BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Szynek
2010-04-02, 15:37
Najstraszniejsze miejsce w Bioshocku

W którym miejscu się o mało nie posikałeś.
Medical Pavilion
85%
 85%  [ 41 ]
Neptune's Bounty
2%
 2%  [ 1 ]
Arcadia
8%
 8%  [ 4 ]
Fort Frolic
2%
 2%  [ 1 ]
Hephaestus
0%
 0%  [ 0 ]
Apollo Square
0%
 0%  [ 0 ]
Point Prometheus
2%
 2%  [ 1 ]
Głosowań: 48
Wszystkich Głosów: 48

Autor Wiadomość
Vadiv 

Wysłany: 2010-07-19, 21:48   

Pawilon medyczny jest straszny, ale w tym "klasycznym stylu".
O wiele ciekawsze emocje wywołuje Arkadia - pierwszy Houdini wabiący nas wołaniem o pomoc, słomiane maski, lalki i jaskinie "pogan".

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-07-20, 08:41   

Ci poganie byli zupełnie nie na miejscu.
Co w Arkadii strasznego?
Co w ogóle strasznego w Bioshocku?

Ale jaja. Napisałem antyhuiko.

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów
Postaw piwo autorowi tego posta

Vadiv 

Wysłany: 2010-07-20, 12:35   

Nie tyle strasznego, co niepokojąco klimatycznego. Ogólnie to nie ma strasznych gier.

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-07-20, 13:03   

Nie ma...? :D

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

DUST DEVIL 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-07-20, 18:38   

Tu się nie zgodzę ;) Dead Space o 2 w nocy jest na początku baardzo straszny. Oczywiście później przyzwyczajasz się, że wszędzie są obcy, którzy chcą Cię ukatrupić i zaczynasz przeć do celu na chłodno. Ale początek jest naprawdę straszny...

Soldi 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2010-07-29, 23:18   

DUST DEVIL, słowo straszny w DS jest troszke nie na miejscu. Jest, to typowa gra akcji z dobrym klimatem i momentami, które zaskakują gracza. Ciężko nazwać coś strasznym, jeśli jakiś dziwny zwierzak wyskakuje Ci z ciemnego pomieszczenia.

Sasza 

Piwa: 28/14
Wysłany: 2010-07-30, 22:08   

Ja bym to bardziej nazwał szokiem niż przerażeniem.

Lubię Placki 

Wysłany: 2010-08-30, 20:13   

Właśnie dziś zacząłem moją przygodę z Bioshockiem ( muszę nadrobić zaległości:D) no to gram przeszedłem właśnie ten pawilon medyczny ( wiele się nim nasłuchałem , że straszny itp:D) , ale nigdzie nie znalazłem tego upiornego pomieszczenia z dentystom a słyszałem że jest tam jakiś tonik i otóż mam pytanie czy tonik ten będę mógł zdobyć w późniejszej części gry ? Czy bardzo on jest przydatny? Bo nie wiem czy cofać się a jestem już w Skarbie Neptuna.
Ostatnio zmieniony przez Lubię Placki 2010-08-30, 20:31, w całości zmieniany 1 raz  

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2010-08-30, 20:22   

Lubię Placki, na tym forum piszemy poprawnie, to jest bez błędów ortograficznych. Popraw swój post, na przyszłość takie zachowanie będzie karane ostrzeżeniem i/lub czasowym banem.

Lubię Placki napisał/a:
nigdzi nie znalazłem tego upiornego pomieszczenia z dentystom

Drzwi do tego pomieszczenia są domyślnie zamknięte. Klucz trzeba przyciągnąć przez okno za pomocą telekinezy.

Lubię Placki napisał/a:
otórz mam pytanie czy tonik ten bede mógł zdobyć w późniejszej części gry ?

Nie pamiętam dokładnie co to za tonik ale prawdopodobnie pojawi się jeszcze na późniejszym etapie gry.

Lubię Placki 

Wysłany: 2010-08-30, 20:37   

Przepraszam za błędy , nie jest to do końca moja winna bo jestem dysortografem a miałem chwilowy problem z OpenOffice m wiec nie mogłem sprawdzić czy zapis jest poprawny . Serdecznie dziękuje za odpowiedź :D . Chyba już nie będę tam wracał skoro tonik jeszcze znajdę , a co do ankiety do tej pory najbardziej wystraszył mnie pawilon medyczny .

BOUNCER 

Piwa: 6/1
Wysłany: 2010-08-30, 21:41   

Cytat:
Lubię Placki, na tym forum piszemy poprawnie, to jest bez błędów ortograficznych. Popraw swój post, na przyszłość takie zachowanie będzie karane ostrzeżeniem i/lub czasowym banem.

Już zbij go polonisto.

Cytat:
Drzwi do tego pomieszczenia są domyślnie zamknięte. Klucz trzeba przyciągnąć przez okno za pomocą telekinezy.

BŁĄD, to nie to pomieszczenie, chodzi o to z wieżyczką na blacie, w gabinecie dentystycznym da się tam wejść zbijając okno.

Szynek 

Otrzymał 58 piw(a)
Wysłany: 2010-08-31, 08:26   

BOUNCER napisał/a:
Cytat:

Już zbij go polonisto.

Nie jestem polonistą i nie wymagam od nikogo tekstów na poziomie polonisty. Proszę jedynie o to, żeby w miarę możliwości pisać bez błędów, a taką wiedzę zdobywa się zazwyczaj gdzieś w okolicach podstawówki. Zresztą autor już mi wszystko wyjaśnił i poprawił swojego posta, więc nie bardzo rozumiem, co Twoja wypowiedź ma wnieść do tematu...

BOUNCER napisał/a:
Cytat:

BŁĄD, to nie to pomieszczenie, chodzi o to z wieżyczką na blacie, w gabinecie dentystycznym da się tam wejść zbijając okno.

Hmm... nie wiem o czym piszesz ale z tego co pamiętam, po zejściu schodami w Pawilonie Medycznym, był zakład dentystyczny "Siekacze" i otwierało się go rozbijając okno i przyciągając klucz za pomocą telekinezy. Była tam też bodajże jakaś wieżyczka. Mam akurat zainstalowanego Bioshock'a, to zaraz sprawdzę.

EDIT: O, nawet znalazłem takiego posta (podkreślenie moje):
Sasza napisał/a:
No ja też na początku nie wiedziałem jak tam sie dostać ale przy 2 czy 3 razem odkryłem jak sie tam dostać. A przed dentystą jest takie pomieszczenie z zamkniętymi drzwaimi trzeba wejśc przez okno rozwalić albo przejąc wieżyczke potem iśc dalej do nastepnego pomieszczenia gdzie w pewnym momencie przed oczami pojawi nam sie para, gdy zniknie na wprost pojawią sie zwłoki a za nimi w ścianie będzie kratka wentylacyjna gdy przejdziemiy przez nią zobaczymy Splicera siedzącego na widrze czy na czymś w tym pokoju jest pare ciekawych bzdetów.

PMG 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2011-01-29, 09:21   

Ja się najbardziej bałem jak większość z was w Pawilonie Medycznym. Ciemno tam, klimatycznie i jeszcze niektóre momenty np. po zabraniu strzelby. I jeszcze gabinet dentystyczny, gdzie na fotelu pojawiają się zwłoki. :-|

Hejka 

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2011-06-26, 17:04   

MacMillan09 napisał/a:
W zasadzie można rozróżnić dwa typy strasznych postaci. Jedne poruszają się gwałtownie i szybko, drugie powoli lub wcale napawając nas lękiem. Jedne nas zaskokują z nienacka, a drugie z wolna wysuwają się z jakiejś np.szczeliny. I co gorsze?

Te szybkie. Jak ci coś takiego wyskocy możesz zawału dostać :-o :!: :!: :!: :!: :!:

Odpowiedz do tematu