Wysłany: 2007-10-17, 15:39 Problem z trybem pełnoekranowym
mam problem
uruchamiam grę, wszystko ok, klikam start, wybieram poziom trudności i widzę ekran wczytywania, ale jest on bardzo ciemny, praktycznie nic nie widać (tak jakby jego wyświetlanie zostało przerwane po ułamku sekundy) i gra się zacina.
w trybie okienkowym wsystko jest w porządku, etapy się wczytują, ale jeśli gram w trybie pełnoekranowym to za każdym razem gdy ma się wczytać nowy level gra się zacina.
próbowałem wyłączać wszystkie detale, zmieniać rozdzielczość itp., ale pomaga tylko włączenie trybu okienkowego, ale ja jednak chciałbym grać na pełnym ekranie.
Gdy poziom już się wczyta to bez problemu mogę włączyć pełny ekran, ale takie przełączanie jest uciążliwe tym bardziej, że nie wiem kiedy dany etap się skończy.
Instalowałem najnowsze sterowniki od karty graficznej, nie poskutkowało.
Mój sprzęt:
Galaxy 8600GE
Core2Duo E4400 3,2GHz
2GB pamięci RAM
windows vista
Wysłany: 2007-10-18, 16:44
Jak na moje niefachowe oko monitor źle dostosowuje ustawienia do tej gry, i to wyjaśnia np. bardzo ciemny obraz wczytywania. W takim przypadku możesz spróbować (o ile masz taką możliwość) włączyć na innym monitorze.
[ Dodano: 2007-10-18, 16:50 ]
Aha, możesz także spróbować wejść w ustawienia karty graficznej i ustawić wszystkie opcje 3D (wygładzanie krawędzi, filtrowanie anizotropowe) na "zależnie od aplikacji". Możliwe, że komputer wymusza włączenie np. AA, którego gra nie obsługuje i dlatego się zawiesza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum