BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z uruchomieniem gry
Autor Wiadomość
luk3r 

Wysłany: 2008-01-30, 15:30   Problem z uruchomieniem gry

Więc tak. Na sam początek chce pogkreślić, że mam oryginalną wersje Bioshocka na pc. Moj problem jest taki, żę instaluję grę, po zakończeniu instalacji włącza mi się okno z nowym, pustym paskiem, a pisze, że gra ściąga patcha. Zostawiłem tak grę na pół godziny i pasek nie uzupełnił się ani o jedną kreskę, a opcja "CANCEL" jest ale wyświetlona na szaro(nie można na nią kliknąć). W tym momencie pozostaje mi tylko reset kompa. Więc jak go już zresetowałem, ładuje mi się windows i wchodzę w panel "Start". Niestety Bioshock nie znalazł się w pasku "wsystkie programy". wchodzę więc w dysk w którym zainstalowałem grę i instnieje tam folder który nazwałem "Bioschock", który waży 5,49 GB. Po włożeniu płyty z grą włącza mi się menu wejścowe gry (gra się nie włacza, z tego menu można dopiero odpalić gierkę) i jest klawisz "PLAY" który można kliknąć. Gdy to robię pisze mi, żę nie możne znaleść gry zainstalowanej na komputerze. Grę instalowałem już 3 razy, i ciągle powtarza się to samo. Z góry dziękuję pomoc.
Postaw piwo autorowi tego posta

Gangsta 

Piwa: 11/18
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-01-30, 15:34   

Ale odpalasz gre i grasz w nią?

Aa i napisz mi jaki masz komp:D

luk3r 

Wysłany: 2008-01-30, 17:18   

nie gram... mowię że już w czasie instalacji mam problemy, tuż po instalacji "właściwej", instalator się nie wyłącza tylko zaczyna mi ściągać jakiś patch(tzn pisze że sciąga, ale pasek się nie rusza). nic nie mogę zrobić więc muszę wcisnąć reset, albo ctrl+alt+delete(wtedy komp się wiesza). Komp się restartuje i jak się wkłada płytę to wyskakuje to okienko co chcesz zrobić np.: graj; instaluj; idź do strony bioshock itd. Jak wciskam graj to mi wyskakuję ze gra nie jest zainstalowana.

mój sprzęt to:
procek: pentium D 820 (2,8GHz)
grafika: Geforce 7300 LE(512 ram)
2GB ramu

No cóż komp generalnie do d*** ale jednak spełnia wymagania :P

Severb 

Wysłany: 2008-01-30, 17:50   

Hm. A próbowałeś przez BioShock.exe?
"Is a man not entitled to the sweat of his brow? No. Sais the man in Washington. It is entitled to the poor. No. Sais the man in Vatican. It entitles to the God. No. Sais the man in Moscow. It is entitled to everyone."
Andrew Ryan

luk3r 

Wysłany: 2008-01-30, 20:41   

nie mam czegoś takiego na dyzku;p Już teraz wiem. Wyskakuje mi okno i pisze "Installing additional requirements" a pod tym "downloading latest BioShock patch". I to jest bezpośrednio po instalacji właściwej. Nawet okno z miastem i podpisem "RAPTURE" mi się nie wyłącza. Jak to wyłączam przez alt+ctrl+delete to zwiecha. A w folderze w którym instalowałem grę są tylko foldery "Builds" i "Content" oraz plik ReadMe.

Wizzy 

Piwa: 8/4
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-01-30, 20:46   

Hmmm. ja bym zrobił tak... bez propagandowania (czy jak to sie pisze) piracwta...
Jak na "już" chcesz pograć bo sie nie cierpliwisz... to zrób tak
Ściągnij Crack'a i wklej go do Build's/Release... Później utwórz sobie skrót z tego pliku exe i graj bez problemu :)

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2008-01-30, 20:59   

Wizzy napisał/a:
Hmmm. ja bym zrobił tak... bez propagandowania (czy jak to sie pisze) piracwta...
Jak na "już" chcesz pograć bo sie nie cierpliwisz... to zrób tak
Ściągnij Crack'a i wklej go do Build's/Release... Później utwórz sobie skrót z tego pliku exe i graj bez problemu :)

Wątpie żeby to coś dało, bo:
luk3r napisał/a:
folder który nazwałem "Bioschock", który waży 5,49 GB..

a z tego co wiem BS powinien zajmować ok. 7gb na dysku, co prawdopodobnie oznacza, że instalator nie skopiował wszystkich plików.

[ Dodano: 2008-01-30, 21:01 ]
No chyba, że pozostałe 1,5gb znajduje się w "Moje Dokumenty" albo gdzieś indziej.

Wizzy 

Piwa: 8/4
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-01-31, 07:00   

eee. nie wiem jak wy ale mi pisze 5,50 GB :!:

luk3r 

Wysłany: 2008-01-31, 09:48   

sciągnąlem tego cracka... i jak chce odpalić to mi pisze "Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono binkw32.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może zaprawić ren problem"

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2008-01-31, 11:08   

luk3r napisał/a:
sciągnąlem tego cracka... i jak chce odpalić to mi pisze "Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono binkw32.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może zaprawić ren problem"

Plik znajdziesz TUTAJ. Ściągnięty plik skopiuj do katalogu z grą. Jeśli to nie pomoże, znajdź ten "binkw32.dl" w C:\WINDOWS i podmień z tym ściągniętym. Jeśli będzie brakowało jeszczę jakiś plików *.dll to pod ww. adresem powinieneśje znaleźć.

[ Dodano: 2008-01-31, 11:12 ]
Aha, na wszelki wypadek, przed tą drugą operacją, utwórz kopię bezpieczeństwa.

Grzyb11115 

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2008-01-31, 11:22   

Chyba najlepiej będzie jeżeli zadzwonisz do pomocy technicznej "Cenegi" i im przedstawisz ten problem, oni powinni wiedzieć co jest nie tak.

Cytat:
Serwis techniczny:
Tel. (22) 868 52 61,
od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00-18.00
E-mail: serwis@cenega.pl
Dzwoniąc lub pisząc e-maila prosimy o:
1. Podanie tytułu gry;
2. Podanie konfiguracji komputera (karta graficzna, procesor, ilość pamięci RAM);
3. Sprawdzenie czy nie ma odpowiedzi w dziale pomocy (ewentualnie patch, dodatek);
4. Zapisanie treści komunikatu jaki się pojawia w danej grze.
Seagate Baracuda 250GB 7200rpms 16mb cache, SATA II/Logitech Z-5500 5.1 THX/Amacrox Warrior AX450-PNF/Windows 7 Ultimate 64bit

Ajvory 

Piwa: 3/1
Wysłany: 2008-01-31, 14:23   

Wywal z dysku kompletnie wszystko co jest związane z instalacją bioshocka... potem odłącz się od internetu! Najlepiej wyciągnij kabel od internetu i potem spróbuj zainstalować grę. Według mnie to powinno zadziałać. Pozdro

luk3r 

Wysłany: 2008-01-31, 15:35   

Za pierwszym razem jak go instalowałem to miałem neta wyłączonego, i działo się to samo. Musze rzeczywiście do nich zadzwonić, bo już chyba próbowałem wszystkiego. Zostało mi jeszcze tylko zostawić tą instalkę na noc możę coś to pomoże.

[ Dodano: 2008-02-02, 21:59 ]
Udało się!!! Zwiększyłem systemową partycję i powyłączałem wszystkie firewalle i antyviry:P Więc to jednak mój błąd:) Ale gra... cudo. szkoda że tylko nie na moj sprzęt;p

mateusz92 

Wysłany: 2008-02-09, 21:31   

mam taki problem ze jak tylko skonczy sie glowna instalacja to wlacza sie auto patcher i nie moze sie polaczyc z serwerem wyswietla sie download serwer not responding. i nic sie nie da zrobic. po kliknieciu na start/resume probuje sie polaczyc ale znowu sie wyswietla download serwer not responding. jak nacisne cancel to anuluje cala instalacje. niewiem co robic. gra jest orginalna.

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2008-02-10, 08:55   

mateusz92 napisał/a:
download serwer not responding

Znaczy się serwer, z którego ściąga autopatcher nie odpowiada. Możesz albo spróbować później albo ściągnąć sobie patcha ręcznie np. STĄD

Odpowiedz do tematu