ja miałem ten sam problem. Wszedłem w dane aplikacji i bioshock (C:\ Documents and Settings\nazwa konta\Dane Aplikacji\Bioshock) i znalazłem plik CDKEY i coś tam jeszcze. zmień wpis
CD KEY_B (Twój cd key) B_482-a
na
CD KEY_B -EMPTY- B-B
PS. Folder Dane Aplikacji jest ukryty
_________________ Bioshock to jest boska gra boska gra
Witam serdecznie wszystkich użytkowników i administratorów .
Mam dosć nietypowy jak sądzę problem z aktywacją gry . Po instalacji gry dokonuję aktywacji via net i wszystko jest ok - tj gra odpala się b/u .
Jednakże po ponownym uruchomieniu komputera gra informuje mnie , że muszę ją aktywować przed użyciem . A przecież już aktywowałem .
Sytuacja powtarza się na dwóch różnych kompach / stacjonarka + laptop / .
Dzwoniłem do pomocy technicznej Cenegi - bez rezultatu .
Może ktoś w Was będzie w stanie udzielić mi jakiejś wskazówki / aktywowanie przy każdej odpałce odpada , bo nie zawsze mam dostęp do netu /
Pozdrawiam
Wysłany: 2009-11-18, 13:47
A może to wina dostawcy internetu albo modemu/router'a? Sprawdź u kogoś innego, jeśłi problem będzie się powtarzał, Cenega powinna Ci płytę wymienić. Oczywiście możesz też pójść na skróty i grę zwyczajnie crack'ować- skoro masz oryginał, nie widzę w tym nic nieuczciwego.
Wysłany: 2009-11-18, 18:15
Zgodze sie z przedmówcą, sprawdź łącze i zobacz na innym kompie z innym łączy czy taka sytuacja tez się zdaża jak tak do Cenegi dźwoń, bo skoro masz oryginał i Ci nie działa a swoje zapłaciłeś to ma działać i już.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Ja miałem problem z aktywacją, że po kilka razy musiałem aktywować, żeby załapało. Edycja premierowa. No i doszło do tego, że zmarnowałem cały limit. Ale okazuje się, że jest na to rada. Wystarczy wejść na http://www.bioshockunlock.com/ Rozwiązuje problemy z wyczerpanymi aktywacjami. Jest to oficjalna strona Securomu, więc w pełni legalna.
Cześć.
Myślę, że mogę się podczepić do tematu.
Zakupiłem dzisiaj Bioshocka z pomarańczowej kolekcji klasyki. Gra zainstalowała się bez problemów. Problem pojawił się przy aktywacji. A mianowicie mój klucz aktywacyjny nie działa, pomimo faktu iż wpisywałem go wielokrotnie, nie zapominając o myślnikach (kod zbadałem z każdej strony i nie ma mowy o błędzie przy przepisywaniu). Pokazuje mi się taki komunikat:
Cytat:
Activation process has been terminated. Please make sure the SERIAL NUMBER has been entered correctly.
Press BACK to attempt another activation, click MANUAL ACTIVATION to activate manually or press CANCEL to abort. If the problem persists please contact mailto:support@securom.com.
The SERIAL NUMBER was not found in the database. Most likely the SERIAL NUMBER has been entered incorrectly.
Przy aktywowaniu wyłączyłem firewalla. Sprawdzałem też crackami (wiem, że nie lubicie tutaj piractwa, ale mam oryginał, więc mi się należy) i niestety, choć gra omija aktywację, to dalej występuje problem z pojawiającym się okienkiem o błędzie bioshock.exe (na kilku crackach). Tak więc sytuacja beznadziejna. Napisałem też do cenegi (choć pewnie prędzej "zejdę" z tego świata niż mi odpiszą) i do securoma. Tak więc czekam na ich odpowiedzi. W międzyczasie może coś jeszcze zaproponujecie?
Nie wiem jak z tego korzystać. Jak klikam to wyświetla mi się komunikat: This application is not activated on your machine, the revocation can not be performed."
Coś tam było w instrukcji napisane o kontach na jakich jest się zalogowanym na kompie, ale nie czaję.
[ Dodano: 2012-04-19, 23:20 ]
Problem został rozwiązany. Napisałem do securoma, a Ci odpisali mi w kilka godzin. Podali prawidłowy kod. Prawdopodobnie był to mój błąd, bo ciągle pisałem cyfrę "5" zamiast "S". Problem w tym, że w instrukcji to "S" znacznie bardziej przypomina "5", więc naprawdę można się wielokrotnie mylić. Mimo wszystko jeśli klucz faktycznie będzie nieprawidłowy na papierze, to warto pisać do securoma... szybko mi pomogli. Tyle godzin siedziałem i się męczyłem nad tą aktywacją, a rozwiązanie okazało się takie proste.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum