BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z odpaleniem gry
Autor Wiadomość
deathcross 

Wysłany: 2010-02-11, 10:45   Problem z odpaleniem gry

Kupiłem wczoraj Bioshocka w Kolekcji Klasyki, zainstalował się mimo problemów z tym patchowaniem na końcu instalacji. No ale nie o tym chciałem pisać, mianowicie gra się uruchomiła spędziłem przy niej z godzinkę czasu. Śmigała aż miło, wtedy ją wyłączyłem, i to był chyba mój błąd... gdy chciałem później ją uruchomić wyskakiwał mi komunikat

http://img192.imageshack.us/i/beztytuuvoe.jpg/

nagrałem więc ponownie grę, niestety komunikat ciągle się pojawia. Nie ma to na pewno związku z językiem gry, bo tak i w ang i pl wciąż nic nie działa.
Byłbym wdzięczny za pomoc.
Postaw piwo autorowi tego posta

PiotrW 

Piwa: 17/8
Wysłany: 2010-02-11, 13:38   

Masz na myśli wersję z Premium Games czy Pomarańczowej Kolekcji Klasyki?
Czytałeś ten temat? -> http://www.bioshock.com.p...wanie-vt548.htm

deathcross 

Wysłany: 2010-02-11, 14:51   

Mam Pomarańczową Kolekcję Klasyki, czytałem również FAQ ale nie znalazłem tam odpowiedzi na przypadłość która mi się przytrafiła. ;/

PiotrW 

Wysłany: 2010-02-11, 14:59   

A możesz opisać co to był za problem z patchowaniem na końcu instalacji? I czy przy ponownej instalacji wystąpił znowu?

deathcross 

Wysłany: 2010-02-11, 15:09   

właściwie ten problem był mało istotny, po prostu ten program ściągający patch nie chciał się połączyć z serwerem, pobawiłem się w IE i zadziałało, teraz przy każdej instalacji działa już poprawnie, wiec to akurat nie ma raczej wpływu na błąd który wyskakuje przy włączaniu gry.

Dodatkowo zauważyłem teraz że gdy płyta jest w środku i naciskam na ikonkę odpowiadającą za uruchomienie płyty {po raz enty instaluje grę naiwnie myśląc że tym razem zadziała hehe} wyskakuje mi

http://img246.imageshack.us/i/nowy1k.jpg/

i aby odtworzyć płytę albo muszę wyjąć i wsadzić ja jeszcze raz do czytnika tak by ja sam uruchomił albo otworzyć naciskając prawym na ikonkę cd romu i klikając w "otwórz".

Sam już nie wiem czemu za pierwszym razem gra działała a teraz nie chcę. ratujcie bo jestem na skraju rozpaczy ^^ by z orginalną grą było tyle problemów ;(

PiotrW 

Wysłany: 2010-02-11, 16:55   

A może po prostu płyta jest uszkodzona? Spróbuj zainstalować grę na innym komputerze. A jak będą podobne problemy jak te o których przed chwilą wspomniałeś pójdź wymienić grę na inny egzemplarz.

Odpowiedz do tematu