Witam, mam problem z uruchomieniem gry w trybie DX10 zarówno przed zpatchowaniem jak i po, Mój system to Win 7 32 bit, karta GF 8800 GT, dxdiag nie zgłasza problemów w 3DMark Vantage karta przechodzi wszystkie testy bez żadnych błędów ani artefaktów. Próbowałem już uruchamiać grę w trybie zgodności z Windows Vista z SP1 oraz SP2. W trybie DX9 gra działa bez żadnych problemów z najwyższymi ustawieniami w rozdzielczości 1600x1200. Czy ktoś miał już podobny problem? mój komputer spełnia wszystkie wymagania oprócz w/w karty zainstalowany w nim jest C2D 2x 3.0GHz , 4GB ram oraz 2 dyski po 250GB. Mam też stały dostęp do netu, więc każdorazowa aktywacja gry nie sprawia problemu.
Tak, gra oryginalna, pierwsze wydanie edycji polskiej. Standardowo po instalacji ani po zpatchowaniu nie uruchamia się, wywala ją tak jak opisałem powyżej. Aby ją uruchomić muszę do skrótu dodać parametr "-dx9" co powoduje uruchamianie gry tylko w trybie dx9. Jakiekolwiek próby uruchomienia w trybie DX10 spełzają na niczym. System i parametry tak jak opisałem w poście wyżej. Jako że w Win 7 jest zaimplementowano najnowsze DX11 gra po instalacji standardowo próbuje się uruchomić w trybie DX10, w tym momencie po sprawdzeniu oryginalności płyty w napędzie gra uruchamia się ale widnieje tylko "black screen" i systemowy kursor myszy. Po przejściu do pulpitu lub uruchomieniu menadżera zadań pojawia się systemowy komunikat iż wystąpił błąd aplikacji i zostanie ona zamknięta. Pomimo to proces gry nadal siedzi w pamięci i nie da się go zamknąć, jedyny sposób to wylogowanie z systemu i ponowne zalogowanie. Ze strony gry nie ma żadnych komunikatów o błędach, jedynie po ponownym uruchomieniu w trybie DX9 wszystkie ustawienia resetują się do domyślnych. Jak już pisałem próbowałem uruchomić grę w trybie zgodności z Windows Vista z SP1 oraz SP2, niestety tak jak w normalny m trybie uruchamiania zarówno bez dodatkowych parametrów jak i z parametrem "-DX10" w skrócie gra się wysypuje. Po dodaniu w skrócie parametru "-dx9" jak pisałem gra się uruchamia normalnie i nie ma z nią żadnych problemów.
Wszystkie sterowniki, DX oraz Bios posiadam zaktualizowane, próby ze starszymi wersjami sterowników do karty graficznej niestety nie przyniosły żadnych rezultatów.
Karta jest na 100% sprawna- W 3DMark Vantage w którym wszystkie testy wykorzystują DX10 karta przechodzi je bez żadnych błędów ani artefaktów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum