Wysłany: 2010-06-07, 15:32 Problem z uruchomieniem gry Bioshock 2
Witam mam pewien ciekawy problem z uruchomieniem Bio2 udało mi się ją raz odpalić i to wszystko gra działała ładnie płynnie a teraz gra uparcie twierdzi że mam za słaby komputer. Próbowałem chyba wszystkiego.Czy spotkał się kto z takim problemem??
Moja konfiguracja Athlon 64X2 2GB ramu DDR karta graficzna Radeon HD 3650 i Windows XP sp3.
Wysłany: 2010-06-07, 16:37
Skoro mówisz, że za pierwszym razem wszystko chodziło dobrze, musiałeś od tego czasu coś zrobić. Zmieniałeś na przykład ustawienia w grze albo instalowałeś sterowniki do karty graficznej?
A jak klikniesz "Tak", to co się dzieje?
Wysłany: 2010-06-07, 17:26
Grę przeinstalować dobry pomysł, bo może rozdzielczość zmieniła się na taką, której Twój monitor nie jest w stanie wyświetlić.
Zanim to jednak zrobisz, wejdź jeszcze w menadżera urządzeń i sprawdź, czy karta graficzna jest wykrywana poprawnie i czy nie ma z nią żadnych problemów.
Wysłany: 2010-06-07, 21:53
Co do wymagań To ja to widzę tak:
po prostu masz uruchomioną funkcję Cool ‘n’ Quiet i w momencie uruchamiania gry, twój procesor jest nieobciążony i widziany przez grę jako 1,0GHz.
Ja bym spróbował przeinstalować sterowniki odpowiedzialne za tą funkcję, które znajdziesz bez większych problemów na stronie http://www.amd.com/pl/Pages/AMDHomePage.aspx w dziale ze sterownikami do procesorów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum