BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Szynek
2009-10-12, 19:13
Problem z rozpoczęciem gry
Autor Wiadomość
Kimo 

Wysłany: 2008-09-12, 16:41   Problem z rozpoczęciem gry

Witam,
Już od bardzo długiego czasu mam problem z Bioshockiem. Instaluje wszystko ok. Chcę włączyć nową grę w menu... no i właśnie: ekran rozjaśnia się ale tylko do połowy. Wygląda to tak jakby zacinał się w połowie ładowania. Może miał ktoś ten problem...
Cnfg:
vista home premium 32bit
intel core 2 duo 6550 @ 2.3
radeon 4850 ddr3 512 na catalystach 8.7
ram 2gb a-data
Postaw piwo autorowi tego posta

PiotrW 

Piwa: 17/8
Wysłany: 2008-09-12, 17:11   

Spróbuj przeinstalować grę, ewentualnie zaktualizować sterowniki od karty graficznej (masz stosunkowo nową kartę, więc mogą jeszcze występować błędy) do wersji 8.8.

Sprawdź też, czy gra włącza się na niższych detalach.

Kimo 

Wysłany: 2008-09-12, 18:34   

No i nic niestety. Chyba na całym świecie ja jedyny mam ten problem. Jedyne co jeszcze mi przychodzi do głowy to taki komunikat na stronce ati w dziale "how can you run it" w tabeli:
Video Card Driver Version (DirectX)

Your driver version number is: 7.14.10.603
i obok:
FYI: Your video card driver version is provided for your information, but it is not part of this analysis. But proper video card driver versions are important to the proper operation of your product
Wydaje mi się, że info wskazuje na nieaktualną wer ale pytanie, jaka jest aktualna?

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2008-09-12, 19:35   

Kimo napisał/a:
jaka jest aktualna?

PiotrW napisał/a:
zaktualizować sterowniki od karty graficznej (masz stosunkowo nową kartę, więc mogą jeszcze występować błędy) do wersji 8.8.

[ Dodano: 2008-09-12, 19:37 ]
A tak konkretnie to znajdziesz je TU (polecam ściągać sam sterownik bez CCC)

Kimo 

Wysłany: 2008-09-12, 19:43   

Już wiem o co chodzi z komunikatem. Sterowniki oczywiście zaktualizowałem (8.8) i zastosowałem się do wszystkiego w odpowiedzi no ale lipa.

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2008-09-12, 19:49   

Wyczyść kartę graficzną i zobacz czy się nie przegrzewa. Możesz też spróbować nieznacznie obniżyć jej taktowanie.

Kimo napisał/a:
Sterowniki oczywiście zaktualizowałem

A czy odinstalowaleś wcześniej starą wersję i wyczyściłeś resztki np. Driver Cleaner'em?

Kimo 

Wysłany: 2008-09-12, 22:55   

Tak, wszystko oczyszczone. Karta się grzeje mocno, ale wszystkie 4850 tak mają (73 stopni w spoczynku), a myślę, że skoro Crysis'owi i CoDowi to nie przeszkadza to np. Kolega do mnie dzwonił, że zakupił nowy PC więc myślę, że najlepiej jak sprawdze na jego PC bo wcześniej nie znałem nikogo z dość mocnym sprzętem.

Sasza 

Piwa: 29/15
Wysłany: 2008-09-12, 23:33   

Ja bym jeszcze sprawdził czy dochodzi radiator na karcie, jak mój kumpel bawił sie radiatorem na procku (wykrecił sobie żeby se popatrzec jeszcze na dodatek wytarł paste termoprzewodzącą bo uznał że to brud :mrgreen: ) to potem przy jakowejś grze restartował mu sie komp potem dokręcił radiator i wszystko było git. A i jeszcze zetrzyj stara paste i natrzyj nową czasem to pomaga. POZDRO i POWODZENIA.

Kimo 

Wysłany: 2008-09-13, 10:27   

Jeśli tak robił to PC się restartował najpewniej z jednego powodu: temp. ponieważ jak wiesz lub nie w BIOSie jest ustawione max temp dla procesora, karty itp i kiedy maximum zostanie przekroczone to wtedy jest zwiecha żeby nie spalić podzespołu. Poza tym karta ma miesiąc;]Jednak znalazłem rozwiązanie i zostawię dla potomnych :) Mianowicie: jeśli macie Tableta tak jak ja musicie wejść w Panel Sterowania>Programy i Funkcje>Włącz lub wyłącz funkcję systemu Windows>i tu odznaczyć Składniki opcjonalne komputera typu tablet.
Dzięki za odpowiedzi.

Odpowiedz do tematu