BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
nv4_disp
Autor Wiadomość
mateusz812 

Piwa: 2/4
Wysłany: 2010-01-03, 15:22   nv4_disp

NVIDIA ssie :P Mam problem z tym plikiem (tym co w nazwie tematu). Najczęściej cholerstwo atakuje jak gram w BioShocka. Zainstalowałem najnowsze stery do karty graficznej i po kilku dniach działania znowu padło.

Macie panowie jakieś propozycje na naprawę tego dziadostwa?

PS. Ściągnąłem ten plik z internetu ale nie mogę go zamienić z systemowym, pomijając wyłączenie programu NVIdii...
Postaw piwo autorowi tego posta

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-01-03, 15:26   

Nvida nie ssie.
Swoją drogą, potwornie denerwuje mnie to importowane z Ameryki wyrażanie, które z tego co widzę, zadomowiło się u nas na dobre.

mateusz812 

Wysłany: 2010-01-03, 15:30   

tak, owszem jest duży import z Ameryki, ale co to wnosi do tematu, że się tak wyrażę?

Poza tym, twierdzę, że NVIdia jest kiepska, bo zawsze miałem problemy z kompem przy NVIDII. Muszę robić coś nie tak, albo z moją kartą graficzną coś jest nie halo.

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2010-01-03, 15:59   

A jak aktualizowałeś, to wywalałeś wcześniej starszą wersję? I masz najnowszego DirectX'a?

Sasza 

Piwa: 29/15
Wysłany: 2010-01-03, 16:15   

Njalepiej zrób format i nie wgrywaj czasem najnowszych sterów od grafy, lepiej wgraj jakieś sprzed 3-4 miesięcy.

mateusz812 

Wysłany: 2010-01-03, 16:38   

Direct 9

a nie wywalałem wcześniejszych sterów bo jestem laikiem jeśli chodzi o naprawę kompa ;) poza tym mój tępy informatyk mi polecił nadpisanie. Co do sterów - chyba ściągnę jakąś starszą wersję tylko nie wiem jeszcze jaką.

Ogur 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-01-03, 17:54   

Może nie masz nowszych sterowników PhysX zainstalowanych. Ja nie mogłem Piły uruchomić bez tego, odpowiada za różne badziewia graficzne i optymalizacje gier. To tylko moje przypuszczenia :D

mateusz812 

Wysłany: 2010-01-03, 17:57   

Ogur - to może mieć sens... Akurat przy grach pada mi system. Wyłączają się najróżniejsze gry wymagające 3D. Postaram się poszykać PhysX - może znajdę :)

Inq 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-01-03, 18:24   

Ludki, to i ja się poskarżę na swoją kartę.
Mianowicie, od reinstalacji systemu, to jest - jakieś kilka miesięcy temu - karta graficzna zaczęła się nagle wyłączać w przypadku wzmożonej aktywności. Po prostu się wyłącza, monitor się wyłącza, komp siada i trzeba go też wyłączyć (reset nie pomaga). Napisałem na forum idg, czy jakoś tak, tam powiedziano, że zasilacz (na który kumpel, który mi przywracał kompa do życia narzekał) jest ok. Co dodatkowo jest poparte tym, że przed reinstalacją windowsa nie było jakichkolwiek problemów.
Co mam robić?

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

mateusz812 

Wysłany: 2010-01-03, 18:35   

Sprawdź temp. karty tak na wszelki wypadek. Może problem z napięciem lub temperaturą?

Szynek 

Otrzymał 59 piw(a)
Wysłany: 2010-01-03, 20:57   

mateusz812 napisał/a:
Direct 9

No fajnie, tylko że DirectX 9 ma co kilka miesięcy redystrybucje, najnowsza jest TA. Proponuję zainstalować.

mateusz812 napisał/a:
a nie wywalałem wcześniejszych sterów bo jestem laikiem jeśli chodzi o naprawę kompa poza tym mój tępy informatyk mi polecił nadpisanie. Co do sterów - chyba ściągnę jakąś starszą wersję tylko nie wiem jeszcze jaką.

To wiele wyjaśnia... Sugeruję wywalić wszystkie obecne sterowniki (a resztki wyczyścić Driver Cleaner'em), po czym zainstalować najnowsze możliwe. Jeśli to nic nie da, ponownie wywal wszystko ale tym razem zainstaluj driver'y z płytki dołączonej do karty graficznej.

Ogur napisał/a:
Może nie masz nowszych sterowników PhysX zainstalowanych. Ja nie mogłem Piły uruchomić bez tego, odpowiada za różne badziewia graficzne i optymalizacje gier.

PhysX instaluje się razem ze sterownikami od Nvidia.

mateusz812 

Wysłany: 2010-01-03, 21:01   

ok, to teraz pytanie: czy aby wyczyścić stery wystarczy usunąć je driver cleanerem i co po ich usunięciu? będę musiał przejśc do biosu?

kolejna rzecz: czy karta graficzna może powodować wyłączanie najróżniejszych się programów? (gg, opera, mozilla, gry, winamp)

Sasza 

Piwa: 29/15
Wysłany: 2010-01-03, 21:12   

mateusz812 napisał/a:
ok, to teraz pytanie: czy aby wyczyścić stery wystarczy usunąć je driver cleanerem i co po ich usunięciu? będę musiał przejśc do biosu?

Kart działa nawet bez sterowników, tylko że będziesz miał kiepską rozdziałke i w przeglądarkach będą dziwne animacje.

mateusz812 napisał/a:
kolejna rzecz: czy karta graficzna może powodować wyłączanie najróżniejszych się programów? (gg, opera, mozilla, gry, winamp)

Raczej nie, ale z tymi kompami to nigy nic nie wiadomo :-P

Inq napisał/a:
Ludki, to i ja się poskarżę na swoją kartę.
Mianowicie, od reinstalacji systemu, to jest - jakieś kilka miesięcy temu - karta graficzna zaczęła się nagle wyłączać w przypadku wzmożonej aktywności. Po prostu się wyłącza, monitor się wyłącza, komp siada i trzeba go też wyłączyć (reset nie pomaga). Napisałem na forum idg, czy jakoś tak, tam powiedziano, że zasilacz (na który kumpel, który mi przywracał kompa do życia narzekał) jest ok. Co dodatkowo jest poparte tym, że przed reinstalacją windowsa nie było jakichkolwiek problemów.
Co mam robić?

Masz UPS?

mateusz812 

Wysłany: 2010-01-03, 21:20   

ok. Na razie to zainstaluje Direct 10 - jak będzie dobrze to dobrze, a jak nie to czas wgrać sterowniki tylko nie wiem którą wersję, ale się pomyśli ;)

Inq 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-01-03, 21:32   

Cytat:
Masz UPS?

Ups to jest jak komputer się wyłącza. U pe es to nie wiem co to jes.

A przegrzewa się ostro, do 100 stopni. Ale wcześniej przecież też się nagrzewało i był spokój. Może to przez kurz, nie wiem.

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

Odpowiedz do tematu