Wiek: 22 Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 95 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: ...z tąd i tamtąd
Wysłany: 2008-09-22, 19:58
Podsumujmy:
Przeskanowales dysk anty wirem,
Wyczysciles komputer ze zbednych smieci,
Masz poinstalowane wszystkie najnowsze sterowniki,
Komputer spelnia z palcem w dupie wymagania gry,
Masz SP3 a Bioshock dalej nie smiga,
Przeczytales FAQ Autorstwa Szynka.
I mimo tego wszystkiego gra dalej nie dziala... hmmm walnij mu tego formata, jesli i to nic nie da to wina lezy albo po stronie oprogramowania (grze), albo komputera (podzespolow). Ale raczej na pewno po formacie gra bedzie dzialac.
Wydaje mi sie ze przez te wirusy zrobil Ci sie jakis syf na kompie, ktorego anty wir nie wykryl i czyszczenie komputera nic nie dalo, dzieki czemu przez to gra sie nie odpala.
Komputer to dziwne zwierze czasem i jak go kopniesz to moze zadzialac
_________________ Would you kindly?
A man chooses
A slave obeys
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^
Wiek: 22 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 89 Piwa: 4/2 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-22, 20:28
Cóż, nie robił z tego co tu widzę jeszcze defragmentacji dysków Może spróbuj to zrobić zydek9.Choć jeśli po tych wszystkich kombinacjach nie widać efektów to sam wątpię w moje słowa.
Podsumujmy:
Przeskanowales dysk anty wirem,
Wyczysciles komputer ze zbednych smieci,
Masz poinstalowane wszystkie najnowsze sterowniki,
Komputer spelnia z palcem w dupie wymagania gry,
Masz SP3 a Bioshock dalej nie smiga,
Przeczytales FAQ Autorstwa Szynka.
Dokładnie
sosna5115 napisał/a:
wina lezy albo po stronie oprogramowania (grze)
Jak już pisałem, to nie wina gry, bo instalowałem u siebie demko i też nie działało, a full wersje sprawdzałem u kumpla i dziargała
sosna5115 napisał/a:
Wydaje mi sie ze przez te wirusy zrobil Ci sie jakis syf na kompie, ktorego anty wir nie wykryl
Też tak sądzę, dlatego często pomagał mi tylko format.
Formata mam już w planach, ale pomyślcie jeszcze trochę zanim to zrobię...
Bo format to nie jest takie fiku miku a poważne działanie na moim podrażnionym przez wiele formatów dysku.
[ Dodano: 2008-09-22, 20:31 ]
A gwarantuję jak sie problem rozwiąże to stawiam piwa wszystkim obecnym na moim temacie
Wiek: 22 Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 95 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: ...z tąd i tamtąd
Wysłany: 2008-09-22, 20:39
Ostatecznie jesli jeszcze tego nie robiles, to sciagnij i zainstaluj sobie Ad-Aware 2008 zaktualizuj go i przeskanuj kompa jeszcze raz i jesli masz mozliwosc zalatw sobie jakis inny program antywirusowy niz kasperski. Jakiegos avasta, albo mksa. Mozliwe ze one wykryja ci jeszcze jakies syfy i wkoncu usuna ten przez ktorego nie idzie BS.
A jeszcze jedno pytanko, czy inne gry ida Ci normalnie?
A man chooses
A slave obeys
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^
Wysłany: 2008-09-22, 21:03
Jeśli to konflikt ze sprzętem, to możesz spróbować zrobić jeszcze 2 rzeczy: odłączyć fizycznie wszystkie niepotrzebne karty i napędy lub powrócić do ustawień domyślnych w SETUP'ie BIOS'u.
Wysłany: 2008-09-22, 21:19
Ja bym jeszcze cofnął system kiedyś tak naprwaiłem jakiś program, czasem pomaga.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2008-09-22, 21:26
Chodzi Ci o przywracanie systemu? To nic nie da jesli nie robil punktów przywracania. Wiem ze system robi je sam przy instalacji niektorych programow. A pozatym jesli problem tkiw (virus) w systemie32 to przywracanie nic mu nie da. Po drugie on juz chyba przywracal system i nic nie dalo.
A man chooses
A slave obeys
A jeszcze jedno pytanko, czy inne gry ida Ci normalnie?
Nie ma takiej gry, która by mi nie odpaliła, nie licząc Bioshocka -Wszystko mi chodzi (mam Crysisa, F.E.A.R.a, nfs PS, CoDa4, GRIDa itd. dziwne że wszystko chodzi tylko nie Bioszok )
A te Ad-Ware już dawno instalnąłem
Cytat:
Jeśli to konflikt ze sprzętem, to możesz spróbować zrobić jeszcze 2 rzeczy: odłączyć fizycznie wszystkie niepotrzebne karty i napędy lub powrócić do ustawień domyślnych w SETUP'ie BIOS'u.
eeeeeeee... głupi pomysł, zresztą nie mam żadnych dodatkowych kart i napędów,
a w SETUP'ie BIOSU mam domyślne ustawienia...
Dlaczego akurat Bioshock dlaczego nie np. Crysis który ma 3 razy większe wymagania Dlaczego właśnie ja
Założe sie że kiedy wyjdzie film Bioshock to mi nie będzie chciał się włączyć
To chyba jakaś Bioshock'owa klątwa ani demko nie dziarga ani full
Wysłany: 2008-09-22, 22:04
Jeśli się nie boisz, to mozesz ewentualnie zrobić update BIOS'u. Oczywiście nie jest to bezpieczne ale w tym momencie nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Wysłany: 2008-09-22, 22:04
zydek9 napisał/a:
To chyba jakaś Bioshock'owa klątwa ani demko nie dziarga ani full
Kazda gra ma swoj engine, ktory jest pisany innym kodem. To nie klatwa ^^ poprostu ten kod ktorym jest napisany Bioshock ma problem z jakimis plikami w twoim systemie, ktore sa mu potrzebne do uruchomienia (poprawnego pod sprzet wczytania kodu), lub poprostu windows ktory ma zainfekowane pliki zle odczytuje ten kod
[ Dodano: 2008-09-22, 22:08 ]
Szynek napisał/a:
Jeśli się nie boisz, to mozesz ewentualnie zrobić update BIOS'u.
Szynek to chyba nie ma wiekszego znaczenie, jesli system ma problem z podzespolami to niech kliknie PPM na Mój komputer ,wejdzie w właściwości > zakładka Sprzęt > menedżer urządzeń i w menu Widok zmieni na "Zasoby według typów" jesli przy jakiejs ikonie jest "!" na żółtym tle to znaczy ze jest konflikt z tym urzadzeniem/oprogramowaniem
A man chooses
A slave obeys
Jeśli się nie boisz, to mozesz ewentualnie zrobić update BIOS'u. Oczywiście nie jest to bezpieczne ale w tym momencie nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Wiem, jak bezpiecznie i szybko pzreprowadzić taką operację, ale to już jest ostatnia rzecz, jaką miałbym zrobić...
sosna5115 napisał/a:
Kazda gra ma swoj engine, ktory jest pisany innym kodem. To nie klatwa ^^ poprostu ten kod ktorym jest napisany Bioshock ma problem z jakimis plikami w twoim systemie, ktore sa mu potrzebne do uruchomienia (poprawnego pod sprzet wczytania kodu), lub poprostu windows ktory ma zainfekowane pliki zle odczytuje ten kod
Wiadomo
[ Dodano: 2008-09-23, 15:19 ]
HEJ DZISIAJ TERAZ FORMATUJĘ DYSK NADESZŁA WIEKOPOMNA CHWILA GRA ALBO ODPALI ALBO NIE ODPALI trzymcie kciuki bo jak nie odpali to ją wyczasne przez okno i tyle se pogram więc... do zobaczenia po formacie
[ Dodano: 2008-09-23, 17:45 ]
Temat do zamknięcia Gra działa! Wystarczyło tylko sformatować dysk C Dobrze że nie formatowałem pozostałych partycji
Wielkie dzięki za okazaną pomoc wreszcie mogę organizować wycieczkę do Rapture
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum