersji 1.1 wczoraj zakupionej gry - premium games bioshock.
Po zainstalowaniu Bioshock - uruchamia się bez problemu (wersja 1.0)
ale w angielskiej wersji językowej (bo i taką wersję przy instalacji wybieram - mam jeszcze niemiecką do wyboru). W trakcie instalacji łączy się instalator z serwerem i dogrywa jakieś pliki. Po instalacji - grę uruchamiam, działa ok, pokazuje się wersja 1.0 - ale wersja angielska napisów w grze.
Uruchomienie patcha 1.1 o nazwie cenega_poland_bioplpg11.exe
(pobranego z serwera cenegi) - tego blisko 100MB - owszem, instaluje ww. uaktualnienie - ale już sama gra nie chce się uruchomić - przy próbie włączenia
"wyskakuje" błąd o niepoprawnym działaniu aplikacji i jedyne co można
zrobić, to zamknąć okno z komunikatem.
Plik z patchem z drugiej płyty DVD (premium dysk) zupełnie nie jest w
stanie rozpoznać gdzie jest zainstalowana gra (nie jest w stanie rozpoznać ścieżki
dostępu do gry).
Paranoja jednym słowem....
Proszę o pomoc w spatchowaniu i uruchomieniu gry w polskiej wersji językowej! Czy robię coś nie tak ?
Wysłany: 2009-04-20, 16:09
zzbylu napisał/a:
Uruchomienie patcha 1.1 o nazwie cenega_poland_bioplpg11.exe
(pobranego z serwera cenegi) - tego blisko 100MB - owszem, instaluje ww. uaktualnienie - ale już sama gra nie chce się uruchomić - przy próbie włączenia
Którego patch'a? Pytam, bo patch'e do wersji PG są inne niż do edycji premierowych.
Zrób tak: przeinstaluj grę, zainstaluj spolszczenie (powinno być na drugiej płycie), a później TEGO patch'a.
Co robić ?
Upsss.. to zaczynam rozumieć mój błąd...
Czyli muszę zaleźć spolszczenie na 2 DVD ? Który to jest plik ? bo szczerze mówiąc nie wiem...
Płyta to oczywiści oryginał - nabyty wczoraj - Premium Games....
Wszystko pięknie - tylko na płytce z grą nie mam setupu.exe ze spolszczeniem (ani innego pliku) - są co prawda dwa setupy.exe - ale oba po uruchomieniu włączają kreatora odinstalowania gry....
Na płycie drugiej - jest za to bioshock_patchv11PL.exe - ale tak jak pisałem raz że nie działa (nie widzi za chiny ludowe ścieżki gdzie jest zainstlowana gra) a dwa - jest to patch... a nie spolszczenie o którym mówicie...
Załamać się można...
Wiek: 24 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-20, 20:25
Sprawdziłbym oba setup.exe (być może jednak jeden z nich nie usuwa gry), oraz zajrzałbym do folderu "bonus" (druga płyta) i zobaczył czy przy odpaleniu autorun.exe (DVD2) nie ma opcji instalacji spolszczenia.
W instrukcji pisze: "Aby zainstalowac polską wersję gry, należy skorzystać z dodatkowej płyty umieszczonej w pudełku. Znajduje się na niej plik lokalizujący teksty".
Na płycie jest plik (powyżej wylistowany), który nie działa - jest uszkodzony. Cenega kieruje mnie do patcha na stronie do ściągnięcia (90MB), który po instalacji wywala grę. W rezultacie jest jak jest - gra w wer. ang. działa, po zaaplikowaniu patcha z www - już nie...
Wiek: 24 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-20, 21:25
No cóż, z pustego i Salomon nie naleje, nie pomożemy ci chyba nie mając tego wydania gry. Spróbuj może spolszczenia z premierowego wydania gry -> http://rapidshare.com/fil.../Setup.exe.html (link by google ) i wtedy patch 1.1
Napisz czy pomogło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum