SRRY!LUDZIE PRZEPRASZAM!!!ZASZŁA POMYŁKA!!!
MOJA PŁYTA GŁÓWNA OBSŁUGUJE PCI!!!
Przepraszam was!Po prostu z ciekawości zajrzałem do instrukcji płyty głównej ,a tam:
AGP x4/x8
3 PCI
Wiek: 22 Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 95 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: ...z tąd i tamtąd
Wysłany: 2008-06-02, 22:04
No wlasnie placek nie zabardzo wiadomo czego wkoncu sie dowiedziales z tej instrukcji... Tak jak szynek napisal PCI i PCIE to nie to samo... Skoro masz napisane AGP 4x/8x i 3 PCI to znaczy ze na grafe masz gniazdo AGP a PCI x1 tzn. na karte dziwekowa albo sieciowke... Nie wiem czy sa plyty glowne z AGP i PCI-E
_________________ Would you kindly?
A man chooses
A slave obeys
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^
Wiek: 20 Dołączył: 02 Paź 2007 Posty: 43 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: South Park
Wysłany: 2008-06-02, 22:06
Mówiłem o tym od samego początku ale jak zwykle nikt sie mnie nie słucha... ech....
Co do płyt to są ale dopiero od niedawna... zazwyczaj są to bardzo drogie i nowoczesne płyty główne...
Wiek: 22 Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 95 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: ...z tąd i tamtąd
Wysłany: 2008-06-02, 22:10
Nie no kkusio pierwsze slysze ... Wez no daj linka do takiej plyty. Jak dla mnie to AGP i PCIE sie gryzie tak jak slot na pamiec DDR i DDR2 ... w kazdym badz razie nawet jesli sa takie plyty to placek chyba takiej nie ma, skoro sa takie nowe
A man chooses
A slave obeys
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^
Wysłany: 2008-06-02, 22:25
Co do takiej płyty to "Asus p5b deluxe" może do takich nalerzec...
BTW placek najlepiej zrobisz podając nazwe swojej płyty głównej i dopiero wtedy będzie można na serio rozmawiac co możesz kupic.
Wysłany: 2008-06-02, 22:34
I gdzie masz tu niby wzmianke o PCIE i AGP na plycie?? http://pclab.pl/art21863-4.html . kkusio nie wprowadzaj ludzi w blad . AGP i PCIE sie gryzie albo jedno albo drugie...
A man chooses
A slave obeys
Wysłany: 2008-06-02, 23:00
Hehehe no placek napisz jaki masz model plyty glownej to sie sprawdzi jakie masz tam sloty. A jesli chodzi o tego Asus p5b deluxe to masz 2 sloty PCI-E 16x ; 3 sloty PCI 1x i 1 slot PCI ten malutki taki
A man chooses
A slave obeys
Wysłany: 2008-06-03, 12:18
Ale zobacz na parametry tego slota PCIE i AGP ... PCIE chodzi z predkoscia 4x a nie standardowe 16x. A ta plyta na komputronik to w opisie nie pisze nic o AGP slocie tyle co na zdjeciu mozliwe ze jest ,a pozatym ta plyta to produkt archwialny jak pisze. No dobra ok sa plyty z PCIE i AGP ale slabe pod wzgledem wydajnosci... NIe kupil bym takiej
A man chooses
A slave obeys
Wysłany: 2008-06-03, 14:36
Asus p5b deluxe nie wydaje się słabą płytą główną (ma bardzo dobre parametry a na zdjęciu jest 6 slotów a nie 5) ,ale nie dziwie się że niepiszą o tym w opisie ponieważ nie jest to zaleta (gdyby były to dwa konkurujące standardy to inna sparawa) to tak jak z akcelatorami 3D (większośc nowych płyt teoretycznie może je obsługiwac nawet VooDoo ale czy w dziśejszych czasach jest to zaleta ?... Nie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum