Wysłany: 2008-03-07, 08:27
Wg. mnie najbardziej interesującą postacią, był Sandern Cohen. Typowy chory maniak sztuki, pałający rządzą stworzenia czegoś nadzwyczajnego Poza tym zapadł mi w pamięć, bo był jedyną postacią, z którą można było stanąć twarzą w twarz, i której twórcy nie uśmiercili kilka sekund później.
Andrew Ryan... wyidealizowany kapitalista... rzekłbym że "anarcho kapitalista"... czemu? Bo "No Gods. No Kings. Only man."
Bridgette Tenenbaum... osoba wydająca się "najczystsza"... osoba która hmmm... pokutuje za swoje czyny z przeszłości.
Diane McClintock... świadek masowego szaleństwa gdzie idea, niezadowolenie służy jako środek do zdobycia "wszystkiego" dla jednej osoby, uczestniczyła w tym, a te zapiski... kto słyszał zrozumie.
Kyle Fitzpatrick... dlaczego? Bo jest ofiarą persony numero uno - Sandera Cohena... i daje świetny moim zdaniem koncert...
_________________ Power to the people! TO THE PEOPLE! Where pwoer means: Ska, soul, jazz, swing, rocksteady, skinhead reggae and 2Tone! Cheers mates!
Ostatnio zmieniony przez Poloi 2008-06-14, 13:35, w całości zmieniany 1 raz
ja uważam ze każda z postaci w tej grze ma swój... hmmm...urok? no, w sumie... Dla mnie najbardziej interesujące są dziewczynki... To taka wewnętrzna walka, zakończyć jej cierpienie i otrzymać sporo adamu, czy uratować dziecko i mieć jakąś satysfakcję... Ja obstaję za ratowaniem dziewczynek... Czasem zostawią misia, a w nim jest nie tylko adam, ale i plazmid... czyli jakaś nagroda jest...[/list]
_________________ Siemka BioShock to z*******a gra a tym co coś do niej mają to trzeba w********ć chyba ja żyje BioShockiem i nic mi więcej nie trzeba!!!!
Wiek: 20 Dołączył: 25 Maj 2008 Posty: 1078 Piwa: 28/14 Skąd: ja mam wiedzieć.
Wysłany: 2008-06-18, 14:56
Moim zdaniem najciekawszy jest Sander Cohen i Atlas. Cohen wielki artysta w każdej dziedzinie sztuki chcący stworzyć arcydzieło doskonałe staje sie maniakiem chcący dążyć do doskonałości swoich dzieł. A Atlas niby pomocnik który na końcu okazuje Fontainem zwykłym oszustem chcącym zawładnąć RAPTURE.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Dla mnie każda postać ma w sobie to "coś". Ale takie najciekawsze...
1. Andrew Ryan - idealista i filozof, twórca Rapture, chciał stworzyć istny raj, a kiedy coś poszło nie tak twierdzi, że to nie jego wina.
2. Sander Cohen - twórczy genisz, gdyby nie zwariował byłby artystą największym na świecie
3. Bridgette Tenenbaum - znalazła się tu, gdyż ewidentnie pokutuje w Rapture za swoje grzechy podczas drugiej wojny światowej, a także za grzechy Niemców. Wydaje się być jedyną dobrą postacią... tylko wydaje...
4. Jack Ryan - czyli nasz bohater, niby nic o nim nie wiemy, a jednak ma bardzo ciekawą i bardzo zawiłą przeszłość
5. Atlas - oszust, który chce zwładnąć Rapture, a potem jeszcze okazuje się Fontaine'm...
_________________ "We all make the choices, but in the end our choices make us..." - Andrew Ryan
Wysłany: 2009-03-18, 12:02
Chodzi o nazwisko dr. Bridget Tenenbaumn, nazwisko brzmi podobnie jak Tanenbaumn co jak zauważył Tramwaj oznacza po polsku drzewko świąteczne.
_________________ Hey! What's that's look? You don't like it do you? I don't need to by judged by YOU! By ANYONE! Screw you! Screw all you fucking doubster!
Wysłany: 2009-07-09, 10:55
BOUNCER napisał/a:
Zdecydowanie Tenenbaumn bo cały czas pomaga nam w grze,a i jeszcze LS i BD.
I ma bardzo ciekawą przeszłość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum