BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: PiotrW
2009-08-20, 18:47
Nowy lay
Autor Wiadomość
Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2008-09-17, 06:20   

PiotrW napisał/a:
Szynek napisał/a:
PiotrW napisał/a:
na form, jak dałem nowy lay, to niektórzy krzyczeli, abym zostawił stary i by była możliwość wyboru. A jak ostatnio sprawdziłem to na 500 użytkowników, ze starego stylu forum korzystało chyba trzech czy czterech, i o ile dobrze pamiętam to wszyscy ostatnio byli na forum grubo ponad rok temu ;]

Z tego co pamiętam, to tylko LoCker narzekał na tamten design. Reszcie się podobało.

Sam też narzekałeś ;) http://www.bioshock.com.p...topic.php?t=210

Kurde, faktycznie masz rację. Jak tak teraz porównuję stary i nowy to nie mogę uwierzyć, że ten drugi mi się nie podobał ;-)

Mam jeszcze jedno pytanie: czy strona będzie teraz "ważyć" więcej, to znaczy czy będzie się dłużej otwierała?

PiotrW 

Piwa: 17/8
Wysłany: 2008-09-17, 09:58   

Szynek napisał/a:
Mam jeszcze jedno pytanie: czy strona będzie teraz "ważyć" więcej, to znaczy czy będzie się dłużej otwierała?

Ciężko mi to w tej chwili określić ponieważ lay nie został jeszcze przeze mnie pocięty i nie znam 'wagi' plików graficznych. Jednak nie będzie ich zbyt wiele (logo, tło strony, nagłówki, i ze 3-4 malutkie pliczki rzędu 2-3KB ;-) )
Jednocześnie strona zostanie przeze mnie trochę przepisana od 'wewnątrz' standardowe tabelki zostaną zamienione w <div>'ami (wpłynie to na rozmiar strony - będzie mniej zajmować, a także szybciej się wczytywać ze względu na prostszy kod), oraz kilka innych zmian (na lepsze) związanych z kodem strony.
Podsumowując, z jednej strony, PRAWDOPODOBNIE obrazki będą ważyć więcej, ale z drugiej strona zostanie odchudzona dzięki ingerencji w jej kod. Myślę, że będzie raczej lepiej niż gorzej :-) A jeśli okaże się gorzej, to coś wymyślę (jak zwykle ;-) )

Pomyślę jeszcze nad tym "brudem", ale nic nie obiecuję...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi