Wysłany: 2008-09-17, 06:20
PiotrW napisał/a:
Szynek napisał/a:
PiotrW napisał/a:
na form, jak dałem nowy lay, to niektórzy krzyczeli, abym zostawił stary i by była możliwość wyboru. A jak ostatnio sprawdziłem to na 500 użytkowników, ze starego stylu forum korzystało chyba trzech czy czterech, i o ile dobrze pamiętam to wszyscy ostatnio byli na forum grubo ponad rok temu ;]
Z tego co pamiętam, to tylko LoCker narzekał na tamten design. Reszcie się podobało.
Wiek: 23 Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 273 Piwa: 17/8 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-17, 09:58
Szynek napisał/a:
Mam jeszcze jedno pytanie: czy strona będzie teraz "ważyć" więcej, to znaczy czy będzie się dłużej otwierała?
Ciężko mi to w tej chwili określić ponieważ lay nie został jeszcze przeze mnie pocięty i nie znam 'wagi' plików graficznych. Jednak nie będzie ich zbyt wiele (logo, tło strony, nagłówki, i ze 3-4 malutkie pliczki rzędu 2-3KB )
Jednocześnie strona zostanie przeze mnie trochę przepisana od 'wewnątrz' standardowe tabelki zostaną zamienione w <div>'ami (wpłynie to na rozmiar strony - będzie mniej zajmować, a także szybciej się wczytywać ze względu na prostszy kod), oraz kilka innych zmian (na lepsze) związanych z kodem strony.
Podsumowując, z jednej strony, PRAWDOPODOBNIE obrazki będą ważyć więcej, ale z drugiej strona zostanie odchudzona dzięki ingerencji w jej kod. Myślę, że będzie raczej lepiej niż gorzej A jeśli okaże się gorzej, to coś wymyślę (jak zwykle )
Pomyślę jeszcze nad tym "brudem", ale nic nie obiecuję...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum