Wysłany: 2008-09-20, 18:45 Problem z odpaleniem gry
Witam. Ostatnio nabyłem grę Bioshock (legalna originalna wersja) No więc wkładam płytkę, odpalam instalację, po pomyślnej instalacji włączam grę...
i nic. uruchamiam grę, a tu tylko obok kursora klepsydra przez pare sekund, potem znika i nic. Żadnego okienka ani błedu.
Próbewałem gre pare razy reinstalować, instalować patche, nawet ostatnio robiłem reinstal windowsa i też nic. potem jeszcze ściągnąłem demko gry które też nie chciało odpalić, tak samo jak full. Już nie wiem, co mam robić
szukałem w całym necie, czy ktoś ma podobny problem, ale nic... Jak to możliwe, że Crysis chodzi mi płynnie na medium, a taki Bioshock nie chce nawet odpalić??? PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC!!!!
PS. mój sprzęt to:
AMD athlon 64 X2 dual core 4200+ 2.21 Ghz
1 GB RAM
nVIDIA GeForce 8600 GT
dysk 250 GB
windows XP home edition
czyli do jakiego mam to dać działu? zrobiłem co pisalo w FAQ i dalej nic. czy jestem skazany na formata? czy to powinno pomóc? bo jeśli sformatuje dyska i dalej tego nie uruchomię to mnie zwącha
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1097 Piwa: 29/15 Skąd: czy z kąd?
Wysłany: 2008-09-20, 19:46
A sprawdzałes płytke u jakiegoś kumpla bo to może być wina płytki!! Radze sprawdzić bo możesz jeszcze oddać do sklepu jeśliby była uszkodzona. POZDRO.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2008-09-20, 21:11
Przeskanuj dysk antywirem bo to może być powód niedziałania!
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wiek: 22 Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 95 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: ...z tąd i tamtąd
Wysłany: 2008-09-20, 22:22
Jak nie chce odpalic to z popychu go trzeba Razi mnie ten Windows Xp Home edition co go masz. Zainstaluj Professionala z SP 2. Dlatego ze nie widzialem nigdzie zeby pisalo w wymaganiach gry ze obsluguje XP Home Edition , Pisze tylko o Viscie i Xp SP2
Podsumowanie: Moim zdaniem blad tkwi w systemie operacyjym ,daltego ze caly sprzet masz wporzadku. Zainstaluj XP Professional z SP2 ,albo SP3
_________________ Would you kindly?
A man chooses
A slave obeys
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^
Ostatnio zmieniony przez sosna5115 2008-09-20, 22:39, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam XP home edition i BioShock działa jak złoto....to nie wina systemu, ale czego w takim razie?
[ Dodano: 2008-09-20, 22:34 ]
Hmm przypomniałem sobie, ze mialem kiedys taki sam problem z GTA San Andreas. Wtedy to był jakiś wirus, więc przeskanuj kompa antywirusem, powinno pomóc.
Chmmm moj kumpel co u niego to instalowalem tez ma Xp he i mu dziala. Aha sprubuje zeskanowac dysk bo żeczywiscie tego jeszcze nie zroilem Zazwyczaj mam mnustwo virów.... obczaje co to da i zdam raport aha zapomnialem napisac ze mam tez SP2
Wysłany: 2008-09-21, 09:29
Wiem, że jest jeszcze jakiś "core fix", czy coś podobnego do procesorów AMD ale nie mam pojęcia co to do końca jest, i skąd to pobrać. Może ktoś inny pomoże.
[ Dodano: 2008-09-21, 12:01 ] kurde kaspersky juz od 20 minut skanuje a dopiero 3% trochę se poczekam Aha dotąd znalazł już 30 wirusów i 20 trojanów szykuje sie sprzątanie a tego programiku jeszcze nie zainstalowałem, bo mam zamiar to zrobić po likwidacji wirusów
Wysłany: 2008-09-21, 12:08
No to jak juz masz tyle wirów to to na bank będzie to, jeśli pomogże to postaw piwko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum