Nie jestem pewien, czy to stuprocentowy, czysty błąd, ale wygląda to dziwnie. Wydaje mi się, że tak być nie powinno. Mianowicie chodzi o to:
http://i48.tinypic.com/atp16t.jpg
Czy Wy też tak macie? Konkretnie te... kreski (?) na obrazie, jakby był jakiś rozmazany.
W mulitplayerze tego nie mam - tutaj tak. Sterowniki do karty graficznej najnowsze, wszystko chodzi bardzo, bardzo płynnie na najwyższych detalach. Próbowałem wyłączać wiele opcji, zmieniać rozdzielczość, niestety bez rezultatu.
Pięknie proszę o pomoc.
Mam taki sam problem. Jakby textury postaci i obiektów były doczytywane z dużym opóźnieniem. U mnie natomiast w zasadzie jest większy problem, który opisywałem w innym temacie na forum. Chyba dopiero zagram w BS 2 po kupieniu nowego komputera A poza tym, to macie muzykę w menu single player, nie w multi, w multi mam w menu muzykę, ale w menu singlu nie mam
Nie, bo padnę. Spróbowałem wszystkiego:
- Zmiany w panelu sterowania Nvidia;
- Zabawa z odświeżaniem i Vertical Sync'em;
- Reinstall gry.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły? Bo w takich warunkach grać się w Single nie da
Wysłany: 2010-02-09, 21:32
A jaką macie częstotliwość RAM'u? Pytam, bo podobny problem występuje w większości gier opartych o Unreal Engine 3, przyczyną są właśnie zbyt wolne moduły pamięci, które powodują bardzo długie doczytywanie się tekstur.
800Mhz, ale problem w tym, że żadne tekstury się nie "nie doczytują" - po prostu jakby ktoś rozszerzył ekran i postawił kilka rozmazujących się krech. Juk już wspomniałem - w MultiPlayerze to nie występuje
Ostatnio zmieniony przez Gigsav 2010-02-10, 14:09, w całości zmieniany 1 raz
Co do "sztucznego" DX10 - Nie, nic z tych rzeczy.
Tak, mam natywną. Gram na 1280x1024
- Windows XP SP3;
- Intel Core 2 Quad 2.3Ghz
- GeForce 295GTX 1700MB DDR3
- 4GB RAM 800Mhz
EDIT:
Stało się coś... bardzo dziwnego.
Ustawiłem rozdzielczość na 800x600, po czym stwierdziłem, iż paski zniknęły. Jednak najbardziej dręczy mnie pytanie - dlaczego na wyższych rozdzielczościach linie znów się pojawiają?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum