BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: PiotrW
2010-11-12, 09:55
Problem z sejfem
Autor Wiadomość
Razor509 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-11-11, 00:54   Problem z sejfem

Witam
Jako że jestem tu nowy pragnę serdecznie przywitać wszystkich użytkowników tego forum.
Zaglądam w Wasze skromne progi by zasięgnąć rady doświadczonych graczy.
Zapewne były już setki takich tematów jak ten, ale nie miejcie mi tego za złe, że jestem kolejnym nupkiem, który Wam zaśmieca forum. Bez zbędnych ceregieli przejdę od razu do rzeczy. Niedawno zacząłem sobie pykać w BS'a i w trzecim rozdziale napotkałem problem wręcz nie do rozwiązania, zapewne domyślicie się, że chodzi tutaj o pusty sejf langford.
Tutaj kieruję do Was wielką prośbę, czy ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć czemu tak się dzieje, że ten sejf jest pusty? I czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu prócz ściągania gotowego save'a od kogoś? Czytałem nieco na ten temat na necie, ale nie udało mi się znaleźć sensownej odpowiedzi na moje pytanie. Jedni piszą, że ten błąd raz występuje, a raz nie, tylko tak się składa, że u mnie ten błąd pojawia się cały czas, ale przejdę do czego innego. Słyszałem, że rzekomo patch 1.1 miał załatwić sprawę tego buga, tyle że z info, które wyczytałem nie jest to pewne na 100% i tutaj pojawia się kolejna prośba do Was drodzy userz'y. Czy ktoś próbował, albo inaczej - czy komuś udało się naprawić tego buga za pomocą tego patcha 1.1? Już pomijam fakt nie kompatybilności save'ów pomiędzy wersją 1.0, a 1.1 i koniecznością gry od nowa. Najprościej mówiąc chciałbym się dowiedzieć czy po rozpoczeciu nowej gry i dojściu do tego sejfu na patchu 1.1 wszystko będzie w porządku? Bardzo bym prosił o jakąkolwiek wypowiedź ponieważ zależy mi na tej gierce. Dawno nie grałem w tak ciekawą gierkę z taką oprawą, fabułą i w ogóle ciekawą rozgrywką, jednak przede wszystkim chciałbym się dowiedzieć co się stanie na końcu, tyle że we własnym zakresie :-) .
Z góry dziękuję i pozdrawiam

PiotrW 

Piwa: 17/8
Wysłany: 2010-11-11, 12:32   

Jedyne co Ci możemy poradzić to:
http://www.bioshock.com.p...iczne-vt414.htm

lub

http://www.bioshock.com.p...sejf-vt1017.htm

lub

http://www.bioshock.com.pl/download.htm (tam jest link do paczki z saveami z każdego rozdziału)

Temat ten był już wielokrotnie przerabiany i innych jego rozwiązań niż te, już raczej nie wymyślimy.

Wyświetl szczegóły
Razor509 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-11-11, 12:55   

Dziękuję za odpowiedź i podane mi linki na tzw. tacy, ale nie znalazłem tam odpowiedzi na swoje pytanie. Ściągnięcie gotowego save'a nie jest dla mnie rozwiązaniem, tak samo jeżeli chodzi o ten "dekownik", którego i tak nie miałem na swoim save'ie. Chciałbym tylko wiedzieć czy ten patch 1.1 naprawia tego buga i nie chodzi mi tutaj o graniu starym save'em z wersji 1.0 na 1.1, tylko o sytuację w której zaczynam grę od nowa na wersji 1.1 i dochodzę do tego momentu z sejfem, czy nie będzie z nim znowu problemu i czy sprawdzał ktoś w ogóle taki motyw?
Cytat:
Temat ten był już wielokrotnie przerabiany i innych jego rozwiązań niż te, już raczej nie wymyślimy.

Wiem o tym, za co przepraszam, aczkolwiek jeżeli w takich tematach nie znajduję odpowiedzi na swoje pytanie, to zakładam nowy.
Jeżeli chodzi o nowe rozwiązania to takowych nie szukam, tylko pytam czy obecne zdają rezultat tzn. mam tu na myśli tego patcha, bo jak już pisałem gotowy save nie jest dla mnie rozwiązaniem, bynajmniej doceniam starania osoby, która podjęła się jego zrobienia, ale jednak mimo wszystko to jest już czyjaś gra, czyjś czas w to włożony, a ja nie lubię gotowych rozwiązań i łatwizny.
Jeszcze raz dziękuję za dotychczasową pomoc i jeżeli to możliwe to proszę o odpowiedź na moje pytanie odnośnie patcha.
Pozdrawiam

PiotrW 

Wysłany: 2010-11-11, 13:01   

Lista zmian które wniósł patch 1.1 do BioShocka:
http://www.bioshock.com.pl/szczegoly,78.htm

Razor509 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-11-11, 15:39   

Czyli z tego co jest tam napisane mam rozumieć iż owy błąd nie został naprawiony? Nie no kabaret. Nie mówcie mi, że gra jest tak inteligentna, żeby bugować jedną rzecz kiedy jej się to podoba :-? , bo błąd raz jest, a raz go nie ma.
Pozwolę sobie zadać jeszcze dwa, ostatnie pytania. Czy jest tutaj osoba, której raz ten bug się pojawił, a innym razem go nie było? Bo chyba trzeba się modlić przed tą misją, żeby nie daj Boże gra się nie fochnęła.
Kolejną rzeczą, którą chciałbym się dowiedzieć jest informacja o tym jak cały ten patch 1.1 ma się do spolszczenia BS'a? Czytałem, że podobno są problemy i że w niektórych przypadkach gra się wiesza, czy to prawda? Może jest jakiś sposób aby pogodzić patcha 1.1 i spolszczenie od "cenegi" razem? W sumie na upartego mógłbym spróbować przejść na angolu grę z różańcem w dłoni będąc w arkadii z nadzieją, że nic się nie wysypie, tyle że nie byłbym w stanie ogarnąć całej fabuły po angielsku i miałbym znacze ubytki w tym zakresie.

PiotrW 

Wysłany: 2010-11-11, 17:29   

Na temat "patchowania"/"spolszczania":
http://www.bioshock.com.p...wanie-vt548.htm

Na pozostałe pytania nie potrafię udzielić Ci odpowiedzi.

Razor509 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-11-12, 08:44   

Ok, dzięki za linki i za poświęcony czas dla mnie :) .
Myślę, że mój problem został częściowo rozwiązany, więc chyba można zamknąć temat.
Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam

PiotrW 

Wysłany: 2010-11-12, 09:55   

Nie ma sprawy :)
Pozdrawiam!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi