BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: PiotrW
2008-08-12, 21:42
Nowy Redaktor
Autor Wiadomość
Wizzy 

Piwa: 8/4
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-08-12, 15:03   

Ja sie nie wyzywam nie mam po co :]

1. Redaktorem nie chciałem być

2. To że piszę co myślę nie musi być od razu poddawane krytyce

3. Robi sie offtop i pierdolone nabijanie postów
Postaw piwo autorowi tego posta

Gam 

Piwa: 4/2
Wysłany: 2008-08-12, 15:07   

Gangsta, co do tego sadu to np to:
Cytat:
Dobra Wizzy zostaw w spokoju....Piotr cwany jesteś przez internet chcesz pogadać na realu?Mam kumpla w wawie mogę do niego przyjechać ale z tobą chętnie się ustawię....zobaczymy ile wtedy będziesz mial do gadania...-.-

Cytat:
zapewnić wam żęby "wasz nowy i kochany redaktor i moderator mial zawaby?"

Ale ja tu widze ze nie tylko nowy redaktor swietnie sie bawi :3
Cytat:
3. Robi sie offtop i pierdolone nabijanie postów

Wcale nie, po prostu jest teraz ta czesc w ktorej kazdy wyjasnia swoje poprzednie posty, ktore dotycza oczywiscie dyskusji toczacej sie w okolo wyboru nowego redaktora :)

Beliar 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2008-08-12, 15:09   

Gangsta napisał/a:
Do sądu?????Człowiek Człowiek masz mózg?

Ano, mało tego, potrafię składne i logiczne zdania składać :-)
Ostatnio zmieniony przez Beliar 2008-08-12, 15:09, w całości zmieniany 1 raz  

Gangsta 

Piwa: 11/18
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-08-12, 15:09   

Dobra nowy moderator wykaż się czymś i zaszpanuj swoimi nowymi mozliwościami i zamknij ten temat

Gam 

Piwa: 4/2
Wysłany: 2008-08-12, 15:11   

Cytat:
Dobra nowy moderator wykaż się czymś i zaszpanuj swoimi nowymi mozliwościami i zamknij ten temat

Ale czemu? Moze jeszcze ktos mialby ochote sie wypowiedziec na ten temat. Moze jeszcze komus ten wybor rowniez nie odpowiada i chcialby wyrazic swoje zdanie :)
Ostatnio zmieniony przez Gam 2008-08-12, 15:12, w całości zmieniany 1 raz  

edsonpele 

Piwa: 1/1
Wysłany: 2008-08-12, 15:11   

Gangsta napisał/a:

Już mówiłem, na razie nie ma takiej potrzeby. A tymi "możliwościami" nie mam zamiaru w jakikolwiek sposób szpanować...

Gangsta 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-08-12, 15:12   

Lepiej zamknij bo już wsyscy powiedzieli co chcieli a z Wizzym się zgodzę....nabijanie postów

PiotrW 

Piwa: 17/8
Wysłany: 2008-08-12, 15:28   

Wizzy napisał/a:
Gry-Online Większe obrażenia ++
On Drugi plus do obrażeń

Hmm... a jak Ty byś to napisał? W grze przecież wyraźnie w premiach badawczych występują "+", to co miał napisać? "Druga gwiazdka do obrażeń"?

Cytat:
Na czymś musiał sie wzorować.

Bardzo możliwe, że na czymś się wzorował, ja np. wzoruję się na zagranicznych artykułach z reguły - gamefaqs.com. Nie jestem robotem, nie zapamiętuje dokładnie każdej lokacji z gry, i często nie mam czasu przechodzić gry powtórnie, gdyż oprócz studiowania pracuję.

Gangsta napisał/a:
Piotr cwany jesteś przez internet

Cwany? Zawsze, nie tylko w internecie.

Gangsta napisał/a:
Mam kumpla w wawie

Wiesz co to jest Politechnika Warszawska? A Wydział Elektryczny? Mówi Ci to coś? Nie? To Ci podpowiem... 220 chłopa, którzy uczą się razem, razem imprezują, i jak trzeba to sobie pomagają, więc proszę Cię, nie strasz mnie jednym kolegą... zwłaszcza, że praktycznie od urodzenia mieszkam w Warszawie, i znam tu wielu ludzi :)

Gangsta napisał/a:
ale z tobą chętnie się ustawię....zobaczymy ile wtedy będziesz mial do gadania...-.-

Zapraszam. Warszawa-Bemowo, trafisz? Warszawa to takie duże miasto, stolica Polski, znajduje się prawie w centrum Polski. Bemowo to dzielnica, zachodnia część Warszawy, Zachód to tam gdzie jest Słońce (to jest to duże co świeci na niebie) pod wieczór. O szczegółach możemy później pogadać. Nawet nie wiesz na kogo się porywasz...

Gangsta napisał/a:
ty masz jakies kompleksy dziecko?

On jest pełnoletni... Ty chyba nie, więc coś tu jest nie tak...

Wizzy napisał/a:
Tylko to że zły wybór panowie :]

Jak można oceniać kogoś po dniu "pracy"? Poczekamy...

Gangsta napisał/a:
Ty sluchaj ja uważam że musiałeś ostro nakłamać w tym zgłoszeniu....też mógłbym napisać ze znam 5 języków i z polskiego 6 i wymiatasz konkurencję co? Ja chciałem byc uczciwy wobec innych ale najwyrażniej inny dupek to wykorzystał

Masz tu treść zgłoszenia jego:
Kod:
Hmmm... Jak by tu Was do mnie zachęcić? Jestem ogromnym fanem BioShocka,
posiadam dużą wiedzę na temat poszczególnych aspektów gry. Mógłbym pomóc
w tworzeniu tejże strony. Chociaż rejestracji dokonałem dopiero dzisiaj
to, wierzcie mi, na stronkę zaglądam od dawna. Mam nadzieję, że taka
próbka możliwości będzie wystarczająca. Jest to fragment mojej recenzji
napisanej jakiś czas temu. Od razu mówię, że trochę się wyrobiłem i
recenzję bym trochę zmienił, ale co mi tam...

Dalej był fragment recenzji.

I teraz Twoje zgłoszenie:
Kod:
Witam. Mój nick na forum Gangsta.Chciałbym zgłosić się do naboru "Redaktorów". Z Jęzka Polskiego  asem nie jestem, ale najgorszy też nie(siebie oceniam na 4+  - tak jak oceny w szkole:D) z angielskiego też 4 wiekszość rozumiem i z reguły nie mam problemu z czytaniem angielskich tekstów i ich tłumaczeniem.O Bioshocku też wiem sporo(5 razy ukonczyłem grę). Proszę pochylic się nad moim zgłoszeniem. Dziękuję i pozdrawiam

Gangsta

W sumie zgłoszenia są zbliżone, ale edsonpele, udowodnił mi, że potrafi ciekawie pisać i dzielić się swoją wiedzą.

Gangsta napisał/a:
Do sądu?????Człowiek Człowiek masz mózg?Podaj mi jeden sensowny przykład żeby mnie do sądu podać lol.

Grożenie? - chcesz mnie pobić :lol: :lol: :lol:
Wyzywanie? Obrażanie? - pozostałych użytkowników nie zgadzających się z Twoją opinią
Bluźnierstwo? - bezpodstawne (brak dowodów) sugerowanie, że edsonpele to złodziej (mowa o plagiatach) oraz kłamca (zgłoszenie)

To wszystko jest karalne.

Gangsta napisał/a:

Ja nie zgodziłem się na zamknięcie tego tematu, ponieważ sam temat jest sensowny. Problemem są natomiast Twoje argumenty, a właściwie to ich brak, dużo krzyczysz, obrażasz, a nie masz żadnych podstaw do tego. A swoim zachowaniem tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, że bardzo słusznie postąpiłem nie wybierając Cię do redakcji.
Wspomnę jeszcze, że podczas narady kogo wybrać do redakcji, obaj stwierdziliśmy, że masz dużo wiedzę o grze, i tego Ci nikt nie odbierze, ale Twój charakter, problemy z Tobą już jako zwykłym użytkownikiem wykluczyły Twoją kandydaturę. Sam sobie jesteś winien.

POSTY W TYM TEMACIE NIE SĄ ZLICZANE

Angel 

Wysłany: 2008-08-12, 18:54   

Ludzie! Wiecie, że ta wymiana zdań nie ma sensu? Każdy ma prawo zostać redaktorem! Trzeba umieć przegrywać... przeginacie co niektórzy. PiotrW albo nowy redaktorze ( trudno mi ten nick zapamiętać ) zamknijcie ten cholerny temat! Ta wymiana zdań może się ciągnąć przez wieczność...

creep 

Piwa: 9/5
Wysłany: 2008-08-12, 19:02   

Click Nr 11/2007 poradnik do Bioshocka:D

"1.Tuggish Splicer : Typowe mięso armatnie, atakujące kawałkami desek, rurami i tym podobnymi przedmiotami. Szybkie porażenie prądem i jeden pocisk ze strzelby wystarczą, aby zlikwidować drania. Na dalszych etapach będą raziły cię prądem (...). Uważaj zwłaszcza na atak z doskoku, bardzo łatwo zarobić cios.
2. Leadhead Splicer : Działają podobnie do swoich przeciwnikoów, z tym że te posiadają broń palną: z poczatku tylko rewolwery, potem tommy guny i strzelby. W większej grupie potrafią być groźne. Strzelaj im w głowę i zabieraj broń, zanim inne Leadheady zdążą ją podnieść.
3. Spider splicer (...) najlepiej potraktować je wtedy celnym strzałem ze strzelby i wykończyć póki są ogłuszone (...)
4.Nitro Splicer : nitro splicery są bardzo dokuczliwe.Rzucają granatami (...)
5. Houdini Splicer: Przez większość czasu są niewidzialne, materializuja się dopiero w chwili ataku. rzucają dość potęznymi plamami ognia (uważaj wtedy na butle z gazem, beczki i plamy oleju, po czym znikają znowu(...)
6. Rosie: Pierwszy BD jakiego napotkasz.Pruje z wielkiego działka i rzuca minami. Bardzo wytrzymały (6-7 headshotów strzelbą) (..). Najlepiej wykorzystać żel elektryczny i walic do skutku. W innym wypadku szykuj się na dużo biegania oraz zużycia dużej liczby apteczek.(...)
7. Bouncer: Znacznie potężniejsza odmiana BD. Wytrzymaly jak tur i szybki jak błyskawica. Atakuje tylko za pomocą świdra, na dodatek szarżuje na ciebie. Koniecznie wykorzystaj ten fakt i zastawiaj pułapki - miny i kable ( po 4 powinny wystarczyć). Jedna taka :ścieżka zdrowia potrafi go rozłożyć na łopatki. Ewentualnie użyj żelu elektrycznego i rakiet sterowanych ciepłem.
8. LS: (...) po pokonaniu opiekuna można je zabic lub uratować. Ta druga opcja jest bardziej opłacalna(..)
9. Wieżyczki: Nic specjalnego wystarczy razić prądem i hackować.(...) Po zniszczonych wieżyczkach zostaje ammo do thompsona, granatnika lub miotacza chem. ( zalezy od rodzaju.)
10. kamery: kamery przeszukują teren w poszukiwaniu intruza. Czerwona poświata wskazuje miejsce, gdzie znajduje się obiektyw.Kolor zmienia się na bialy, jeśli zostaniesz zauważony, lub na zielony, gdy kamera jest po twojej stronie.(...) raź prądem i hackuj"

Troche podobne, no nie??
IMO praca nowego redaktora to troszke pozmieniany plagiat z gazety Click! autorstwa Rolanda. ( tylko przy botach nie było jako takich podobieństw)

[ Dodano: 2008-08-12, 20:05 ]
Aaa to tylko fragment całego poradnika;/

[ Dodano: 2008-08-12, 20:06 ]
Acha i drugi plus do obrażeń jest słowo w słowo zaczerpnięty z click!a

Wyświetl szczegóły
Gangsta 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-08-12, 19:15   

Creep Szok dostajesz piwo:D

creep 

Piwa: 9/5
Wysłany: 2008-08-12, 19:17   

Bardzo mnie to wnerwiło ( ta praca tego tam epsondele) że musiałem to napisać.

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2008-08-12, 20:16   

creep napisał/a:
Click Nr 11/2007 poradnik do Bioshocka:D

"1.Tuggish Splicer : Typowe mięso armatnie, atakujące kawałkami desek, rurami i tym podobnymi przedmiotami. Szybkie porażenie prądem i jeden pocisk ze strzelby wystarczą, aby zlikwidować drania. Na dalszych etapach będą raziły cię prądem (...). Uważaj zwłaszcza na atak z doskoku, bardzo łatwo zarobić cios.
2. Leadhead Splicer : Działają podobnie do swoich przeciwnikoów, z tym że te posiadają broń palną: z poczatku tylko rewolwery, potem tommy guny i strzelby. W większej grupie potrafią być groźne. Strzelaj im w głowę i zabieraj broń, zanim inne Leadheady zdążą ją podnieść.
3. Spider splicer (...) najlepiej potraktować je wtedy celnym strzałem ze strzelby i wykończyć póki są ogłuszone (...)
4.Nitro Splicer : nitro splicery są bardzo dokuczliwe.Rzucają granatami (...)
5. Houdini Splicer: Przez większość czasu są niewidzialne, materializuja się dopiero w chwili ataku. rzucają dość potęznymi plamami ognia (uważaj wtedy na butle z gazem, beczki i plamy oleju, po czym znikają znowu(...)
6. Rosie: Pierwszy BD jakiego napotkasz.Pruje z wielkiego działka i rzuca minami. Bardzo wytrzymały (6-7 headshotów strzelbą) (..). Najlepiej wykorzystać żel elektryczny i walic do skutku. W innym wypadku szykuj się na dużo biegania oraz zużycia dużej liczby apteczek.(...)
7. Bouncer: Znacznie potężniejsza odmiana BD. Wytrzymaly jak tur i szybki jak błyskawica. Atakuje tylko za pomocą świdra, na dodatek szarżuje na ciebie. Koniecznie wykorzystaj ten fakt i zastawiaj pułapki - miny i kable ( po 4 powinny wystarczyć). Jedna taka :ścieżka zdrowia potrafi go rozłożyć na łopatki. Ewentualnie użyj żelu elektrycznego i rakiet sterowanych ciepłem.
8. LS: (...) po pokonaniu opiekuna można je zabic lub uratować. Ta druga opcja jest bardziej opłacalna(..)
9. Wieżyczki: Nic specjalnego wystarczy razić prądem i hackować.(...) Po zniszczonych wieżyczkach zostaje ammo do thompsona, granatnika lub miotacza chem. ( zalezy od rodzaju.)
10. kamery: kamery przeszukują teren w poszukiwaniu intruza. Czerwona poświata wskazuje miejsce, gdzie znajduje się obiektyw.Kolor zmienia się na bialy, jeśli zostaniesz zauważony, lub na zielony, gdy kamera jest po twojej stronie.(...) raź prądem i hackuj"

Troche podobne, no nie??
IMO praca nowego redaktora to troszke pozmieniany plagiat z gazety Click! autorstwa Rolanda. ( tylko przy botach nie było jako takich podobieństw)

[ Dodano: 2008-08-12, 20:05 ]
Aaa to tylko fragment całego poradnika;/

[ Dodano: 2008-08-12, 20:06 ]
Acha i drugi plus do obrażeń jest słowo w słowo zaczerpnięty z click!a

Mógłbyś zamieścić skan tej strony z Click'a?

Wizzy 

Piwa: 8/4
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-08-12, 20:57   

Mógłbyś zamieścić skan tej strony z Click'a?

A po kij ci skan z tej strony?

lepiej powiedz ze nie masz skanera :D

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2008-08-12, 21:09   

Wizzy napisał/a:
A po kij ci skan z tej strony?

lepiej powiedz ze nie masz skanera :D

Już nieaktualne. Chciałem dowodu plagiatu ale widzę, że jest już niepotrzebny, bo edsonpele sam się już do wszystkiego przyznał.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi