Witam,
Mój problem polega na tym, że w grze giną mi tekstury. Postacie nie mają tekstur lub znikają całkowicie. Widoczne są np: maski, broń. Natomiast moja broń jest pozbawiona tekstur (płaski szary obraz, tak jak postacie). Czasami zanikają na podłodze tekstury i widzę co znajduje się poniżej, o ile jest tam poziom. Bardzo często rozpoznaję przeciwników po tym, że unosi się sama maska i np: gazrurka lub pistolet.
Czy ktoś zetknął się z takim problemem?
Mój konfig:
Core2Duo 2.4
2GB Ram
HD 2900XT
Wiek: 24 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-09-09, 08:44
Dwie sprawy:
- czy któraś z części Twojego komputera jest podkręcona? (jeżeli tak to spróbuj grać na nie podkręconych podzespołach)
- czy masz najnowszego DirectX'a (znajduje się na płycie z grą) oraz najnowsze sterowniki do karty graficznej? (www.ati.com)
Zaraz sprawdzę, czy nie mam nic podkręconego w biosie.
Zapomniałem dopisać, że jadę na Viscie Ultimate 32bit i tam jest dx10. Stery też są najnowsze, prosto z ATI.com
Wiek: 24 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-09-09, 13:57
Niestety problem o którym piszesz dotyczy jak się okazało całej gamy kart graficznych od AMD/ATI i jak wypowiadają się użytkownicy oficjalnego forum Bioshocka, owy fix nie pomaga jednak zbytnio ( http://forums.2kgames.com...p?t=7965&page=2 ).
Nie pozostaje Ci nic innego jak czekać na patcha do Bioshocka, albo nowe sterowniki do karty graficznej. Jak tylko coś z tego się pojawi, to od razu o tym poinformuję na stronie głównej serwisu!
Wysłany: 2007-09-09, 14:13
Super za to info, dzięki będę wypatrywał informacji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum