Pawilon medyczny jest straszny, ale w tym "klasycznym stylu".
O wiele ciekawsze emocje wywołuje Arkadia - pierwszy Houdini wabiący nas wołaniem o pomoc, słomiane maski, lalki i jaskinie "pogan".
Wiek: 20 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 76 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-07-20, 18:38
Tu się nie zgodzę Dead Space o 2 w nocy jest na początku baardzo straszny. Oczywiście później przyzwyczajasz się, że wszędzie są obcy, którzy chcą Cię ukatrupić i zaczynasz przeć do celu na chłodno. Ale początek jest naprawdę straszny...
Wysłany: 2010-07-29, 23:18
DUST DEVIL, słowo straszny w DS jest troszke nie na miejscu. Jest, to typowa gra akcji z dobrym klimatem i momentami, które zaskakują gracza. Ciężko nazwać coś strasznym, jeśli jakiś dziwny zwierzak wyskakuje Ci z ciemnego pomieszczenia.
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2010-07-30, 22:08
Ja bym to bardziej nazwał szokiem niż przerażeniem.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Właśnie dziś zacząłem moją przygodę z Bioshockiem ( muszę nadrobić zaległości:D) no to gram przeszedłem właśnie ten pawilon medyczny ( wiele się nim nasłuchałem , że straszny itp:D) , ale nigdzie nie znalazłem tego upiornego pomieszczenia z dentystom a słyszałem że jest tam jakiś tonik i otóż mam pytanie czy tonik ten będę mógł zdobyć w późniejszej części gry ? Czy bardzo on jest przydatny? Bo nie wiem czy cofać się a jestem już w Skarbie Neptuna.
Ostatnio zmieniony przez Lubię Placki 2010-08-30, 20:31, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-08-30, 20:22
Lubię Placki, na tym forum piszemy poprawnie, to jest bez błędów ortograficznych. Popraw swój post, na przyszłość takie zachowanie będzie karane ostrzeżeniem i/lub czasowym banem.
Lubię Placki napisał/a:
nigdzi nie znalazłem tego upiornego pomieszczenia z dentystom
Drzwi do tego pomieszczenia są domyślnie zamknięte. Klucz trzeba przyciągnąć przez okno za pomocą telekinezy.
Lubię Placki napisał/a:
otórz mam pytanie czy tonik ten bede mógł zdobyć w późniejszej części gry ?
Nie pamiętam dokładnie co to za tonik ale prawdopodobnie pojawi się jeszcze na późniejszym etapie gry.
Przepraszam za błędy , nie jest to do końca moja winna bo jestem dysortografem a miałem chwilowy problem z OpenOffice m wiec nie mogłem sprawdzić czy zapis jest poprawny . Serdecznie dziękuje za odpowiedź . Chyba już nie będę tam wracał skoro tonik jeszcze znajdę , a co do ankiety do tej pory najbardziej wystraszył mnie pawilon medyczny .
Lubię Placki, na tym forum piszemy poprawnie, to jest bez błędów ortograficznych. Popraw swój post, na przyszłość takie zachowanie będzie karane ostrzeżeniem i/lub czasowym banem.
Już zbij go polonisto.
Cytat:
Drzwi do tego pomieszczenia są domyślnie zamknięte. Klucz trzeba przyciągnąć przez okno za pomocą telekinezy.
BŁĄD, to nie to pomieszczenie, chodzi o to z wieżyczką na blacie, w gabinecie dentystycznym da się tam wejść zbijając okno.
_________________ Don't be a dolt. Use ELECTRO BOLT!
Wysłany: 2010-08-31, 08:26
BOUNCER napisał/a:
Cytat:
Już zbij go polonisto.
Nie jestem polonistą i nie wymagam od nikogo tekstów na poziomie polonisty. Proszę jedynie o to, żeby w miarę możliwości pisać bez błędów, a taką wiedzę zdobywa się zazwyczaj gdzieś w okolicach podstawówki. Zresztą autor już mi wszystko wyjaśnił i poprawił swojego posta, więc nie bardzo rozumiem, co Twoja wypowiedź ma wnieść do tematu...
BOUNCER napisał/a:
Cytat:
BŁĄD, to nie to pomieszczenie, chodzi o to z wieżyczką na blacie, w gabinecie dentystycznym da się tam wejść zbijając okno.
Hmm... nie wiem o czym piszesz ale z tego co pamiętam, po zejściu schodami w Pawilonie Medycznym, był zakład dentystyczny "Siekacze" i otwierało się go rozbijając okno i przyciągając klucz za pomocą telekinezy. Była tam też bodajże jakaś wieżyczka. Mam akurat zainstalowanego Bioshock'a, to zaraz sprawdzę.
EDIT: O, nawet znalazłem takiego posta (podkreślenie moje):
Sasza napisał/a:
No ja też na początku nie wiedziałem jak tam sie dostać ale przy 2 czy 3 razem odkryłem jak sie tam dostać. A przed dentystą jest takie pomieszczenie z zamkniętymi drzwaimi trzeba wejśc przez okno rozwalić albo przejąc wieżyczke potem iśc dalej do nastepnego pomieszczenia gdzie w pewnym momencie przed oczami pojawi nam sie para, gdy zniknie na wprost pojawią sie zwłoki a za nimi w ścianie będzie kratka wentylacyjna gdy przejdziemiy przez nią zobaczymy Splicera siedzącego na widrze czy na czymś w tym pokoju jest pare ciekawych bzdetów.
Wysłany: 2011-01-29, 09:21
Ja się najbardziej bałem jak większość z was w Pawilonie Medycznym. Ciemno tam, klimatycznie i jeszcze niektóre momenty np. po zabraniu strzelby. I jeszcze gabinet dentystyczny, gdzie na fotelu pojawiają się zwłoki.
_________________ Cel wojny może być sprawiedliwy, ale środki nigdy.
Hejka
W zasadzie można rozróżnić dwa typy strasznych postaci. Jedne poruszają się gwałtownie i szybko, drugie powoli lub wcale napawając nas lękiem. Jedne nas zaskokują z nienacka, a drugie z wolna wysuwają się z jakiejś np.szczeliny. I co gorsze?
Te szybkie. Jak ci coś takiego wyskocy możesz zawału dostać
_________________ Bez bogów i królów.Tylko człowiek.
Andrew Ryan
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum