BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z uruchomieniem gry Bioshock 2
Autor Wiadomość
VODKA 

Wysłany: 2010-06-07, 15:32   Problem z uruchomieniem gry Bioshock 2

Witam mam pewien ciekawy problem z uruchomieniem Bio2 udało mi się ją raz odpalić i to wszystko gra działała ładnie płynnie a teraz gra uparcie twierdzi że mam za słaby komputer. Próbowałem chyba wszystkiego.Czy spotkał się kto z takim problemem??
Moja konfiguracja Athlon 64X2 2GB ramu DDR karta graficzna Radeon HD 3650 i Windows XP sp3.
Postaw piwo autorowi tego posta

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2010-06-07, 15:37   

Czytałeś FAQ?

VODKA napisał/a:
gra uparcie twierdzi że mam za słaby komputer

Możesz sprecyzować? Gra nie chodzi płynnie, czy nie uruchamia się w ogóle?

VODKA 

Wysłany: 2010-06-07, 16:23   

Gra w ogóle przestała startować pokazuje mi tylko taki komunikat.

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2010-06-07, 16:37   

Skoro mówisz, że za pierwszym razem wszystko chodziło dobrze, musiałeś od tego czasu coś zrobić. Zmieniałeś na przykład ustawienia w grze albo instalowałeś sterowniki do karty graficznej?

A jak klikniesz "Tak", to co się dzieje?

VODKA 

Wysłany: 2010-06-07, 16:48   

Nic nie zmieniałe. A po kliknięciu tak pokazuje się czarny ekran i po chwili wywala mnie na pulpit.

J.Galt 

Piwa: 2/8
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2010-06-07, 16:51   

Najpierw najnowsze stery do grafy i directxa zainstaluj. A jeśli to nie pomoże, to przeinstaluj.

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2010-06-07, 17:26   

Grę przeinstalować dobry pomysł, bo może rozdzielczość zmieniła się na taką, której Twój monitor nie jest w stanie wyświetlić.

Zanim to jednak zrobisz, wejdź jeszcze w menadżera urządzeń i sprawdź, czy karta graficzna jest wykrywana poprawnie i czy nie ma z nią żadnych problemów.

PiotrW 

Piwa: 17/8
Wysłany: 2010-06-07, 21:53   

Co do wymagań :) To ja to widzę tak:
po prostu masz uruchomioną funkcję Cool ‘n’ Quiet i w momencie uruchamiania gry, twój procesor jest nieobciążony i widziany przez grę jako 1,0GHz.
Ja bym spróbował przeinstalować sterowniki odpowiedzialne za tą funkcję, które znajdziesz bez większych problemów na stronie http://www.amd.com/pl/Pages/AMDHomePage.aspx w dziale ze sterownikami do procesorów.

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2010-06-08, 08:59   

PiotrW, przecież komunikat mówi o karcie graficznej, nie o procesorze.

PiotrW 

Piwa: 17/8
Wysłany: 2010-06-08, 12:28   

Szynek napisał/a:
PiotrW, przecież komunikat mówi o karcie graficznej, nie o procesorze.

Więcej nie odpisuję tak późno...

J.Galt 

Piwa: 2/8
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2010-06-08, 13:52   

że co? nie zrozumiałem cię.
Edit: Aha. nieważne. :-?

H҉̵̞̟̠̖̗̘Ȅ̐̑̒̚̕ IS C̒̓̔̿̿̿̕̚̚̕̚̕̚̕ ̕̚̕̚OMI҉̵̞̟̠̖̗̘NG > ͡҉҉ ̵̡̢̛̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋ ̌̍̎̏̿̿̿̚ ҉ ҉҉̡̢̡̢̛̛̖̗̘̙̜̝̞ ̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍ ̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌... ͡҉҉ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙ ͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉ ~ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇
҉̔̕̚̕̚҉ ~HE ͡҉ ҉̔̕WHO͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉ ~ ҉̵̞̟ WA͡҉ ҉̔̕̚~ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇ ITS BEHIND ͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉ ~ ҉ ͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉ ~ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇ THE ͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉WALL ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇ ͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉ ~ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇ ͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉ ~ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝HE COMES ̡̢̡̢̛̛̖̗̘̙̜̝̞̟̠ ̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍̎̏ ̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓ ̔ ̕̚̕̚ ̔̕̚̕̚҉ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇ ̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍ ̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ͡҉҉ ̵̡̢̛̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋ ̌̍̎̏̿̿̿̒̓̔̚̕̚E ̡̢̛̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍ ̎̏̚WHO W ̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍̎̏ ̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓ ̔ ̕̚̕̚ ̔̕̚̕̚҉ L SING T̛̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋ ̌̍̎̏̿̿̿̚ ҉ ҉҉̡̢̡̢̛̛̖̗̘̙̜̝̞ ̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍ E
~HE ͡҉ ҉̔̕͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉ ~ ҉̵̞̟ DE͡҉ ҉̔̕̚~ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇ VOUR ͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉ ~ ҉YO ͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉ ~ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇ UR ͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇ ͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉ ~ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇ ͡҉ ҉̔̕̚̕̚҉ ~ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝SOUL ̡̢̡̢̛̛̖̗̘̙̜̝̞̟̠ ̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍̎̏ ̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓ ̔ ̕̚̕̚ ̔̕̚̕̚҉ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇ ̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍ ̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ͡҉҉ ̵̡̢̛̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋ ̌̍̎̏̿̿̿̒̓̔̚̕̚S ̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍̎̏ ̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓ ̔ ̕̚̕̚ ̔̕̚̕̚҉ ̛̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋ ̌̍̎̏̿̿̿̚ ҉ ҉҉̡̢̡̢̛̛̖̗̘̙̜̝̞ ̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍ E
̌̍̎̏̿̿̿̚ ҉ ҉҉̡̢̡̢̛̛̖̗̘̙̜̝̞ ̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍ E E̗̘̙̜̝̞̟̠ ̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍̎̏ ̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓ ̔D OF THE ̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍̎̏ ̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓ ̔ ̕̚̕̚ ̔̕̚̕̚҉ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇ EARTH̢̛̛̖̗̘̙̜̝̞̟̠ ̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍̎̏ ̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒H ̵̞̟̠̖̗̘Ȅ̐̑̒̚̕̚ IS C̒̓̔̿̿̿̕̚̚̕̚̕̚̕ ̕̚̕̚OMI҉̵̞̟̠̖̗̘NG > ͡҉҉ ̵̡̢̛̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋ ̌̍̎̏̿̿̿̚ ҉ ҉҉̡̢̡̢̛̛̖̗̘̙̜̝̞ ̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍ ̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌... ͡҉҉ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙
ZALGO~ ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝HE COMES ̡̢̡̢̛̛̖̗̘̙̜̝̞̟̠ ̖̗̘̙̜̝̞̟̠̊̋̌̍̎̏

