BioShock City
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
24 maja 2010r: Aktualizacja regulaminu forum!

Informacja dla nowych użytkowników:
Na tym forum nie popieramy piractwa
Za złamanie regulaminu grozi ban.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Szynek
2010-04-02, 15:37
Najstraszniejsze miejsce w Bioshocku

W którym miejscu się o mało nie posikałeś.
Medical Pavilion
85%
 85%  [ 41 ]
Neptune's Bounty
2%
 2%  [ 1 ]
Arcadia
8%
 8%  [ 4 ]
Fort Frolic
2%
 2%  [ 1 ]
Hephaestus
0%
 0%  [ 0 ]
Apollo Square
0%
 0%  [ 0 ]
Point Prometheus
2%
 2%  [ 1 ]
Głosowań: 48
Wszystkich Głosów: 48

Autor Wiadomość
mateusz812 

Piwa: 2/4
Wysłany: 2010-03-28, 12:39   

kłóć się kłóć, psychologii nie oszukasz :P

Nie ma za wielu ciemnych miejsc w BS2, wyskakujących ludków, dlatego pierwsza część jest straszniejsza :P No i szpitalna lokacja... ;P Psychologia, psychologia, psychologia :mrgreen: Najbardziej straszy nas niespodziewane
Postaw piwo autorowi tego posta

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-03-28, 12:43   

Cytat:
Najbardziej straszy nas niespodziewane

"Wyciągamy karteczki!"

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

Executor 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-03-28, 12:44   

Cytat:
"Wyciągamy karteczki!"

hehehe

[ Dodano: 2010-03-28, 13:45 ]
E tam, daj spokój, BioShock raczej nie zatrzyma pulsu, nawet tą lokacją. W klimacie jest nie do pobicia i nie ma sobie równych, ale horror z niego marnych. Wg mnie w BS jedynce (narazie tylko w nią grałem) elementy grozy to rzadkość, a nawet jak się pojawiają to pikawy nie zatrzymują

Petro-7 

Wysłany: 2010-03-28, 20:02   

Inq napisał/a:
"Wyciągamy karteczki!"

Sorry za Offtop, ale ostatnio na geografi tak było :] Pani się pyta, umiecie podzial atmosfery ? (ktoś tam po kolei wymienia), wiecie, co to jest anemometr ? (znowu kto.ś odpowiada), i jeszcze pare pytań... I nagle "Skoro to wszystko wiecie, to wyciągamy karteczki". Jutro się dowiem, że dostałem 2 :] Ale żeby to nie był całkowity Offtop, to napisze, że im ciemniej w pokoju, im głośniej głośniki grają, tym straszniej :)
Pozdrawiam ;)
Petro-7

Splitzi 

Wysłany: 2010-03-30, 10:43   

Petro-7 napisał/a:
Sorry za Offtop, ale ostatnio na geografi tak było :] Pani się pyta, umiecie podzial atmosfery ? (ktoś tam po kolei wymienia), wiecie, co to jest anemometr ? (znowu kto.ś odpowiada), i jeszcze pare pytań... I nagle "Skoro to wszystko wiecie, to wyciągamy karteczki". Jutro się dowiem, że dostałem 2 :] Ale żeby to nie był całkowity Offtop, to napisze, że im ciemniej w pokoju, im głośniej głośniki grają, tym straszniej :)
Pozdrawiam ;)
Petro-7

Straszna historia :mrgreen:

Co do Medical Pavilion zgodzę się w 100%, że to najstraszniejszy moment w grze, ale później już gra aż tak nie straszy(można powiedzieć, że już w ogóle :-P ).Pamiętam kiedy pierwszy raz wpłynąłem do Raputre to myślałem, że to przygodówka :D

ciastek112 

Wysłany: 2010-04-03, 22:25   

Jest jeszcze jeden straszny momenty, to chyba pod koniec gry, kiedy pierwszy raz przeciwnicy wstają. Idziemy przez korytarz pełen trupów, a tu nagle światło gaśnie i tylko coś słychać. Mnie się wydawało, że przesunęło mnie trochę do przodu. Potem jest światło. Idziemy dalej, a tu znowu gaśnie. Nagle światło się włącza i wstają genofagi. Jezu... aż odskoczyłem od klawiatury. Nie pamiętam dokładnie lokacji, ponieważ przebrnąłem BioShocka w prawie 5 dni.

Sasza 

Piwa: 28/14
Wysłany: 2010-04-03, 22:28   

Hefajstos.

MaTluis 

Wysłany: 2010-04-10, 18:05   

Pamiętam jak grałem w demo "Bioshocka" na xbox 360 i był tam pewien moment, który mnie przestraszył. To było po wyjściu z rozwalającego się korytarza, w który walnął ogon samolotu. Udałem się do pomieszczenia po prawej, potem przechodzę do pomieszczenia obok i drogę przebiega mi ta z hakami. Grałem pierwszy raz, więc trochę się przestraszyłem. Heh...ta gra przy pierwszym podejściu robi piorunujące wrażenie. :lol:

Feniasty 

Wysłany: 2010-04-14, 17:06   

Sam obaliłem Bioshocka 4 razy i cały czas robi na mnie wrażenie i zaskakuje, nawet jeżeli wiem że za moment z tego i tego miejsca wyskoczy mi genofag...

Fast 

Wysłany: 2010-05-31, 19:16   

Z tego co pamiętam to żadna lokacja, ani zdarzenie mnie nie przestraszyło. Niby czułem napięcie, ale nic poza tym.
Ów genofaga z gabinetu dentystycznego zdjąłem w sumie odruchowo - jak każdego innego złego ludzika.
To samo tyczy się "śpiących" genofagów.
Jedyne co mnie jakoś bardziej zaintrygowało to pierwsze spotkanie z pajęczym genofagiem i generalnie cała ta misja z robieniem słit fotek.

serpico1939 

Wysłany: 2010-06-12, 11:01   

dla mnie był moment jak słyszałem splitera ale go nie widziałem, chodzę z 15 sec, nagle się odwracam o 180 stopni a on tuż za moimi plecami! spadłem prawie z krzesła :) ale później się na nim odkułem :) :):)

MacMillan09 

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2010-06-29, 07:55   

W zasadzie można rozróżnić dwa typy strasznych postaci. Jedne poruszają się gwałtownie i szybko, drugie powoli lub wcale napawając nas lękiem. Jedne nas zaskokują z nienacka, a drugie z wolna wysuwają się z jakiejś np.szczeliny. I co gorsze?

Inq 

Piwa: 11/6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2010-06-29, 10:41   

Te powolne.
Z Silent Hilla do tych na pewno trzeba zaliczyć te zrośnięte dzieci z trójki.
Jak również całą masę innych potworów występujących w serii.

Cytat:
Brute Splicery, czyli potężnych jak jednorożce, napchanych ADAMEM do granic możliwości splicerów

domcio312 

Wysłany: 2010-07-18, 11:21   

Zdecydowanie Medical Pavilion na początku gry a ściślej pierwsze starcie z tatuśkiem.

DUST DEVIL 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2010-07-19, 21:40   

Ja się naprawdę bałem Medical Pavilion, ale to pewnie wina Silent Hilla 2, w którego pocinałem jak byłem mały ;P

Odpowiedz do tematu