Tylko u mnie było tak:
1. Install PG.
2. Install PG Patch 1.1 PL.
3. Problemy z nieprzypisanymi klawiszami!!
Rozwiązałem problem 3. kombinując z przywróceniem konfiguracji domyślnej. To przywrócenie nie chciało działać. Ale po kilku restartach gry ostatecznie dało się to zrobić. Od tej chwili wszystkie klawisze były już dobrze przypisane i mogłem grać
Po złych duchach Rapture zostały już tylko wspomnienia! Niezła gra.
Podsumujmy. Jeśli idzie o edycję PG to:
*patch 1.1 PL - aktualizuje grę z wersji 1.0 EN do 1.1 PL
*patch 1.1 EN - aktualizuje grę z wersji 1.0 EN do 1.1 EN
Dobrze wnioskuję?
mi tak nie działa, wyskakuje mi komunikat że " W wybranym folderze nie ma gry Bioshock z serii Premium Games. Wybierz prawidłowy folder"
instalowalem patcha PL z linka od k_nemo na wersje 1.0 ang
Wysłany: 2009-07-01, 15:18
Czasami kiedy podajesz ścieżkę do folderu z Bioshock'iem instalator i tak dodaje na końcu "\Bioshock", przez co wychodzi na przykład "C:\Program Files\2K Games\Bioshock\Bioshock". Sprawdź czy nie jest tak w Twoim przypadkui ewentualnie skoryguj. Jeśłi nie pomoże, spróbuj wskazać podfolder "?\Builds\Release".
Otóż zakupiłem Bioshocka PG, a po wielu nieudanych próbach z patchami, spolszczeniami itp. trafiłem na to forum. Dostałem linki (te podane wyżej) i czekałem, aż mozolny up 5kb/s ściągnie mi patcha 1.1 PL od Cenegi. Podczas ściągania odinstalowałem i zainstalowałem ponownie grę.
Po zainstalowaniu patcha stało się coś, co chyba stać się nie powinno - gra nie odpala się. Sprawdza płytę, wyskakuje to prostokątne okienko z logiem Bioshocka, stacja dysków przestaje pracować i klapa. Można tak czekać cały dzień, nic nie ruszy.
Odpalałem przez normalny plik Bioshock.exe, BioshockPL.exe i nic.
Proszę Was, drodzy userzy, o pomoc w tej niekomfortowej sytuacji.
@Szynek) rzal.pl patch 1.1 (nie)znacznie zwiększa trudność rozgrywki. że o panoramach nie wspomnę.
Gigsav) ("Cholibka, możecie pomóc raz jeszcze?" pisałeś już w tym temacie wcześniej?)
Odinstaluj wszystko. sprawdź folder z BSem czy sie skasował, w dokumentach też wykasuj. Zainstaluj grę z PG ściągnij Pacza ze strony Cenegi. jeśli nie chodzi to... gratuluje jesteś kolejnym klientem Cenegi zrobionym w bambuko. Ekhem. Zawsze możesz grać po angielsku. plik Bioshock.exe, BioshockPL.exe - zakładam że to z folderu z BSem? jak mi sie BS paczował to Patcher zrobił mi skrót do BioshockPL którego w folderze z Bsem nie miałem.
Ps. Kupiłeś BSa po przeczytaniu komputer świat gry? jak tak to bardzo dobrze.
[ Dodano: 2010-01-02, 19:48 ]
ale se walnąłem zajefajnego AVVAtara
_________________ Then Jesus asked him, "What is your name?"
"My name is Legion," he replied, "for we are many."
Niestety Twoje rady nie pomogły. Nadal nic. Ech, chyba nie zostało już nic. No cóż, będę grał po angielsku. Jestem kolejnym klientem Cenegi nie tyle, co zrobionym w bambuko, ale wręcz wyr***anym w du*sko.
Dziękuję ślicznie wszystkim za pomoc
jeżeli uważasz że gra jest za łatwa (bo -o ile sie nie mylę- grasz w wersji 1.0) to zawsze możesz zainstalować Difficulty moda. jest w dziale download.
Tak czy siak spróbuj zainstalować angielskiego patcha 1.1. inaczej zawiedziesz się grając na hardzie( i na ostatnim przeciwniku). Ja grałem na Hardzie (1.1) i wszystkiego miałem pod dostatkiem, a ostatniego bossa waliłem z electrobolta
ps. mogę zrobić Upa tego Sava dla potomnych.
(CAŁA amunicja do wszystkich broni, wszystkie zebrane toniki, wszystkie ważniejsze plazmidy.. ehh. Napisze o tym szeżej jak będę miał neta 4mb/s 6 stycznia podpisanie umowy a max za 3 dni net na chacie )
_________________ Then Jesus asked him, "What is your name?"
"My name is Legion," he replied, "for we are many."
Wysłany: 2010-01-02, 23:27
Hmmm, a próbowałeś instalować samo spolszczenie, to które było dołączone do edycji premierowej, to jest zaktualizować grę do wersji 1.0 PL? Jeśli zależy Ci głównie na polskiej wersji, a nie na patch'u, chyba warto spróbować.
Tak, próbowałem. Patch od Cenegi (3h ściągania z prędkością limitowaną 5kb/s), patch z płyty (w folderze nie ma gry Bioshock, ale jej po prostu nie wykrywa, bo żadnych powtórzeń nie miałem) i inne. Nietstety.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum