Jak widać układ strony się nie zmienił, pomyślałem, że nie ma sensu ingerować w rozmieszczenie elementów na stronie skoro nikt na to narzekał ;] no i nie będzie trzeba zmieniać przyzwyczajeń
Dodam jeszcze tylko, że celowo nie ma polskich znaków w tytule news'a (problemy natury technicznej, ale to chyba bardzo nie przeszkadza).
Ostatnio zmieniony przez PiotrW 2009-08-20, 18:47, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 23 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-16, 07:51
Wizzy napisał/a:
ale mam nadzieje ze tez nie bedzie trzeba przesuwać paska w bok?
tak jak w tym pliku xD wiesz o co mi chodzi?
Jasne, że wiem o co ci chodzi Tu ponieważ jest to zwykły jpg wklejony w plik html, ilustracja która jest tłem, wklejona została teraz na "sztywno" i dlatego teraz strona jest za szeroka. W ostatecznej wersji tło będzie na tyle szerokie, na ile duża będzie rozdzielczość danego usera :]
Jedna tylko uwaga, że strona jest przygotowana pod rozdzielczość 1024x768 i wzwyż, więc jeśli ktoś do tej pory nie musiał przesuwać paska, to i w nowej wersji nie będzie musiał.
Wysłany: 2008-09-16, 08:08
Bardzo dobry, podoba mi się . Proponuję dać możliwość wyboru pomiędzy starym, a nowym, jeśli to nie problem.
Mam jeszcze 2 pytania:
1. Czy zamierzasz także odświeżyć wygląd forum?
2. Czy w nowym layot'cie strony będzie możliwość zmiany kolorów, tak samo jak we wcześniejszym?
Ostatnio zmieniony przez Szynek 2008-09-16, 16:42, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-09-16, 08:17
Szynek napisał/a:
Bardzo dobry, podoba mi się
Dziękować, dziękować
Szynek napisał/a:
Propnuję dać możliwośćwyboru pomiędzy starym, a nowym, jeśli to nie problem.
Jest to oczywiście do zrobienia i wymagać to będzie ode mnie przerobienia trochę enginu strony. Jednak wolałbym, aby była jedna szata graficzna.
Podobna sytuacja była na form, jak dałem nowy lay, to niektórzy krzyczeli, abym zostawił stary i by była możliwość wyboru. A jak ostatnio sprawdziłem to na 500 użytkowników, ze starego stylu forum korzystało chyba trzech czy czterech, i o ile dobrze pamiętam to wszyscy ostatnio byli na forum grubo ponad rok temu ;]
Jednak, jeżeli więcej osób będzie chciało aby stary lay pozostał, to może ulegnę
Szynek napisał/a:
Czy w nowym layot'cie strony będzie możliwość zmiany kolorów, tak samo jak we wcześniejszym?
Chcę aby strona przez wszystkich była odbierana tak samo, dlatego nie zamierzam wprowadzać różnych wersji kolorystycznych.
Szynek napisał/a:
1. Czy zamierzasz także odświeżyć wygląd forum?
Myślałem o tym, aby przerobić styl forum, na taki jak wygląd samej strony, aby wreszcie tworzyły integralną całość, a nie tak jak jest teraz, wyglądają jak dwa inne światy
Jak myślicie?
Wiek: 21 Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 95 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: ...z tąd i tamtąd
Wysłany: 2008-09-16, 09:11
PiotrW napisał/a:
Myślałem o tym, aby przerobić styl forum, na taki jak wygląd samej strony, aby wreszcie tworzyły integralną całość, a nie tak jak jest teraz, wyglądają jak dwa inne światy
Jak myślicie?
No dobrze by było ,wtedy tak jak mówisz była by to jedna całość.
Fajnie by tez było jakbyś wprowadził różne rangi dla użytkowników ,za np ilość napisanych postów ,albo za ilość otrzymanych piw.
_________________ Would you kindly?
A man chooses
A slave obeys
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^
Wysłany: 2008-09-16, 10:42
sosna5115 napisał/a:
Fajnie by tez było jakbyś wprowadził różne rangi dla użytkowników
Nie jestem zwolennikiem rang, a temat był poruszany już wielokrotnie. Ale przemyślę tę sprawę.
Cytat:
ilość napisanych postów
Właśnie boję się takiego bezsensownego nabijania postów, aby uzyskać jakąś tam niewiele znaczącą rangę.
sosna5115 napisał/a:
albo za ilość otrzymanych piw
To było by ciekawe rozwiązanie, ale chyba nie da się tego zrobić. Ale upewnię się jeszcze, bo to mogło by być jakieś wyjście.
P.S: @sosna5115 Przecinki piszemy za słowem np. "No dobrze by było, wtedy tak", a nie "No dobrze by było ,wtedy tak" To żadna złośliwość z mojej strony, bo jeszcze całkiem niedawno sam tak robiłem Ale już się poprawiłem ;]
Wiek: 22 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 53 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: Siemiatycze
Wysłany: 2008-09-16, 12:04
sosna5115 napisał/a:
ajnie by tez było jakbyś wprowadził różne rangi dla użytkowników ,za np ilość napisanych postów ,albo za ilość otrzymanych piw.
Rangi w moim odczuciu odpadają i to na dobre. Nie jestem zwolennikiem tego typu "wynagrodzeń", często wprowadza to chaos i nie potrzebną napinkę na forum. Jako admin dla rang stanowczo mówie NIE. Dużo lepsze jest nadawanie "klas specjalnych" takich jak VIP.
_________________ I chwała, wieczna chwała, razem dźwigniemy jej brzemię. Wykuta niczym szabla w płomieniach śmierci.
--------------------------------------------------------
Gigabyte GA-MA69G-S3H/DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+/ATI RADEON HD 4850 512/256/ 2x1024MB Geil [dual] 800 Mhz DDR II/
Seagate Baracuda 250GB 7200rpms 16mb cache, SATA II/Logitech Z-5500 5.1 THX/Amacrox Warrior AX450-PNF/Windows 7 Ultimate 64bit
Wiek: 22 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 89 Piwa: 4/2 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-16, 14:17
Rangi?
Błagam, oddam nerki żeby tego nie było ;C
Nowy lay nie jest zły, ale wydaje mi się jakby za jaskrawy, i za czysty. Sam w sobie jest ładny, ale w końcu Rapture jest zniszczone, stare itp, i można by było zrobić podobne efekty w layu: jakieś zacieki, plamy, rdzę. Ale to taka moja drobna uwaga Jeśli jestem odosobniony w tych przemyśleniach, to nie zwracajcie na powyższy tekst uwagi, będę za
Co do takiego samego laya na forum i stronie: jestem za. Podpisuje się pod tym pomysłem wszystkimi kopytami.
Wysłany: 2008-09-16, 16:27
PiotrW napisał/a:
na form, jak dałem nowy lay, to niektórzy krzyczeli, abym zostawił stary i by była możliwość wyboru. A jak ostatnio sprawdziłem to na 500 użytkowników, ze starego stylu forum korzystało chyba trzech czy czterech, i o ile dobrze pamiętam to wszyscy ostatnio byli na forum grubo ponad rok temu ;]
Z tego co pamiętam, to tylko LoCker narzekał na tamten design. Reszcie się podobało.
PiotrW napisał/a:
Jak myślicie?
Myślę, że to dobry pomysł
PiotrW napisał/a:
sosna5115 napisał/a:
albo za ilość otrzymanych piw
To było by ciekawe rozwiązanie, ale chyba nie da się tego zrobić. Ale upewnię się jeszcze, bo to mogło by być jakieś wyjście.
Jestem na nie również w tym przypadku, ponieważ może dojść do sytuacji, w której jakaś osoba utworzy sobie drugie konto służące tylko i wyłącznie do nabijania kolejnych piw.
Wysłany: 2008-09-16, 17:12
Gam napisał/a:
Sam w sobie jest ładny, ale w końcu Rapture jest zniszczone, stare itp, i można by było zrobić podobne efekty w layu: jakieś zacieki, plamy, rdzę.
Pomysł dobry, ale...
Rapture jakie my poznaliśmy jest brudne Kto wie czy w kolejnych częściach nie będzie inaczej Zresztą, nie mam pomysłu jak to by wykonać (brak weny), a nie chcę popsuć wyglądu strony próbując zrobić to na siłę...
Szynek napisał/a:
PiotrW napisał/a:
na form, jak dałem nowy lay, to niektórzy krzyczeli, abym zostawił stary i by była możliwość wyboru. A jak ostatnio sprawdziłem to na 500 użytkowników, ze starego stylu forum korzystało chyba trzech czy czterech, i o ile dobrze pamiętam to wszyscy ostatnio byli na forum grubo ponad rok temu ;]
Z tego co pamiętam, to tylko LoCker narzekał na tamten design. Reszcie się podobało.
A co do reszty, to :
* widzę, że rangi nie cieszą się uznaniem (i dobrze)
* sam lay się podoba (czekam na resztę opinii )
* pomysł zrobienia takiego samego stylu dla forum i strony także przypadł do gustu
Wiek: 21 Dołączył: 01 Cze 2008 Posty: 95 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: ...z tąd i tamtąd
Wysłany: 2008-09-16, 20:59
No dobra moze z tymi rangami to byl dziki pomysl, ale przynajmniej wiadomo ze innym sie nie podoba heh Co do laya mi sie podoba, tylko niech forum bedzie w tym samym stylu.
PiotrW napisał/a:
P.S: @sosna5115 Przecinki piszemy za słowem np. "No dobrze by było, wtedy tak", a nie "No dobrze by było ,wtedy tak" To żadna złośliwość z mojej strony, bo jeszcze całkiem niedawno sam tak robiłem Ale już się poprawiłem ;]
Poprostu głupie przyzwyczajenie hehe
_________________ Would you kindly?
A man chooses
A slave obeys
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1076 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2008-09-16, 21:48
Ale zajebiaszczy ja pierdacze kurde znacznie lepszy od aktualnego dawaj go ino jeśli jest skończony to kurde na nic nie czekaj ja jak i wieksza userów jest za. Dawaj dawaj.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum