Wysłany: 2011-01-15, 16:38 Problemy z patchowaniem i GfWL
Witam. Mam kilka problemów z Bioshockiem 2.
Zacznę może od GfWL. Naczytałem się tego mnóstwo, łącznie z FAQ, zrobiłem z 6 kont na xbox.com, na Polskę jak i na USA i dalej nie mogę się zalogować w grze. Pokazuje się błąd, że ''są problemy z siecią lub usługa Windows ID jest teraz niedostępna''
I tu rodzi się pytanie. Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi łopatologicznie co z tym zrobić, ewentualnie jak poprawnie założyć konto i gdzie?
Po drugie, mam problem z patchem potrzebnym do polonizacji. Gdy uruchamiam TitleUpdate.msi po chwili wyskakuje ''Instalacja nie powiodła się. Uruchom instalatora, aby zainstalować aktualizację. Łatkę pobierałem z różnych źródeł i ciągle pojawia się to samo
Jak poprawnie połatać grę?
Napisałem tu bo męczę się z tym już drugi dzień i efektów brak Co do gry jest to Rapture Edition kupiona w Anglii.
PS. Nie jestem na bieżąco z GfWL i nie wiem co jest konkretnie potrzebne by w pełni użytkować Bioshocka 2.
Wiek: 24 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-15, 18:12
Hej!
Od listopada 2010 usługa GfWL jest dostepna oficjalnie w Polsce więc nie powinno być różnicy czy konto założyłeś na Polskę czy np. na Wielką Brytanię. Żadnego wpływu nie ma też na pewno że grę sprowadziłeś sobie z Anglii.
Czy czytałeś może ten poradnik http://www.bioshock.com.p...ows-live,62.htm ?
Wprawdzie dotyczy on tego jak ominąć brak Live w Polsce, ale na pewno nie zaszkodzi się do niego zastosować. Warto też rzucić okiem na linki podane na samym końcu tego poradnika.
Wysłany: 2011-01-15, 19:44
Mickey666 napisał/a:
Po drugie, mam problem z patchem potrzebnym do polonizacji. Gdy uruchamiam TitleUpdate.msi po chwili wyskakuje ''Instalacja nie powiodła się. Uruchom instalatora, aby zainstalować aktualizację. Łatkę pobierałem z różnych źródeł i ciągle pojawia się to samo
Poza plikiem "TitleUpdate.msi" w folderze z patch'em powinien znajdować się także "setup.exe", spróbuj go uruchomić. Dodatkowo, jeśli masz Windows Vista/7, instaluj w trybie administracyjnym.
Wysłany: 2011-01-16, 14:29
Patch'e najpierw ściągają się przez GfWL, potem powinna wyłączyć się gra i uruchomić instalator. Jeśli nie- musisz zrobić to ręcznie, uruchamiając plik "setup.exe" znajdujący się w folderze, który wcześniej wskazałeś.
Przeinstalowałem jeszcze 2 razy grę i GfWL. Udało mi się doprowadzić to tego, że gra się wyłączyła i włączyła się aktualizacja. Udało mi się również zalogować ale gdy już nacisnę cokolwiek w menu wyskakuje raport o błędach Trzeci dzień zabawy i nadal nic.
Mam Dokładnie taki sam problem co TheMicke666.
No, może nie zupełnie, ale b. podobny. Najpierw nie dało się utworzyć konta online, bo 'nie posiadam dostępu do sieci'.
Utworzyłem konto offline i gra wyłącza się przy kliknięciu myszką na cokolwiek i wyskakuje raport o błędach. Oczywiście przedtem gra została zpachowana do wersji 1.003. Co mam teraz zrobić?
_________________ Gdyby tak było, a mogło by tak być, było by tak.
A ponieważ nie jest, nie jest.
To logiczne.
Witam. AJ natomiast przeniosłem konto na Polskę, i nie mogę pobrać Kill'em kindly. Jak klikam by sie pobrało występuje problem i jest napisane że nie możńa pobrać.
_________________ Zabijanie dla pokoju jest jak pieprzenie się dla cnoty.
Stephen King
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum