BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: PiotrW
2009-08-20, 18:47
Nowy lay
Autor Wiadomość
PiotrW 

Piwa: 17/8
Wysłany: 2008-09-15, 21:38   Nowy lay

Witam drogich user'ów :D
Dziś do zaprezentowania mam moją propozycję na nową szatę graficzną dla naszej najukochańszej-najlepszej-strony o BioShocku ;]

http://www.bioshock.com.pl/lay.htm
Wszelkie uwagi i pochwały (te bardziej) mile widziane :)

Jak widać układ strony się nie zmienił, pomyślałem, że nie ma sensu ingerować w rozmieszczenie elementów na stronie skoro nikt na to narzekał ;] no i nie będzie trzeba zmieniać przyzwyczajeń :D

Dodam jeszcze tylko, że celowo nie ma polskich znaków w tytule news'a ;) (problemy natury technicznej, ale to chyba bardzo nie przeszkadza).
Ostatnio zmieniony przez PiotrW 2009-08-20, 18:47, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Wizzy 

Piwa: 8/4
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 2008-09-16, 06:33   

ale mam nadzieje ze tez nie bedzie trzeba przesuwać paska w bok?
tak jak w tym pliku xD wiesz o co mi chodzi?
i tak btw ja jestem ZA ^^

PiotrW 

Wysłany: 2008-09-16, 07:51   

Wizzy napisał/a:
ale mam nadzieje ze tez nie bedzie trzeba przesuwać paska w bok?
tak jak w tym pliku xD wiesz o co mi chodzi?

Jasne, że wiem o co ci chodzi :) Tu ponieważ jest to zwykły jpg wklejony w plik html, ilustracja która jest tłem, wklejona została teraz na "sztywno" i dlatego teraz strona jest za szeroka. W ostatecznej wersji tło będzie na tyle szerokie, na ile duża będzie rozdzielczość danego usera :]

Jedna tylko uwaga, że strona jest przygotowana pod rozdzielczość 1024x768 i wzwyż, więc jeśli ktoś do tej pory nie musiał przesuwać paska, to i w nowej wersji nie będzie musiał.

Cytat:
i tak btw ja jestem ZA ^^

Miło mi to słyszeć :) Czekam na pozostałe opinie :-P

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2008-09-16, 08:08   

Bardzo dobry, podoba mi się :-D . Proponuję dać możliwość wyboru pomiędzy starym, a nowym, jeśli to nie problem.

Mam jeszcze 2 pytania:
1. Czy zamierzasz także odświeżyć wygląd forum?
2. Czy w nowym layot'cie strony będzie możliwość zmiany kolorów, tak samo jak we wcześniejszym?
Ostatnio zmieniony przez Szynek 2008-09-16, 16:42, w całości zmieniany 1 raz  

PiotrW 

Wysłany: 2008-09-16, 08:17   

Szynek napisał/a:
Bardzo dobry, podoba mi się :-D

Dziękować, dziękować :->

Szynek napisał/a:
Propnuję dać możliwośćwyboru pomiędzy starym, a nowym, jeśli to nie problem.

Jest to oczywiście do zrobienia i wymagać to będzie ode mnie przerobienia trochę enginu strony. Jednak wolałbym, aby była jedna szata graficzna.
Podobna sytuacja była na form, jak dałem nowy lay, to niektórzy krzyczeli, abym zostawił stary i by była możliwość wyboru. A jak ostatnio sprawdziłem to na 500 użytkowników, ze starego stylu forum korzystało chyba trzech czy czterech, i o ile dobrze pamiętam to wszyscy ostatnio byli na forum grubo ponad rok temu ;]

Jednak, jeżeli więcej osób będzie chciało aby stary lay pozostał, to może ulegnę ;)

Szynek napisał/a:
Czy w nowym layot'cie strony będzie możliwość zmiany kolorów, tak samo jak we wcześniejszym?

Chcę aby strona przez wszystkich była odbierana tak samo, dlatego nie zamierzam wprowadzać różnych wersji kolorystycznych.

Szynek napisał/a:
1. Czy zamierzasz także odświeżyć wygląd forum?

Myślałem o tym, aby przerobić styl forum, na taki jak wygląd samej strony, aby wreszcie tworzyły integralną całość, a nie tak jak jest teraz, wyglądają jak dwa inne światy ;)
Jak myślicie?

sosna5115 

Otrzymał 9 piw(a)
Wysłany: 2008-09-16, 09:11   

PiotrW napisał/a:
Myślałem o tym, aby przerobić styl forum, na taki jak wygląd samej strony, aby wreszcie tworzyły integralną całość, a nie tak jak jest teraz, wyglądają jak dwa inne światy ;)
Jak myślicie?

No dobrze by było ,wtedy tak jak mówisz była by to jedna całość.

Fajnie by tez było jakbyś wprowadził różne rangi dla użytkowników ,za np ilość napisanych postów ,albo za ilość otrzymanych piw.
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^

PiotrW 

Wysłany: 2008-09-16, 10:42   

sosna5115 napisał/a:
Fajnie by tez było jakbyś wprowadził różne rangi dla użytkowników

Nie jestem zwolennikiem rang, a temat był poruszany już wielokrotnie. Ale przemyślę tę sprawę.

Cytat:
ilość napisanych postów

Właśnie boję się takiego bezsensownego nabijania postów, aby uzyskać jakąś tam niewiele znaczącą rangę.

sosna5115 napisał/a:
albo za ilość otrzymanych piw

To było by ciekawe rozwiązanie, ale chyba nie da się tego zrobić. Ale upewnię się jeszcze, bo to mogło by być jakieś wyjście.

P.S: @sosna5115 :-) Przecinki piszemy za słowem np. "No dobrze by było, wtedy tak", a nie "No dobrze by było ,wtedy tak" ;) To żadna złośliwość z mojej strony, bo jeszcze całkiem niedawno sam tak robiłem ;P Ale już się poprawiłem ;]

Grzyb11115 

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2008-09-16, 12:04   

sosna5115 napisał/a:
ajnie by tez było jakbyś wprowadził różne rangi dla użytkowników ,za np ilość napisanych postów ,albo za ilość otrzymanych piw.

Rangi w moim odczuciu odpadają i to na dobre. Nie jestem zwolennikiem tego typu "wynagrodzeń", często wprowadza to chaos i nie potrzebną napinkę na forum. Jako admin dla rang stanowczo mówie NIE. Dużo lepsze jest nadawanie "klas specjalnych" takich jak VIP. 8-)
Seagate Baracuda 250GB 7200rpms 16mb cache, SATA II/Logitech Z-5500 5.1 THX/Amacrox Warrior AX450-PNF/Windows 7 Ultimate 64bit

Gam 

Piwa: 4/2
Wysłany: 2008-09-16, 14:17   

Rangi?
Błagam, oddam nerki żeby tego nie było ;C

Nowy lay nie jest zły, ale wydaje mi się jakby za jaskrawy, i za czysty. Sam w sobie jest ładny, ale w końcu Rapture jest zniszczone, stare itp, i można by było zrobić podobne efekty w layu: jakieś zacieki, plamy, rdzę. Ale to taka moja drobna uwaga :) Jeśli jestem odosobniony w tych przemyśleniach, to nie zwracajcie na powyższy tekst uwagi, będę za ;P

Co do takiego samego laya na forum i stronie: jestem za. Podpisuje się pod tym pomysłem wszystkimi kopytami.

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2008-09-16, 16:27   

PiotrW napisał/a:
na form, jak dałem nowy lay, to niektórzy krzyczeli, abym zostawił stary i by była możliwość wyboru. A jak ostatnio sprawdziłem to na 500 użytkowników, ze starego stylu forum korzystało chyba trzech czy czterech, i o ile dobrze pamiętam to wszyscy ostatnio byli na forum grubo ponad rok temu ;]

Z tego co pamiętam, to tylko LoCker narzekał na tamten design. Reszcie się podobało.

PiotrW napisał/a:
Jak myślicie?

Myślę, że to dobry pomysł :-)

PiotrW napisał/a:
sosna5115 napisał/a:
albo za ilość otrzymanych piw

To było by ciekawe rozwiązanie, ale chyba nie da się tego zrobić. Ale upewnię się jeszcze, bo to mogło by być jakieś wyjście.

Jestem na nie również w tym przypadku, ponieważ może dojść do sytuacji, w której jakaś osoba utworzy sobie drugie konto służące tylko i wyłącznie do nabijania kolejnych piw.

PiotrW 

Wysłany: 2008-09-16, 17:12   

Gam napisał/a:
Sam w sobie jest ładny, ale w końcu Rapture jest zniszczone, stare itp, i można by było zrobić podobne efekty w layu: jakieś zacieki, plamy, rdzę.

Pomysł dobry, ale...
Rapture jakie my poznaliśmy jest brudne :-) Kto wie czy w kolejnych częściach nie będzie inaczej :-D Zresztą, nie mam pomysłu jak to by wykonać (brak weny), a nie chcę popsuć wyglądu strony próbując zrobić to na siłę...

Szynek napisał/a:
PiotrW napisał/a:
na form, jak dałem nowy lay, to niektórzy krzyczeli, abym zostawił stary i by była możliwość wyboru. A jak ostatnio sprawdziłem to na 500 użytkowników, ze starego stylu forum korzystało chyba trzech czy czterech, i o ile dobrze pamiętam to wszyscy ostatnio byli na forum grubo ponad rok temu ;]

Z tego co pamiętam, to tylko LoCker narzekał na tamten design. Reszcie się podobało.

Sam też narzekałeś ;) http://www.bioshock.com.p...topic.php?t=210

A co do reszty, to :
* widzę, że rangi nie cieszą się uznaniem (i dobrze)
* sam lay się podoba (czekam na resztę opinii :-) )
* pomysł zrobienia takiego samego stylu dla forum i strony także przypadł do gustu

Smelvis97 

Wysłany: 2008-09-16, 18:31   

jak dla mnie fajnie ale troche male menu ogolnie spoko

creep 

Piwa: 9/5
Wysłany: 2008-09-16, 18:51   

Lay świetny, nowoczesny, aczkolwiek troszkę "brudu" by się przydało.

sosna5115 

Otrzymał 9 piw(a)
Wysłany: 2008-09-16, 20:59   

No dobra moze z tymi rangami to byl dziki pomysl, ale przynajmniej wiadomo ze innym sie nie podoba heh :P Co do laya mi sie podoba, tylko niech forum bedzie w tym samym stylu.

PiotrW napisał/a:
P.S: @sosna5115 Przecinki piszemy za słowem np. "No dobrze by było, wtedy tak", a nie "No dobrze by było ,wtedy tak" ;) To żadna złośliwość z mojej strony, bo jeszcze całkiem niedawno sam tak robiłem ;P Ale już się poprawiłem ;]
Poprostu głupie przyzwyczajenie hehe :D
My fani Bioshocka mozemy umrzec, ale tylko wtedy jak wyłączymy sobie Vita Chamber's ^^

Sasza 

Piwa: 28/14
Wysłany: 2008-09-16, 21:48   

Ale zajebiaszczy ja pierdacze kurde znacznie lepszy od aktualnego dawaj go ino jeśli jest skończony to kurde na nic nie czekaj ja jak i wieksza userów jest za. Dawaj dawaj. :-P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi