BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Szynek
2009-10-07, 20:23
Niejasności w fabule
Autor Wiadomość
zalo
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-30, 22:13   Niejasności w fabule

troche szukałem po forum i nie znalazłem odpowiedzi

1. skąd wiadomo ze bohater jest synem Andrew Ryan'a? przeszedłem dwa razy gre i nic sie nie dopatrzyłem
2. Dlaczego to Fontaine sie posłużył mną zeby zabić Aryana? przecież to on sam powiedział "zabij" przed wykończeniem go z kija.
3. Ta katastrofa to w końcu przypadek czy nie?

rastaman 

Piwa: 3/2
Wysłany: 2008-12-30, 23:18   

zalo napisał/a:
1. skąd wiadomo ze bohater jest synem Andrew Ryan'a? przeszedłem dwa razy gre i nic sie nie dopatrzyłem

Ja skojarzyłem po tym, że Vita Chambers działają tylko na DNA Rayana. A nasz bohater może ich używać, więc jest jego potomkiem. Dawno już nie grałem i sobie nieprzypominam niczego innego.

zalo napisał/a:
2. Dlaczego to Fontaine sie posłużył mną zeby zabić Aryana? przecież to on sam powiedział "zabij" przed wykończeniem go z kija.

Nasz bohater był mu posłuszny, ponieważ w przeszłości został tak nauczony, by na słowa "Would you kindly" ( u nas przetłumaczone byłbyś łaskaw) robić wszystko co mu się powie. Poza tym do momentu zabicia Ryana, z tego co pamietam, Fotnaine utrzymywał, że jest Atlasem i że trzeba zabić Ryana by się wydostać z Rapture.

zalo napisał/a:
3. Ta katastrofa to w końcu przypadek czy nie?

Szczerze to tu nie wiem, ale inni użytkownicy z tego forum mówili, że coś tam było po prostu zrobione, zeby się ten samolot rozwalił.

Mam nadzieję, że trochę wytłumaczyłem. Jeśli nie, to inni napewno coś dopiszą.

zalo
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-30, 23:35   

1. Ale jeśli tak to jak sie wychowywał? to nie ma sensu, jeśli bohater urodził sie w rapture to jakim cudem są zdjęcia z farmy? czyli wygląda na to ze został odesłany na powierzchnie i spędził dzieciństwo w rodzinie zastępczej? a potem znalazł sie w Rapture które uważał za znajome?

2. ale tu nie chodzi o to dlaczego bohater to zrobił tylko o to dlaczego A. Ryan sam dał mi kij i sam powiedział abym go zabił? cytuje "kill"

rastaman 

Piwa: 3/2
Wysłany: 2008-12-30, 23:50   

Bo Ryan zrozumiał, że jest przegrany, więc chciał odejść jako wolny człowiek. Sam dokonał wyboru o swoim losie. Był idealistą, więc łatwo to zrozumieć wg. mnie.

adamsek333333 

Piwa: 1/4
Wysłany: 2008-12-31, 09:50   

Cytat:
Ale jeśli tak to jak sie wychowywał? to nie ma sensu, jeśli bohater urodził sie w rapture to jakim cudem są zdjęcia z farmy? czyli wygląda na to ze został odesłany na powierzchnie i spędził dzieciństwo w rodzinie zastępczej? a potem znalazł sie w Rapture które uważał za znajome?

1. Tak coś w tym stylu a na poprzednie 3 pytanie o samolocie. W pewnym momencie gry przypominamy sobie otwarty prezent a w środku był pistolet i karteczka z ,, Would you kindly" która rozkazuje nam porwać i rozbić samolot
Postaw piwo autorowi tego posta

zalo
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-31, 13:40   

aha czaje, na tej kartce były współrzedne, to w końcu kto ją wysłał z tym pistoletem. Fontaine? czy A. Ryan

Sasza 

Piwa: 29/15
Wysłany: 2008-12-31, 15:36   

zalo napisał/a:
jeśli bohater urodził sie w rapture to jakim cudem są zdjęcia z farmy? czyli wygląda na to ze został odesłany na powierzchnie i spędził dzieciństwo w rodzinie zastępczej? a potem znalazł sie w Rapture które uważał za znajome?

Jeko rodzina zastępcza to aktorzy lub wszystko było wytworzone w jego umyśle.
zalo napisał/a:
to w końcu kto ją wysłał z tym pistoletem. Fontaine? czy A. Ryan
Fontain bo to on chciał mieć tajną broń na Ryana którą jesteśmy my.

zalo
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-31, 16:03   

Cytat:
Jeko rodzina zastępcza to aktorzy lub wszystko było wytworzone w jego umyśle.

no way, to już przegiecie xD nie czaje :P jacy aktorzy? nevermind

dobra, nie chce spamić. Po prostu przydałby sie Scenopis dialogów, albo chodziaż polskie texty wszystkich taśm :) byłoby dużo jaśniej

Sasza 

Wysłany: 2008-12-31, 19:08   

Gam miał coś takiego zrobić ale najwyraźniej mu sie odechciało.

Gam 

Piwa: 4/2
Wysłany: 2009-01-03, 22:11   

Nie "mu się odechciało" tylko cała robota poszła, za przeproszeniem, w pizdu. Łaskawie przejrzyj forum i znajdź wytłumaczenie, bo bezpodstawnych pomówień nie toleruję.
Przepraszam za offtop, ale musiałem napisać tą dygresję.
{KLIK}Zjedź na sam dół strony, masz odpowiedź, co byś szukać nie musiał. Przepraszam za te nerwy, ale to mnie naprawdę zabolało :(

zalo
[Usunięty]

Wysłany: 2009-01-03, 23:20   

aha to tak w ramach offtopa, współczuje... nie mam polskiej wersji, a ciekaw jestem czy w pliku spolszczenia do Bioshock'a które krąży w necie nie ma czasem wydobyć wszystkich spolszczonych tekstów z nagrań

Sasza 

Wysłany: 2009-01-04, 17:31   

Wybacz Gam nie wiedziałem o tym, jakbym wiedział to bym takiego czegoś nie napisał. Bardzo głupio sie czuje jeszcze raz przepraszam.

Odpowiedz do tematu