T̴̗̼̲̝̃̑ͯͫo̞̤͍͇͎̅ ̪̻̠͚̟̔̂ͯ͌̃̾͛͞͠i̡̮̜̟̯̩͆ͩ̓̊͞͝ͅn̎͛̔̆ͣͯ̉̚͏̷̳̳̘͍̼̞̙̺ͅv̶̪͎͙̪̻̮̦͙̓̏͌̅̾̽o̶̹̞͖̣̾ͨ̐́ͫ̉k̾͊̊̐̄ͩͥ̐́҉̡̺̗̹̘ĕͮͭͩ̓͏̞̲͕ͅ ̢͙̫̺̅̿̐̒̀ͭ̌͐͘ţ̴̻̝̥͛̆ͪͬ͠h̟̘̫̬̖̟̟̠͍͛̽̊ͥͤͯế̛̘͓͓͕͖̝̟̈́̃ͯ͘ͅ ̭̖͚̲̃ͩ͌́h͒͋ͨ͢͡͏̩̪͍͈̙̳i̸͎͉̻̜̞̤͕̔ͮ̉ͫ̌̇ͤv̔̃̑́̐ͧͧͧ͏҉͇͎͕e̬̼̣̲̠ͭ̾̇̓̆͒̈͛-̘̬̘̥̝̈̿́̒̓͜m̵͙̣͖̜̫͎̣̳̊̑̕͡i̦̤̳̮͍͉͍̝͓͐͆ͯ̏ͦ͑̀ņ̸̶̼̳̞̣̣ͭ̊ͥ̍̍ͨd̨̂ͦ̾́̒̚͏̸̤̪̪ ̸̯̮̜͒ͭͩ̀r̶̤̼̱̟̬̼͓ͮ͑͑e̴̩͙̲͖̙̞̹̤̟̋ͤ̿p̳̭͍̹͖̦̳̮ͣ͜r̬̯̹̹ͧͤͧ̽̐̿̓͡e̡̎ͥ̎ͨ҉҉̫̩̩̮̫̱ͅs̴̼̦͓̺̗̞ͩ̓͗ͣ̌ͩͤ̇e̯̞̺̗̣̣̹̞̓̽ͪͫ͗̇͋́͜ͅň̡̡̠̙̞̣͙̈́̎̂ͩ̒́ͅͅt̶̬̥̲͈̫̏̄̏ͬ̀͒̾i̦̱̲͛̒͗̆́̄́ṋ̸̘͉͇̃̽ͩ̽g̳̺̜̰̝̝͌ͥ̄ͧͥ̚ͅ ̫͉͗ͪ̇̀c̷̝̬͌̃ͬ̽͘h̛͉̦̹͕̜̝̞͑̂̈́̓̌͠ͅa̴͎͍ͯ̽̎̃ͬͯ̈ͯǫͨͭ͆̃͌͟͏͉̲s͖̗̟ͩͧ.̝̺̦͉̬̣ͤͬͅ
̷̢̹̲̝ͬͮI̧̼͇̪̥̻̩̓̊͆̃͟ṉ̶̥̼̤͚͑͛ͪ͋̚ͅv̫̱̮͓̭̯̇̾̂̓̑o̙̣̭͍̥̻͚̖̒ͧͫ̐̑̈́͠k̸̺̭̦̥̀̓̈͐͠͝i̻͍̻̠͍͓̩̯͙̓̂̀̕n̟̰̮̟̝̖̂̏͒̚͜g̤ͤ͑͛͗̄̆̏̂̚̕̕͠ ̞̗͙̺̼͎͔̆ͨ͋͑̕̕͡t̜̣̭̗̓ͩ̂ͯ͂ͫͅḫ̛̣͖̹̠̮͗̉ͥ̏ͧ̚͠e̅̅ͫͮ͊̽̇̃͏̨͚̞̦ ͍̠̬̖̤̣̝͋ͮ̇ͦͮ̀f̹͉͓͎̠̭̙̪̓ͯ̓ͧͯ͑̈́͛é̢̛͖͍̜ͩe̵͚͍̅ͣ̈̓͌ͤ̅̅͠l̡̖̱̻̝̖͖̤̾̈́ͣ͑į̴̰̬͉̼͎̣̫̗̭ͫ͗ͬͤ͟n͙̞͉͉͛̓ͧ͌ͨ͗̍ͦ͌͞͞ͅġ̗̞̙̍̽̕ ̶̘̤͕̤͙͚̠̙͗̽o͈͍ͨf͚̟̼͈̹̩̤̘̗͆ͭͦ̄̇̅̓͆ ͖̱̪͙̻̼̞̭͋ͪ̏ͣ͞ͅc̠̭̣̖̝̈́̏̆̓͡͝ḩ̵̻͙̠̦̬ͯ͊̍̋͒̆ͥ͗̕aͩ̍̚͏͎o̵̡̝̼̼͂ͪ̒ͥ̽̆ͤ͝s̸̝̫͇̙̉͗̆̽̃͌͑͜.͍̲̮̪͕ͨͣ̏͟͞
̢͍͕͓̱̟̞̝̈ͪ̉ͮ́ͩͭ̚W̭̗̘͍͛͗͒͐͛̀͝ͅi̞̣͚̤̺ͬ͆͆́͟͝t̘̞̱̝̹̒ͦ͛̔ͥͥ̉͛͆͢h̷̖͓͇͓̞̯̗͔̽̽̔͐̐͑̇̚̕ọ͓̤̮̺͎̎͆̊̔̌̅̒̀̐͢ͅuͯ̎ͩ҉̪͇̦t̞̩̻̜̟̲͆͒̇̑͗͢ ̡͔̬̰̱̺̗̣̓̈́̈́̎ͦ͗̔͠ơ̵̲̮̙͍̥̺͚̤̥̈͛ͬ̄ͣ͂̈̾͌͝r͑ͯ̌͠҉̥̻͍͓̟̟̳̗d̬̤͉̯͙̾̄ͨ͋̔̀ẽ̶̪̽̾ͧ̌̍̂͛́r̠̰̦̙̄̾ͣ͛̔ͣ̓ͯ.̝̖̥̜̻̰͍͕̽̑͂̃ͣ̆̀̕
̧̢̢̜̝̬͍̦͚̋ͦ̅ͨͦ̓͒͊T̶̜̣̮̣̺̜̱̑̐͌̄ͭ̂̚ͅh̜̠̼̥͔͓̣̩ͨͤ̓ͯ̃̆̋̓̄͝é͖̪́ ̙͎͑ͨ͟͟͠ͅN̞̗̓ͬ̍̋̃̽eͪͨ͏̨͎̭̭z͙͓̞̳̭̺̖͊̇̔̈́͌̏̈́͗ͣ͜͟͟p̷͚̓ͪ̇ͫ̈́́͢e̢̡̞̹̥̘͉͚̔ͣ̾̓̆ͬ́r̩͇̗̖̺͉̊ͪ̂ͩ̓͆̑͗͘d̪͙ͣͦ͐̓͌̄̈́̃͢i̜͚͖̞͔̋͊̄ͨ̊́ͤą͎͉̏̔͌ͯ̍̚n̺͖̥̊ͯ͛̽̍͂͘ ̼̹̖͖̭̉̎ͥhͩ͐̊͆ͩ̔͘͟͏̠͍̺i̶̥͚ͣ͒͐̏͂͞v̝͓̿ͮ̓̑̅̌̓͞e̵̖̹͇̭ͭͫ͌̋ͫ̏͊̓́-̨͍̯̞̮̱̜̫͐̾̈́̓́m̴̲̘͈̱̻̝̪̫̔́ͩ͋ͮ̑̔̄͞͞ĭ̠͈̣̘͈̜̝ͨ͝n̹̥͉̟̬̮̼̘͚͌ͫ̎̊ͩ̂̕d̫̳͍̱̠ͩ͛̚ ̎͂͆ͯ͡͏̥̘o̫̟̲̘͚̅̈͋ͧ̋̉̅f̩͖̳̰̰̗̠̲ͭ̏̌ͦ ̳̞̥͕̄̑̽ͧ̑̊ͬc̥̲͔̮̈́̏ͥ̅̋ͩͥ͋̓̕͟h̞̱̟ͧͣ͆̐a̛̜̖͍̘̟̣̾̃͐ͪ́́ò̷̸̰̥͓͍͐̈́͠s̵̗͓̤̺̯̏̊̂͑̓͝.̵̴̛̻ͮ͑ ̯̂̆͜ͅZ̛̩͍̺͙̫̘̝̪̎̆̋a̰̜̲̼͓̥̯̲͇͗͒̃ͥ́̀̚l̨̟͓͕͛̓ͩ͆g̦ͪͩ̂ͦ̆͡o̴̴̹͇̗͊̐̒ͪ̃͗̚.͈̱̦̣̲̩̦̣̊̄̈̈͗ͩ
̖̹̃͛̆̚͡Ḩ̴͇͔̲͚͍̓̍͋ͫͭͫ́ȩ̴̝̳͔͓͂̆̉̐ͦ̓ͬ ̝̞̩̳͖ͥ̅͗̉͆̒ͪ͌w̷̛͉̦̼̙͇̤̑ͪh̶̘̝͍͇̮̼̟̑̄͞o̱̬͍̠̤̿͐̅̍̉͋̚͜ ̷̤̩͓̤̰̽̊ͭ̓̂͌ͥͯW̪̠̥͇͇ͬ͠ạ̶̛̼͔̘͍̭͈̒ͪͪ̅ȋ̵̶͎͓̅ͮͤͭ̾͋̄ͯ͡ͅt͕͍͎̘̥̦̝̽̉̎̇̄̈́͌ͦ́͝ͅs̉̐ͣͩ̿̇[Comment too long]

Odpowiedz do tematu